EUROLEAGUE

Μεσίνα: "Ρεάλ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι τα φαβορί της EuroLeague, όλοι βλέπουν στο Final Four αυτές τις ομάδες"

EUROLEAGUE /  -    (LATO KLONTIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (LATO KLONTIAN / EUROKINISSI) LATO KLONTIAN / EUROKINISSI

Ο Ετόρε Μεσίνα ξεχωρίζει ως φαβορί για τη EuroLeague της σεζόν 2024/25 τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό.

Τη Media Day της πραγματοποίησηε η Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη (5/9) με τον Ετόρε Μεσίνα να αξιολογεί το ρόστερ της ομάδας του, να συγκρίνει τον Κάιλ Χάινς με τον Τιμ Ντάνκαν και να ξεχωρίζει ως τρία φαβορί για την EuroLeague, τη Ρεάλ, τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων ο πολύπειρος τεχνικός του ιταλικού κλαμπ ανέφερε:

"Σκεφτήκαμε μαζί με την ιδιοκτησία ότι ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε το ρόστερ. Μειώσαμε σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Θεωρήσαμε επίσης ότι πρέπει να κάνουμε το ρόστερ πιο αθλητικό και βαθύ, για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τόσο στην Ιταλία όσο και στην EuroLeague.

Ο Κάιλ Χάινς αφήνει ένα κενό γιατί ήταν ένας παίκτης με πρεστίζ, προσωπικότητα και συνέπεια. Ήταν ένα καθημερινό παράδειγμα. Ήταν ο δικός μας Τιμ Ντάνκαν για τέσσερα χρόνια. Είχε πάντα υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του. Αφήνει ένα μεγάλο κενό, αλλά και ένα μήνυμα για το πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα.

Υπάρχει ενθουσιασμός και οι παίκτες νιώθουν ότι πρέπει να αποδείξουν πράγματα στο Μιλάνο. Υπάρχει περιέργεια, για να μάθουν ο ένας τον άλλο. Το κακό είναι ότι αυτό παίρνει καιρό, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Είναι ομόρφο να ξαναβλέπω τον Ζακ ΛεΝτέι μετά τα χρόνια που πέρασε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όταν προπονείσαι με έναν τέτοιο προπονητή, που απαιτεί πολύ υψηλό επίπεδο, βελτιώνεσαι. Μιλάει πολύ και δίνει καλές συμβουλές. Όλα είναι καλά, οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και εμείς το ίδιο.

Ο Μίροτιτς και ο Σιλντς είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι δύο παίκτες που αποτελούν σημεία αναφοράς, χωρίς αμφιβολία. Ωστόσο, ο ΛεΝτέι θα δώσει την άνεση στον Νίκολα να ξεκουράσει τη μέση του σε μια κακή βραδιά. Το γεγονός ότι ο Μίροτιτς μπορεί να προπονηθεί εξαρχής με την ομάδα και να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, εντός και εκτός παρκέ, νομίζω ότι θα τον βοθήσει πολύ.

Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας στην αγορά, αν προκύψει κάτι. Αλλά, για να γίνει μια προσθήκη, θα πρέπει να ταιριάξουν πολλά πράγματα, όχι μόνο τεχνικά, αλλά και οικονομικά, ή πράγματα που αφορούν το βάθος του ρόστερ, τον αριθμό των ξένων παικτών, που είναι ήδη 9 κλπ. Θα το δούμε, αν προκύψει κάτι, αλλά σήμερα δεν σκέφτομαι άλλες προσθήκες.

Η EuroLeague γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Η διαφορά θα είναι σε δύο ή τρία παιχνίδια, τα οποία μπορείς να χάσεις λόγω ενός επεισοδίου ή ενός τραυματισμού. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να κερδίσεις ένα αναπάντεχο παιχνίδι εκτός έδρας, όπως και να κερδίζεις εκείνα στα οποία υπάρχει το 'πρέπει', χωρίς να αφήνεις βαθμούς. Κάποιες φορές, παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις είναι καθοριστικοί για το εάν θα πετύχεις ή όχι.

Υπάρχουν τρεις ομάδες, οι οποίες για διάφορους λόγους, θεωρούνται φαβορί. Μιλάω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτές είναι οι ομάδες που όλοι βλέπουν στο Final Four. Μετά από αυτές, υπάρχουν 15 ακριβές και ανταγωνιστικές ομάδες, με μεγάλα ρόστερ, που έχουν τον ίδιο στόχο: να προκριθούν στα playoffs ή στο Play-In. Όλοι μπορούν να σκέφτονται ότι μία ομάδα είναι πιο δυνατή από την άλλη, αλλά όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί για να πάρουμε τα παιχνίδια που πρέπει και μια στο τόσο να κάνουμε νίκες εκτός προγράμματος. Το κάναμε πριν τέσσερα χρόνια και βγήκαμε τέταρτοι. Την επόμενη χρονιά, με το ίδιο μονοπάτοι, βγήκαμε τρίτοι. Η συνέχεια είναι θεμελιώδους σημασίας".

TAGS EUROLEAGUE ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ