ΑΡΗΣ

Με οδηγό το Κίεβο

Με οδηγό το Κίεβο

Με μία απογευματινή προπόνηση στο Αλεξάνδρειο ολοκληρώθηκε η μίνι διήμερη προετοιμασία του Άρη για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου (26/02, 16:00).

Ένα παιχνίδι όπου το σύνολο του Λευτέρη Σούμποτιτς θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη της περασμένης Τρίτης στο Κίεβο επί της Μπουντιβέλνικ για την φάση των ομίλων του LAST16 του Eurocup.

Νίκη με την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του θεσμού αλλά ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός έχει το μυαλό του μόνο στον Κολοσσό Ρόδου.

Σε ένα παιχνίδι όπου επιθυμία του είναι οι παίκτες του να δώσουνε συνέχεια στην εμφάνιση του τρίτου και τέταρτου δεκαλέπτου τους στο Κίεβο και να επιστρέψουνε στις νίκες και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μία νίκη εξάλλου που θα είναι και η πρώτη για τον Σούμποτιτς μετά από την επιστροφή του στον πάγκο του Άρη και έπειτα από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που προηγήθηκαν.

" Ο αυριανός αγώνας με τον Κολοσσό είναι σημαντικός για την ομάδα μας γιατί δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Από τη στιγμή που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Άρη αγωνιζόμαστε συνεχώς σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα πολλών προπονήσεων ώστε οι παίκτες μου να κατανοήσουν τη φιλοσοφία μου και να τους δώσω και εγώ από την πλευρά μου να καταλάβουν τι θέλω από αυτούς. Παρόλα αυτά προερχόμαστε από μια νίκη στην Ουκρανία που πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη έχουμε και ψυχολογικά.

Υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι για να κερδίζουμε τους αγώνες και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να παίζουμε καλά στην άμυνα. Αυτό θα επιδιώξουμε και αύριο.

Να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και να περιορίσουμε τον αντίπαλό μας. Ο Κολοσσός είναι μια καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε", σχολίασε ο τεχνικός του Άρη στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Κι όσο για τον Πι Τζέι Τάκερ ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη πρόσθεσε ότι: " Ο αυριανός αγώνας κόντρα στον Κολοσσό είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας γιατί έχουμε μείνει πίσω στην βαθμολογική κατάταξη του ελληνικού Πρωταθλήματος και χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης. Προερχόμαστε από μια πολύ καλή εμφάνιση στην Ουκρανία και το πρόσωπο που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Τρίτης θέλουμε να παρουσιάσουμε και στο αυριανό ματς.

Ο Κολοσσός είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από την αρχή του παιχνιδιού χωρίς να αφήσουμε κανένα περιθώριο στον Κολοσσό και να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε τη νίκη. Μετά από συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε".

Το σίγουρο πάντως είναι επί του παρόντος ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στο ρόστερ του Άρη, είτε μέσω ενίσχυσης με κάποια προσθήκη είτε μέσω αντικατάστασης κάποιου από τους υπάρχοντες παίκτες. Λογική που έχει να κάνει με το ότι ο Σούμποτιτς δεν επιθυμεί όσο η ομάδα του θα συνεχίσει να συμμετέχει στο Eurocup να έχει άλλη ομάδα για τις υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλη για τον ευρωπαϊκό θεσμό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ