ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την Κάχα ανοίγει ο χορός

Με την Κάχα ανοίγει ο χορός
Βασιλόπουλος NEWSPORTS

Χωρίς προβλήματα ο Ολυμπιακός ανοίγει το χορό των κρίσιμων αγώνων με την Κάχα Λαμποράλ

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Βιτόρια την Κάχα Λαμποράλ και ξεκινάει ένα πρόγραμμα αγώνων, που θα είναι κρίσιμο για όλους τους στόχους που διεκδικεί τη φετινή περίοδο. Το ματς με την ισπανική ομάδα δεν σίγουρα δεν είναι do or die (αφού στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι θα έχουν χρόνο και παιχνίδια για να ρεφάρουν ενδεχόμενη ήττα τους), αλλά οι Βάσκοι είναι ο βασικός τους αντίπαλους και ένα πολύ δυνατό τεστ ετοιμότητας για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Μάλιστα, η ξαφνική απόκτηση του Τακουάν Ντιν της Ουνικάχα Μάλαγα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την Κάχα, αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καλό παίκτη, ο οποίος είχε ταλαιπωρήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Ανδαλουσίας. Όπως και να ‘χει, οι ερυθρόλευκοι φεύγουν την Τετάρτη με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει από νωρίς το πάνω χέρι όχι μόνο στην υπόθεση πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκα, αλλά και στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Άρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παιχνίδι κρίσιμο και σημαντικό, αφού όσο πλησιάζει ο επαναληπτικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τόσο πιο άμεση γίνεται η συγκομιδή βαθμών στα υπόλοιπα ματς, για να παίξει αλώβητος ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι. Και μέχρι τους πράσινους, ο Γιαννάκης πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι και ένα εντός με τον ΠΑΟΚ. Και φυσικά, υπάρχει ο τελικός Κυπέλλου, που από μόνος του βγάζει ολόκληρο κείμενο, αλλά θα τα πούμε άλλη ώρα, δεν είναι της παρούσης.

Μια χαρά ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατό του (οι οποίες δεν του επέτρεψαν να παίξει εναντίον του Πανελληνίου) και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Οπότε, την Τετάρτη θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή. Κανένα πρόβλημα και για τον Τζος Τσίλντρες μετά την πτώση με την πλάτη στο παρκέ του ΣΕΦ, στο ματς με τον Πανελλήνιο. Απλώς, ο Αμερικανός δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Δευτέρας για προληπτικούς λόγους.

Πεν: «Στόχος μας το Φάιναλ Φορ»

Ο Σκούνι Πεν προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στον Ολυμπιακό και η συμβολή του φαίνεται ήδη. Μάλιστα, το σημαντικό για τον Αμερικανό είναι ότι έχει καταλάβει απόλυτα το ρόλο του, ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός από την πρώτη θητεία του στον Πειραιά. Φέτος, κανείς δεν περιμένει από τον Πεν να παίρνει πολλές προσπάθειες και ο ίδιος το έχει συνειδητοποιήσει, με αποτέλεσμα να προσφέρει σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της οργάνωσης και –ειδικότερα- της περιφερειακής άμυνας. Μιλώντας για την Α1, αλλά και την Ευρωλίγκα, ο Πεν δήλωσε: « Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε το προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολο το πρόγραμμά μας με συνεχώς δύσκολα παιχνίδια σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ. Το πρώτο παιχνίδι στο Top 16 είναι πάντα δύσκολο. Πρέπει να πάμε εκεί συγκεντρωμένοι 100% και πρέπει να κερδίσουμε, διότι ο στόχος μας είναι να φθάσουμε στο Φάιναλ Φορ και γι' αυτό πρέπει να βγούμε πρώτοι στο Top 16». Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στην προσωπική του απόδοση όλο αυτό το διάστημα: « Είμαι έτοιμος να προσφέρω στον Ολυμπιακό ό,τι μου ζητηθεί. Έχω αποδεχθεί τον ρόλο μου. Δίνω ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση και κάνω ό,τι μου ζητηθεί».

Βασιλόπουλος: "Κλειδί το ματς στη Βιτόρια

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four θεωρεί την πρωτιά στο Top-16 o Παναγιώτης Βασιλόπουλος που μιλώντας στο επίσημο site της WIND, ξεκαθάρισε ότι το παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια είναι το πλέον κρίσιμο.

Η περσινή εμπειρία από το Τοp-16 τι σας δίδαξε;

" Πως αν καταφέρεις σ' αυτή την φάση να τερματίσεις πρώτος, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πρόκριση στο Final Four. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά, τότε θα κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μας στο Final Four που θα γίνει στο Παρίσι", δήλωσε ο Έλληνας άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND.

Άρα, αν σκεφτούμε πως ο Ολυμπιακός και η Κάχα Λαμποράλ είναι τα φαβορί του ομίλου, το ματς στη Βιτόρια είναι ιδιαίτερα κρίσιμο;

" Κακά τα ψέματα. Εμείς κι η Κάχα Λαμποράλ είμαστε τα φαβορί του ομίλου και τα μεταξύ μας παιχνίδια θα κρίνουν πολλά. Το παιχνίδι στη Βιτόρια είναι "κλειδί" και με νίκη θα αποκτήσουμε τεράστιο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Βέβαια, τα παιχνίδια είναι έξι και θέλουν όλα προσοχή, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας με εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα του Top-16 και μάλιστα στην έδρα του άλλου φαβορί του ομίλου".

Και πως θα έρθει αυτή η νίκη κατά τη γνώμη σου;

" Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, να βάλουμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα και να τα δώσουμε όλα μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης. Αν τα κάνουμε όλα αυτά θα φτάσουμε πολύ κοντά στη νίκη".

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα;

" Φέτος παρουσιαζόμαστε ακόμη πιο έμπειροι, πιο γεμάτη ως ομάδα και γενικότερα είμαστε καλά ψυχολογικά. Υπάρχει βάθος στον πάγκο, έχουμε όλοι μεγάλο κίνητρο και πάθος και επειδή έχουμε καταφέρει να πάρουμε ορισμένες μεγάλες νίκες, όλα δείχνουν διαφορετικά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Άλλωστε δουλεύουμε πολύ και αυτό φαίνεται νομίζω. Στόχος μας είναι κάθε μέρα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα ματς που κρίνουν τίτλους".






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ