ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μην ακούει για... ντέρμπι!

Μην ακούει για... ντέρμπι!
Ομπράντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε τον Πανιώνιο με 87-57 και πέτυχε την 20η φετινή του νίκη

Αν για κάτι μπορεί να στενοχωριέται ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποι της ομάδας, είναι το γεγονός, ότι μόλις 3.000 φίλαθλοι πήγαν στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ του και να δουν τον Μίλος Βούγιανιτς να παίζει για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Σέρβος γκαρντ ήταν η πράσινη αποκάλυψη, πέραν του κορυφαίου Δήμου Ντικούδη, με 12 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέτυχαν την 20η νίκη της ομάδας για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και αν δεν υπήρχε η ήττα από την ΑΕΠ Ολυμπιάς στην Πάτρα, οι πράσινοι θα είχαν μόνο ροζ φύλλα αγώνα στο ντουλάπι τους.

Ο αγώνας

Ο Πανιώνιος φέτος στο πρώταθλημα πάει καλά, πετυχαίνει νίκες, παίζει όμορφο μπάσκετ. Όλα αυτά όμως, μακριά από το ΟΑΚΑ. Διότι, εκεί οι κυανέρυθροι "ξεχνούν" παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τον καλό τους εαυτό. Βέβαια, στο φετινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα στο χαρακτηριζόμενο "ντέρμπι κορυφής" και μέσα σε ένα ημίχρονο, απέδειξαν στην πράξη το θεώρημα "η κορυφή είναι για έναν". Με πολυφωνική επίθεση, συνεχόμενα τρίποντα κι έναν Δήμο Ντικούδη σε εξαιρετική μέρα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 25-15 και μπήκε με φόρα στο δεύτερο.

Ο Μίλος Βούγιανιτς ανέλαβε το δικό του ρόλο στα ελληνικά δρώμενα, πήρε την μπαγκέτα στα χέρια του κι έδωσε χείρα βοηθείας στους Διαμαντίδη και Μπετσίροβιτς. Παράλληλα, με σκληρή άμυνα πάνω στον Καυκή περιόρισε τον Πανιώνιο σε κάποια σουτ από την περιφέρεια και στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 50-27. Τόσο απλά...

Το παιχνίδι δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά για το δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που μπορεί να τονιστεί, είναι η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού που απέδωσε υψηλής ποιότητας μπάσκετ και έκανε το απόγευμά του εύκολο. Οι παίκτες του Πανιωνίου κατάλαβαν νωρίς, ότι δεν υπάρχει σανίδα σωτηρίας, οπότε προσπάθησαν να αποκτήσουν εμπειρίες κόντρα στους πρωταθλητές.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκούρασε αρκετούς βασικούς παίκτες, έκανε το χρήσιμο για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη rotation και είδε την ομάδα του να στρογγυλακάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας με μια εξαιρετική εμφάνιση και τελικό σκορ 87-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 50-27, 68-42, 87-57

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Ντελκ 7, Παπανικολάου 2, Μπετσίροβιτς 14 (4), Μπατίστ 8, Σάκοτα 2, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 15 (1), Διαμαντίδης 10, Βούγιανιτς 13 (4), Γιαβτόκας 10, Τσαρτσαρης 2.

Πανιώνιος (Λούκα Παβίσεβιτς): Καυκής 4, Αγγελόπουλος, Περπέρογλου 10, Ντόιτσιν 7, Χατζής, Μίλκοβιτς 6 (2), Ουίνστον 7, Ντραγκόλιοβιτς 11, Χάτσον 12.



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ