ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Μιγιάτοβιτς: "Μιλήσαμε 10-15 φορές με τον Οσμάν το καλοκαίρι, αλλά περίμενα ότι θα έμενε στο NBA"

Ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς
Ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς INTIME

Ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς εξήγησε για ποιον λόγο η Αναντολού Εφές απέκτησε το καλοκαίρι τον Τζόρνταν Νουόρα και όχι τον Τσεντί Οσμάν, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα και δεν θα έπιανε θέση ξένου.

Τρεις Τούρκοι διεθνείς παίκτες, ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο Τσεντί Οσμάν και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν άφησαν το NBA και ήρθαν στην EuroLeague το φετινό καλοκαίρι, όμως κανείς εξ αυτών δεν εντάχθηκε σε κάποια από τις τουρκικές ομάδες. Ο πρώτος πήγε στη Μονακό και οι άλλοι δύο στον Παναθηναϊκό AKTOR, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά για το σκεπτικό της Φενέρμπαχτσε και της Αναντολού Εφές.

Ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο Eurohoops και ρωτήθηκε φυσικά για αυτό, αφού αντί του Τούρκου Οσμάν, επέλεξε έναν Αμερικανό/Νιγηριανό NBAερ για αυτή τη θέση, τον Τζόρνταν Νουόρα. Όπως εξήγηξε ο Κροάτης προπονητής της Εφές, ο ίδιος είχε πολύ στενές και συχνές οπαδές με τον νέο φόργουορντ των πρασίνων, αλλά περίμενε πως θα έμενε στο NBA, για αυτό προχώρησε τελικά στην επιλογή του Νουόρα για τη θέση "3".

"Με τον Τσεντί μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Για την ακρίβεια μιλήσαμε 10-15 φορές, είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά. Πάντα μιλάω μαζί του και το φετινό καλοκαίρι δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ανταλλάσουμε ιδέες και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για όσα συμβαίνουν. Μιλούσαμε και όσα διαπραγματευόμασταν με τον Νουόρα. Του είπα, μάλιστα, ότι μου έκανε εντύπωση που δεν είχε υπογράψει με κάποια ομάδα στο NBA. Ήμουν σίγουρος ότι θα συνέχιζε στο NBA.

Μετά εμείς ολοκληρώσαμε το ρόστερ μας και ο Τσεντί παρέμενε free agent. Όπως είπα, δεν περίμενα ότι δεν θα μείνει στο NBA. Παρόλα αυτά έγινε και υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό, που προφανώς είναι απόφασή του. Πήγε σε έναν σπουδαίο προπονητή και στους πρωταθλητές Ευρώπης. Κάποιες φορές συμβαίνουν αυτά, οπότε δεν εξεπλάγην που πήγε στον Παναθηναϊκό. Η έκπληξη ήταν ότι το Τσεντί δεν υπέγραψε με κάποια ομάδα στο NBA μέσα στο καλοκαίρι", ανέφερε ενδεικτικά επί του θέματος.

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ