EUROLEAGUE

Μεσίνα: ''Πιο δύσκολος ο Παναθηναϊκός!''

Μεσίνα: ''Πιο δύσκολος ο Παναθηναϊκός!''

O Έτορε Μεσίνα παραδέχτηκε ότι οι κόντρες της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό έχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Euroleague, αποθέωσε τους ΛεΜπρόν, Ντουράντ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργαστεί στο ΝΒΑ!

Η κόντρα του Έτορε Μεσίνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναβίωσε φέτος σε επίπεδο Euroleague, με τις αναμετρήσεις της ΤΣΣΚΑ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος κοουτσάρει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από τη σεζόν 2000-01 και τη θητεία του στη Βίρτους Μπολόνια, ''ανακρίθηκε'' από τους φαν της Euroleague και παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια!

Αναλυτικά ο ''Έκτορας'' μίλησε:

… για το αν προτιμά το set παιχνίδι ή τα συστήματα με διαρκή κίνηση: ''Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση των παικτών, ''εικόνα'' του γηπέδου. Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν πότε μπορούν να βάλουν την μπάλα στο low post και στη συνέχεια να βρουν τις ιδανικές συνθήκες για σουτ. Νομίζω ότι ο σωστός συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε είδους επίθεση, σε σχέση πάντα με τους παίκτες που έχει ο εκάστοτε κόουτς στη διάθεσή του''.

…για τη στήριξη των φίλων της ΤΣΣΚΑ στο πρόσωπό του: ''Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ, πολύ σημαντικοί για μένα, για τους παίκτες και για την ομάδα, στο σύνολό της! Το αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε στο Final-4, εκεί όπου έχουμε την απίστευτη στήριξη των φιλάθλων μας! Ελπίζουμε ότι με το παιχνίδι μας θα φέρουμε κι άλλους φιλάθλους στο Universal Sports Hall αφού είναι πολύ σημαντικό για μια πόλη σαν τη Μόσχα να διαθέτει μια ομάδα TOP επιπέδου όπως η ΤΣΣΚΑ που πρωταγωνιστεί με τη βοήθεια των φιλάθλων της''.

…για τον παίκτη που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και το ΝΒΑ: ''Δεν έχω συγκεκριμένη απάντηση για αυτή την ερώτηση. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και θεωρούνται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης. Το να επιλέξω έναν θα ήταν άδικο για πολλούς άλλους που αγωνίζονται καλά και, το πιο σημαντικό, προετοιμάζονται σκληρά κάθε μέρα ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Στο ΝΒΑ νομίζω ότι υπάρχουν δυο παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ, ειδικά για την ικανότητά τους να δημιουργούν στην επίθεση, να παίζουν άμυνα, να μαζεύουν τα ριμπάουντ, να σουτάρουν από την περιφέρεια, να βγαίνουν στο low post. Είναι ολοκληρωμένοι παίκτες και σίγουρα έχουν την προσοχή των φιλάθλων στραμμένη πάνω τους''.

…για τις διαφορές ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Euroleague: ''Σίγουρα στην Ευρώπη έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ανάμεσα στο κολεγιακό μπάσκετ και το ΝΒΑ! Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να κοουτσάρεις μια ομάδα για πολλά χρόνια. Τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο κόουτς Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες στην Ισπανία και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι εγώ, αφού αυτή είναι η έκτη μου σεζόν στην ΤΣΣΚΑ. Μπορείς να χτίσεις μια δυναστεία αν μείνεις για πολύ καιρό σε μια ομάδα. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες έχουν ακόμα τον πιο σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι οι βασικοί ηθοποιοί στο δικό μας σόου!

Μεσίνα: ''Πιο δύσκολος ο Παναθηναϊκός!''

Ο Έτορε Μεσίνα ως μέλος του προπονητικού τιμ των Λέικερς

Υπάρχουν σίγουρα πολλές διαφορές στα παιχνίδια και, προφανώς, θέλω να επισημάνω τη διαφορά στα αθλητικά προσόντα μεταξύ των παικτών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ειδικά σε κάποιες θέσεις όπως αυτή του σμολ φόργουορντ. Φυσικά η κατάσταση διαφοροποιείται στις διαστάσεις του γηπέδου, στην ταχύτητα του παιχνιδιού και στη διάρκεια των αγώνων, αφού τα 48 λεπτά είναι τεράστια διαφορά σε σχέση με τα δικά μας 40λεπτα. Το rotation γίνεται διαφορετικά ενώ υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές ώστε να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες των παικτών σου. Μιλάμε, δηλαδή, για δυο διαφορετικά παιχνίδια, δυο διαφορετικές διοργανώσεις όμως απολαμβάνω την αγωνία σε κάθε παιχνίδι της Euroleague! Μπορούμε να δούμε απίστευτα παιχνίδια και, μερικές φορές, τεράστιες εκπλήξεις όπου τα αουτάιντερ κερδίζουν τα φαβορί''.

…για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΝΒΑ και ποιους παίκτες θα έπαιρνε μαζί του: ''Ποιος ξέρει; Ίσως συμβεί. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω αφού εξαρτάται από τους ανθρώπους που μπορούν να σου προσφέρουν μια θέση εκεί. Αν επέστρεφα, σίγουρα θα είχα μια λίστα με ονόματα μαζί μου. Όπως απάντησα και πριν, θα ήταν άδικο να σταθώ σε ένα μόνο όνομα, με σεβασμό πάντα στους πολλούς σπουδαίους παίκτες που συμμετέχουν στην Euroleague''.

…για το ποια ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια; ''Νομίζω ότι η πιο δύσκολη ομάδα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια ήταν ο Παναθηναϊκός! Ήταν μια σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες κι έναν απίστευτο προπονητή! Νομίζω ότι τα περισσότερα μεταξύ μας παιχνίδια αποτελούν μέρος της ιστορίας της Euroleague!''.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ