ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μένει στον ΠΑΟ ο Πέκοβιτς

Μένει στον ΠΑΟ ο Πέκοβιτς
Πέκοβιτς

Αποφασισμένος να μείνει στον ΠΑΟ ο Νίκολα Πέκοβιτς παρά τις σειρήνες από το NBA & Τίμπεργουλβς

Πριν από λίγες μέρες ισπανικά δημοσιεύματα ήθελαν τον Πέκοβιτς να είναι ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ για αυτό το καλοκαίρι… Τόσο η «Βασίλισσα της Ευρώπης» όσο και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα μείνουν με την… όρεξη.
Ο Πέκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει ακόμα ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό και έτσι έκλεισε την πόρτα στο ΝΒΑ, που ήταν ο μοναδικός δρόμος που θα μπορούσε να ακολουθήσει μακριά από το "τριφύλλι".

Το συμβόλαιο του Μαυροβούνιου σέντερ τελειώνει του χρόνου το καλοκαίρι, υπάρχει όμως μία οψιόν που λέει ότι φέτος μπορεί να φύγει για την ομάδα από την οποία επελέγη στο ντραφτ, τους Τίμπεργουλβς. Η ομάδα της Μινεσότα που περνάει μία από τις χειρότερες σεζόν της στο ΝΒΑ (σ.σ. με διαφορά το χειρότερο ρεκόρ στην Δύση), ήδη προγραμματίζει το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με το αφεντικό των Γουλβς, Ντέιβιντ Καν, ο Πέκοβιτς αλλά και ο Ρούμπιο, οι επιλογές της ομάδας στο ντραφτ του 2008 και 2009 αντίστοιχα, είναι έτοιμοι για να παίξουν στην ομάδα και υπολογίζονται… Κυρίως ο Πέκοβιτς, καθώς μετά τα προβλήματα στη συνεργασία των ψηλών (Λόβ και Τζέφερσον) που παρατηρήθηκαν ετοιμάζονται αλλαγές και μεταγραφές. Και ο Μαυροβούνιος σέντερ θεωρείται πολύ καλή λύση.

"Θέλω να μείνω"

Μόνο που ο ίδιος ο Πέκοβιτς δεν θέλει να πάει στο ΝΒΑ… Αυτό είπε και στον ίδιο το Καν που ήρθε για να τον δει, αλλά και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. «Θέλω να μείνω για ακόμα ένα χρόνο και να δουλέψω ακόμα περισσότερο», ήταν τα λόγια του και σε συζητήσεις με φίλους του, έφερε το παράδειγμα πολλών αθλητών που είτε δεν πήγαν ποτέ στο ΝΒΑ ή πήγαν αργότερα και δεν το μετάνιωσαν.

Μοναδική ουσιαστικά περίπτωση να φύγει ο Πέκοβιτς, είναι να φύγει από την ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται από όλους ως… κακόγουστο αστείο! Ο Πέκοβιτς εξάλλου έχει φέρει την αδελφή του στην χώρα μας και ζουν μαζί, πολύ συχνά πλέον έρχονται και οι γονείς του και είναι γοητευμένος από τον ελληνικό τρόπο ζωής. Όλα αυτά τα παραθέτουμε μόνο και μόνο για να μην επαναλάβουμε το πόσο τυχερός ο ίδιος αισθάνεται που είναι μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα υπήρξαν άλλα δύο στοιχεία που τον έκαναν να εμμείνει στην απόφαση του να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό για το ΝΒΑ… Αρχικά η κίνηση του κόσμου του τριφυλλιού να στηρίξει την ομάδα, τόσο μετά την ήττα από το Μαρούσι όσο και στη συνέχεια. Ο Πέκοβιτς τα έχασε από αυτή την κίνηση και δέθηκε ακόμα περισσότερο με την ομάδα.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο ίδιος πείσμωσε από τις αποτυχίες και θέλει του χρόνου να είναι και αυτός μέλος της πράσινης αντεπίθεσης προς την κορυφή…

Μία πράσινη αντεπίθεση η οποία σιγά σιγά σχεδιάζεται και στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε πολλές εξελίξεις για το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν, το οποίο έχει πολλά κενά, μιας και 10 συμβόλαια λήγουν φέτος (Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Μπατίστ, Χέισλιπ, Βεργίνης και του Σπανούλη με τον οποίο ήδη υπάρχουν κάποιες συζητήσεις…)
















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ