ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μήνυμα Καλάθη και "μήνυμα" Ζοτς

Μήνυμα Καλάθη και "μήνυμα" Ζοτς
Διαμαντίδης-Γιασικεβίτσιους-Σπανούλης

Γραπτό μήνυμα από Καλάθη και "μήνυμα" για το 2-0 από τον Ομπράντοβιτς. "Κλεισμένος" κι ο Τέπιτς

Το SPORT 24 παρουσίασε με λεπτομέρειες τη συμφωνία του "τριφυλλιού" με τον ομογενή γκαρντ από το Φλόριντα, κίνηση που ανοίγει την... πόρτα της εξόδου για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για οικονομικούς κι όχι για αγωνιστικούς λόγους.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Καλάθης επιβεβαίωσε την είδηση με γραπτό μήνυμα που έστειλε στην εφημερίδα, με το οποίο ανακοίνωσε ότι "θα συνεχίσει επαγγελματικά την καριέρα του στην Ελλάδα". Οι νέες πληροφορίες εξ Αμερικής κάνουν λόγο για διετές συμβόλαιο αξίας 2 εκ. δολαρίων και ρήτρα αποχώρησης για το ΝΒΑ.

Από τις τάξεις του Παναθηναϊκού προκύπτει βέβαια ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι αρκετά υψηλό. Όσο για τον Τέπιτς; Δημοσιεύματα από τη Σερβία αναφέρουν ότι η Παρτίζαν θα εισπράξει 500.000 ευρώ ως buy-out, ενώ ο ίδιος θα εισπράξει 2.5 εκ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Ζοτς: "Τίποτα δεδομένο"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας για τον αυριανό αγώνα σχολίασε: " Ο αγώνας στο ΣΕΦ ήταν δύσκολος, η νίκη που πήραμε είναι σίγουρα σημαντική, αλλά από την άλλη δεν θα σημαίνει και τίποτα αν δεν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο τελικό και έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Πρέπει και πάλι να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλό μας, πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι και να συνεχίσουμε με πολύ καλή άμυνα.

Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο μετά το 0-1, ή επειδή θα αγωνιστούμε αυτή τη φορά στο δικό μας γήπεδο. Περιμένουμε τον κόσμο, να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει, όπως κάνει κάθε φορά. Η βοήθειά του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τη νίκη. Ξέρουμε πως η παρουσία του και η φωνή του μπορεί να μας δώσει ώθηση για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μας και σίγουρα αυτό είναι ένα συν. Αυτό και μόνο είναι που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας

".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από την πλευρά του σχολίασε: " Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι σε μια σειρά τελικών! Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια -το έχουμε πει πολλές φορές και θα το πούμε κι άλλες- συγκεντρωμένοι. Ειδικά τώρα στους τελικούς παίζει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωσή μας. Όπως είναι πολύ βασικό να παίζουμε για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό. Το 0-1 που έχουμε κάνει με τη νίκη στο Φάληρο δεν μας εφησυχάζει.

Μάλλον το αντίθετο. Έτσι κι αλλιώς για να πάρεις το πρωτάθλημα χρειάζονται τρεις νίκες και όχι μία και αυτός είναι ο στόχος μας: Οι τρεις νίκες. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο και σίγουρα μετά το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ θα είναι πιο δύσκολα για εμάς. Έτσι το αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι έχουμε στο γήπεδο και να είμαστε όσο το δυνατόν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε να κάνουμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Όσο για τον κόσμο… Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα μας στηρίξει και πάλι. Δεν νομίζω ότι πλέον μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Τα έχουμε πει πολλές φορές και δεν έχει σημασία νομίζω να πω κάτι επιπλέον εγώ. Ξέρουμε και ξέρει ο κόσμος πως πρέπει να είναι και τι πρέπει να γίνει

".

O Διαμαντίδης έγραψε και στο blog που διατηρεί σε συνεργασία με τη WIND και τόνισε: " Προερχόμαστε από μία πολύ μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», αλλά αυτή δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτε αν δεν τις ζευγαρώσουμε απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα έρθει πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασισμένος για να μας νικήσει, μετά την ήττα του. Αρα θα είναι και πιο επικίνδυνος.

Το γνωρίζουμε πολύ καλά και από την Παρασκευή δουλεύουμε έτσι ώστε το βράδι της Δευτέρας να μην δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο να μας αμφισβητήσει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Το ευχάριστο για εμάς, όπως δείξαμε στο πρόσφατο ματς στο ΣΕΦ, είναι το ότι παρουσιαζόμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι.

Ο καθένας μας κάνει ό, τι περνά από τα χέρια του έτσι ώστε να φεύγουμε νικητές από κάθε παιχνίδι. Δεν θεωρούμε ότι το έργο μας γίνεται πιο εύκολο μετά τη νίκη στο ΣΕΦ. Παραμένει το ίδιο δύσκολο. Στον Παναθηναϊκό έχουμε μάθε να κοιτάμε πάντα το επόμενο ματς. Δεν κολλάμε ούτε στο προηγούμενο, ούτε σκεφτόμαστε για το τι μπορεί να γίνει στο μεθεπόμενο. Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Πανηγυρίσαμε για λίγες ώρες τη νίκη στο ΣΕΦ και μετά σκύψαμε το κεφάλι και συνεχίσαμε τη δουλειά, πολύ απλά γιατί η σειρά των τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες και όχι στην μία.

Θα ήθελα να ευχηθώ να μη γίνει κάτι αύριο στο ΟΑΚΑ, αλλά τα έχω πει 100.000 φορές και κινδυνεύω εγώ και γενικά όλοι οι παίκτες να γίνουμε γραφικοί, ζητώντας απλά το αυτονόητο. Νομίζω ότι δεν μας ακούνε εκείνοι που δημιουργούν τα έκτροπα. Οπότε απλά εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να νικήσει ο καλύτερος







.











TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ