ΑΡΗΣ

Μεγάλη τιμή στην καριέρα του θεωρεί ο Γιώργος Σιγάλας, την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα με τον Άρη

Μεγάλη τιμή στην καριέρα του θεωρεί ο Γιώργος Σιγάλας, την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα με τον Άρη
Σιγάλας

Συνέντευξη του Γιώργου Σιγάλα, φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, με αφορμή την επιστροφή του Άρη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, στο Αλεξάνδρειο.

Για μία γενιά Ευρωπαίων φιλάθλων, αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα της μοντέρνας "άνθισης" του ελληνικού μπάσκετ. Πλέον, στα 35 του, ο Γιώργος Σιγάλας, επιστρέφει με τον Άρη στην Ευρωλίγκα με απόλυτη επίγνωση της ιστορίας.

Έχει κερδίσει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 1997, με τον Ολυμπιακό και τώρα οδηγεί τον ιστορικό Άρη, στην Ευρωλίγκα, μετά από απουσία 14 ετών. Ο έμπειρος άσος αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της στιγμής.

Γιώργο, αν αναλογιστούμε ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας σου αγωνίστηκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, πως νοιώθεις επιστρέφοντας σ' αυτήν, μετά από μερικές σεζόν εκτός;

" Για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ συναρπαστικό. Μετά από πολλά χρόνια, μπορώ να συμμετέχω στην πιο ανταγωνιστική διοργάνωση της Ευρώπης και είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι μεγάλη πρόκληση για όλους. Αποδεικνύει την προοπτική σου".

Ως βετεράνος, πως νοιώθεις για τις αλλαγές που οδήγησαν το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε ένα παγκόσμια αυξανόμενο κοινό;

" Το μπάσκετ είναι όπως η ζωή. Δεν μένει κάτι ίδιο, αλλά αλλάζει κάθε μέρα. Σήμερα, δεν είναι μόνο ένα απλά ένα άθλημα σάλας, αλλά αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη εποχή ανθρώπων που αγωνίζονται και δουλεύουν γι' αυτό. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι πλέον ένας ολόκληρος κόσμος".

Είσαι, φυσικά, ένας πρώην Πρωταθλητής Ευρώπης, με τον Ολυμπιακό, το 1997. Πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο μπάσκετ, τότε και τώρα;

" Μιλώντας γενικά, το παιχνίδι ήταν πιο γρήγορο 10 χρόνια πριν. Σήμερα υπάρχουν πιο πολλοί αθλητικοί, δυνατοί και καλά προπονημένοι παίκτες, που μπορούν να παίξουν στην Ευρωλίγκα, παρά την έλλειψη ταχύτητας. Παρόλα αυτά, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε το ιδανικό παιχνίδι, ξεπερνώντας τα μπασκετικά στάνταρ εκείνης της εποχής. Ακόμα και σήμερα, πολλές ομάδες προσπαθούν να αγωνιστούν όπως ο Ολυμπιακός στην Ρώμη".

Όχι μόνο επιστρέφεις προσωπικά στην Ευρωλίγκα, αλλά οδηγείς μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, ξανά στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ της Ηπείρου. Τι είδους τιμή θα είναι για σένα, το γεγονός ότι θα είσαι αρχηγός του Άρη, στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα για την Ευρωλίγκα, στο Αλεξάνδρειο;

" Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι αρχηγός του Άρη στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα μετά από 14 χρόνια. "Σε λίγο η καριέρα μου θα ολοκληρωθεί και νοιώθω πολύ περήφανος διότι είμαι μέλος του Άρη, του "Βασιλιά" του ελληνικού μπάσκετ, τη στιγμή που επιχειρεί να "ξαναχτίσει" τη φήμη του. Παλέψαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες για να είμαστε ανάμεσα στις 24 ομάδες της Ευρωλίγκας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε".

Ας μην ξεχάσουμε το Final Four της Αθήνας, την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, το 2004, τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι, ενόψει της παγκοσμίου επιπέδου διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί τον Μάιο στην ελληνική Πρωτεύουσα;

" Η Εθνική Ελλάδας είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο κατάλληλη χρονιά, για να φιλοξενήσει το Final Four. Οι παίκτες και οι οπαδοί περιμένουν τη διοργάνωση στην πατρίδα των πιο παραδοσιακών ομάδων στην Ευρώπη".





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ