ΑΡΗΣ

Μία πρόκριση όπως το '88

Μία πρόκριση όπως το '88

Ο Άρης δίνει το παιχνίδι της χρονιάς φιλοξενώντας στη Nick Galis Hall τον Πανιώνιο, με τον Βαγγέλη Αγγέλου πιθανόν να κάθεται για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου. Τι δηλώνουν στο Sport24.gr οι Σαρικόπουλος και Λάππας.

Με τον Βαγγέλη Αγγέλου να κάθεται το πιθανότερο για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου του ο Άρης δίνει στις 19:30 το παιχνίδι της χρονιάς του μέχρι το επόμενο που θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου φιλοξενώντας στη Nick Galis Hall τον Πανιώνιο στον πρώτο νοκ άουτ ημιτελικό του θεσμού.

Σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο και με μοναδικό απόντα το Νίκο Γκίκα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ψάξει τη νίκη πρόκριση απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης θέλοντας να πετύχει και στο τελευταίο του ραντεβού για την ίδια φάση του θεσμού.

Ήταν την περίοδο 1987-1988 όταν ο Άρης και πάλι σε νοκ άουτ ημιτελικό είχε κερδίσει στις 30 Απριλίου του 1988 με 90-75 τον Πανιώνιο και πάλι στο Αλεξάνδρειο εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό όπου κέρδισε την ΑΕΚ με 84-71 και έκανε το νταμπλ έχοντας στη σύνθεσή του μεταξύ άλλων τους Γκάλη, Γιαννάκη και Σούμποτιτς.

Από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να έχουνε αλλάξει πολλά αλλά απομένει να φανεί αν και κατά πόσο η ιστορία θα επαναληφθεί όπως και αν οι συμπτώσεις που συνδέουν τα δύο παιχνίδια θα στείλουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πάλι στον τελικό μετά από εννιά χρόνια. Τότε όταν είχε ηττηθεί στον τελικό του 2005 από τον Παναθηναϊκό στο Λίντο του Ηρακλείου, κι ενώ ο φετινός τελικός όπως οριστικοποιήθηκε χθες θα γίνει και πάλι στο Ηράκλειο και αύριο το βράδυ θα φανεί αν και το ζευγάρι του θα είναι το ίδιο.

Σαρικόπουλος: "Ζωή ή θάνατος"

" Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όπως έχω ξαναπεί ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραβλέπουμε κανένα παιχνίδι και κοιτάμε το καθένα ξεχωριστά", τόνισε στο Sport24.gr ο Ζήσης Σαρικόπουλος για τη σημερινή μάχη με τον Πανιώνιο.

Κι όσο για τον σημερινό ημιτελικό τόνισε: " Πιστεύω ότι όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο για ένα τέτοιο είδους παιχνίδι, δεν παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως το σκάουτινγκ ή οι τακτικές. Πιο πολύ παίζει ρόλο ο ψυχισμός, η ατομική ετοιμασία του καθενός και ο εγωισμός μας", για να κάνει ξεκάθαρο πως: " Είμαστε αποφασισμένοι και αυτό το βλέπω στα πρόσωπα όλων των συμπαικτών μου ότι θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Από την στιγμή που είναι αγώνας νοκ άουτ και αγωνιζόμαστε στη έδρα μας θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εμφάνιση και να περάσουμε στον τελικό".

Ο Σαρικόπουλος αρνήθηκε την οποιαδήποτε σύγκριση με το φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων και πάλι στη Nick Galis Hall λέγοντας: " Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με αυτό του πρωταθλήματος. Γιατί αυτό είναι νοκ άουτ παιχνίδι. Είναι ζωή ή θάνατος. Η μόνη σχέση είναι ότι έχουμε μια εικόνα του αντιπάλου μας γιατί τον έχουμε αντιμετωπίσει. Αυτή την φορά θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας της δικής μας αυτοπεποίθησης και του αθλητικού μας εγωισμού".

Ο διεθνής σέντερ του Άρη δεν θέλησε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης των δύο ρόστερ λέγοντας: " Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας", ενώ όσον αφορά την παρουσία των φιλάθλων του Άρη στις κερκίδες είπε: " Η παρουσία του κόσμου θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί παίρνουμε ενέργεια από αυτούς και τους χρειαζόμαστε", για να δώσει αμέσως μετά το στίγμα του επισημαίνοντας: " Από την στιγμή που παίζουμε στον Άρη, πρέπει να κερδίζουμε Κάθε παιχνίδι. Ξέρουμε και είναι υποχρέωση μας να τα δώσουμε όλα. Δεν σας κρύβω ότι όλοι οι παίκτες θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Είναι Κάτι το ξεχωριστό και λίγοι από την ομάδα μας το έχουν καταφέρει στην καριέρα τους".

Λάππας: "Μεγάλη ευκαιρία"

Κι αν ο Σαρικόπουλος δεν κρύβει το θέλω των παικτών του Άρη να φθάσουν στον φετινό τελικό ο τελευταίος αρχηγός του Άρη που σήκωσε την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ο Γιάννης Λάππας στις 29 Φεβρουαρίου του 2004 στο τελευταίο Final Four του θεσμού στην Λαμία κόντρα στον Ολυμπιακό.

" Είναι τιμή και ευλογία μου που έχω κατακτήσει δύο τίτλους με τον Άρη και μάλιστα ως αρχηγός του", υποστήριξε στο Sport24.gr ο Λάππας και συνέχισε: " Πλέον όμως σήμερα θεωρώ πως ο Άρης έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί και πάλι στον τελικό του θεσμού. Όχι ότι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα είναι εύκολο αλλά πρόκειται για ένα νοκ άουτ παιχνίδι με τον Άρη να έχει το πλεονέκτημα της έδρας παίζοντας στο Αλεξάνδρειο και θεωρώ πως η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες θα δώσει επιπλέον ώθηση για την επίτευξη του στόχου. Της νίκης που θα στείλει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου. Σίγουρα η απουσία του Γκίκα είναι αλλά σε τέτοια παιχνίδια που έχουνε χαρακτήρα τελικού άλλα είναι τα στοιχεία που παίζουνε ρόλο και τα κρίνουνε. Το πάθος και η θέληση των παικτών ως σύνολο".

Η φημολογία περί Εφές

Όπως εξελίχθηκε το τελευταίο 48ωρο, το σημερινό παιχνίδι δείχνει να αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως θα είναι το τελευταίο του Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ο Χαλκιδιώτης τεχνικός που φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από την Εφές Ανατόλου δεν αποκλείεται να έχει συμφωνήσει ήδη με την τουρκική ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προ ημερών ο Αγγέλου είχε απορρίψει πρότασης της επίσης Γκαζιαντέπ όπου τελικώς ανέλαβε τη τεχνική της ηγεσία ο Σλοβένος Γιούρι Ζντοβτς. Κάτι όμως που δύσκολα θα κάνει και πάλι για λογαριασμό της Εφές Ανατόλου τη στιγμή που φέρεται να έχει προτείνει ήδη στη διοίκηση της ΚΑΕ υποψήφιους διαδόχους του. Όπως τον κουμπάρο το Θανάση Γιαπλέ ή ακόμη και τον άλλοτε τεχνικό του Άρη Μίλαν Μίνιτς γνωρίζοντας πολύ καλά και τους δύο έχοντας συνεργαστεί μαζί τους σε Τρίκαλα και Άρη.

Αυτό που απομένει να φανεί από το τζάμπολ του σημερινού παιχνιδιού και πέρα είναι αν ο Αγγέλου μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε εντός αλλά και εκτός αποδυτηρίων. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι πως η διαφαινόμενη φυγή του Αγγέλου και η έκταση που πήρε σε συνδυασμό με τη σημασία του σημερινού παιχνιδιού δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Μία διαχείριση της κατάστασης που θα αποτελέσει και οδηγό στο δρόμο της πρόκρισης στο τελικό του θεσμού.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ