X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μήνυμα "Πατριάρχη" στην πίτα

Έκοψαν την πίτα τους οι προπονητές. Οι στόχοι που έθεσε ο Π. Γιαννάκης και το μήνυμα του Φ. Ματθαίου

Το παρών έδωσαν δόξες του αθλήμαος (Ματθαίου, Μουρούζης, Αναστασάτος, Αλεξάνδρου, Αναστασιάδης, Γκούμας κ.α), στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (Ιωαννίδης, Αποστολάκη, Δουβής, Έξαρχος, Νεράτζης), καθώς κι εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων (Κικίλιας), της ΕΟΚ (Μιαούλης), του ΠΣΑΚ (Ντουμάνης), της ΚΕΔ (Βιδάλης), των τοπικών Ενώσεων, καθώς και πολλοί Έλληνες προπονητές που κατέκλυσαν την αίθουσα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Παναγιώτη Γιαννάκη, που έκανε έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς, θέτοντας παράλληλα τους στόχους για το 2009 που είναι αρκετοί κι υψηλοί.

Σε αυτό ο "Δράκος" αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε την περσινή χρονιά ο Σύνδεσμος και στα "στοιχήματα" της νέας χρονιάς όπως είναι η δημιουργία Σχολής Δ' Κατηγορίας (για προπονητές τμημάτων υποδομής), της θέσπισης κατώτατης αποζημίωσης στην Α1 και της ασφάλισης των προπονητών.

Αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου:


"Οι προπονητές, όπως κι οι αθλητές, αλλά κι όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό, έχουν έναν στόχο: να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Αυτό το δόγμα πρεσβεύει κι ο ΣΕΠΚ που προσπαθεί κάθε χρόνο που περνά να κάνει βήματα μπροστά. Πως μπορεί ένας Σύνδεσμος να πετύχει κάτι τέτοιο; Αφενός με τη βελτίωση του επιπέδου των μελών του, άρα μέσω του εκπαιδευτικού του έργου κι αφετέρου με την ισχυροποίηση της θεσμικής του ιδιότητας, δηλαδή με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Επομένως μπορούμε να πούμε ότι το 2008 ήταν μια άκρως αποδοτική χρονιά για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης που ενήργησε προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Το προηγούμενο έτος διοργανώσαμε πέντε τοπικά Σεμινάρια (σε Σύρο, Λευκάδα, Χανιά, Ξάνθη και Σάμο), ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν Δύο Διεθνή Σεμινάρια Νεαρών Παικτών –στη Βέροια και στην Πάτρα- με τη συμμετοχή καταξιωμένων προπονητών όπως οι Σίτο Αλόνσο, Λούκα Μπάνκι, Στιβ Σπένσερ, Κώστας Πετρόπουλος, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Γιάννης Χριστόπουλος. Κορωνίδα των σεμιναρίων που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος μας μέσα στο 2008 ήταν το Μεγάλο Διεθνές Σεμινάρια της Αθήνας, στο οποίο φιλοξενήθηκαν σπουδαίοι προπονητές από την Ευρώπη, αλλά και το ΝΒΑ όπως ο Νέβεν Σπάχια, ο Οκτάι Μαχμουτί, ο Έρικ Μάσελμαν κι ο Μάικ Ντάνλαπ.

Παράλληλα αυξήθηκε η ύλη του διμηνιαίου περιοδικού «Basketball Coach», ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ έγινε ακόμη πλουσιότερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον 18.000 ξεχωριστοί υπολογιστές επισκέπτονται το site όπου παρέχονται νέα που αφορούν τους προπονητές, τεχνικές αναλύσεις, χαρακτηριστικά βίντεο, πλήρες ασκησιολόγιο, καθώς και η δυνατότητα παροχής προσωπικής ιστοσελίδας στα μέλη μας.

Επιπροσθέτως συνεχίστηκε το πρόγραμμα υποτροφιών, μέσω του οποίου δέκα μέλη μας επισκέφτηκαν σπουδαία προπονητικά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είναι αυτό των κολεγίων του Σεν Τζόζεφ, του Βιλανόβα, του ΝτεΠολ, του ΛαΣαλ και του Ντρέξελ, αλλά και ομάδων του ΝΒΑ όπως οι Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ανάλογη ήταν κι η συνδικαλιστική δραστηριότητα του ΣΕΠΚ που έδωσε μάχη για το θέμα του ελέγχου των ταυτοτήτων των προπονητών. Η ΚΕΔ και τα όργανα της δεν έχουν ανταποκριθεί πλήρως ακόμη στις απαιτήσεις του κανονισμού. Σύμφωνα με μια τελευταία ανακοίνωση της η ΚΕΔ ζήτησε την τήρηση των νόμων, οπότε εμείς ευελπιστούμε από το νέος έτος να γίνεται εφαρμογή τους και σε αυτά το ζήτημα που «καίει» εμάς τους προπονητές.

Ακόμη ο ΣΕΠΚ στάθηκε δίπλα στους προπονητές που είχαν διαμάχη με το σύλλογο τους σε ότι αφορά την καταβολή των οικονομικών απαιτήσεων, ενώ παράλληλα έδειξε εμπράκτως τη συμπαράσταση του στους προπονητές των Ακαδημιών, αφενός ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους κι αφετέρου καλύπτοντας τα δικαστικά έξοδα όσων επιθυμούν να κυνηγήσουν μέσω της νομικής οδού τα δεδουλευμένα, τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει και που οι ίδιοι φέρνουν στο σωματείο.

Προπονητής δεν είναι μόνο αυτός της Α1. Το αντίθετο! Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία για όσους συναδέλφους ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες, εκεί όπου «ζυμώνονται» οι αυριανοί παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι του μπάσκετ. Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύνδεσμος θα επιμείνει με ιδιαίτερο ζήλο στην πρόταση που έχει καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην ΕΟΚ και αφορά την ίδρυση Σχολής Προπονητών Δ’ Κατηγορίας, από την οποία θα παράγονται καταρτισμένοι προπονητές για τα τμήματα υποδομής.

Η διδασκαλία της καλαθοσφαίρισης πρέπει να γίνεται με τη σωστή μεθοδολογία και να περιορίζεται στα όρια των μαθησιακών, αναπτυξιακών αλλά και ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών. Οι ιδιαιτερότητες αυτές, οδηγούν στην ανάγκη στελέχωσης των προπονητικών προγραμμάτων που απευθύνονται στο χώρο αυτό, με προπονητές ειδικών γνώσεων και προδιαγραφών. Οι προπονητές πρέπει να είναι νέοι σε ηλικία, να γνωρίζουν τις απαιτήσεις, αλλά και περιορισμούς του προγράμματος, τον τρόπο συμπεριφοράς και διδασκαλίας στο επίπεδο αυτό και γενικά να μπορούν να συμβιώσουν και να καθοδηγήσουν παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Ακόμη πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από τον «πειρασμό» της αγωνιστικής διάκρισης, αφού στις ηλικίες αυτές ο κύριος προπονητικός στόχος είναι η «μύηση» στην καλαθοσφαίριση, η σωστή εκμάθηση των θεμελιωδών τεχνικών και τακτικών της στοιχείων και όχι η δημιουργία ομάδων με στόχο τις αγωνιστικές διακρίσεις. Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Δ’ Κατηγορίας πρέπει να είναι σχετικά μικρής διάρκειας, αρκετής όμως για την κατάρτιση δόκιμων προπονητών με συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Ευελπιστούμε ότι με την ίδρυση της Σχολής αυτής θα δώσουμε τη δυνατότητα στα σωματεία να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής με δόκιμους προπονητές, νέους στην ηλικία και εξειδικευμένους στις απαιτήσεις του επιπέδου αυτού. Έτσι θα δοθεί μια λύση στο φαινόμενο, που συχνά παρατηρείται, τα σωματεία να ενεργοποιούν εν ενεργεία ή παλιούς τους παίκτες, χωρίς κάποιες προπονητικές γνώσεις, για την κάλυψη των πιεστικών προπονητικών αναγκών στα πολυπληθή τμήματα υποδομών.

Το μπάσκετ αλλάζει μέρα με τη μέρα κι ο ΣΕΠΚ οφείλει να ακολουθεί τις εξελίξεις. Πλέον στο άθλημα ο ρόλος του προπονητή είναι διαφορετικός, για αυτό θα πρέπει να δοθεί μια μάχη για την κατοχύρωση και την εξασφάλιση του. Ήδη ο Σύνδεσμος μας έχει συστήσει μια επιτροπή ώστε να εισηγηθεί στον ΕΣΑΚΕ τη θεσμοθέτηση της κατώτατης ετήσιας αποζημίωσης των προπονητών της Α1.

Αυτός, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός στόχος για τη νέα χρονιά. Πέρα από τη διοργάνωση αρτιότερων τοπικών και διεθνών σεμιναρίων, επιδιώκουμε τη διεξαγωγή –για πρώτη φορά- σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ, ενός σεμιναρίου προετοιμασίας νεαρών αθλητών για τη συμμετοχή τους σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Σε αυτό οι παίκτες θα μπαίνουν σε μια διαδικασία σωματικής, τεχνικής και κυρίως πνευματικής προπόνησης για να μπορούν με επιτυχία να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και την πίεση των υψηλότερων επιπέδων του μπάσκετ.

Τέλος ο απώτερος στόχος του ΣΕΠΚ έχει να κάνει με ένα θέμα που είχε θιχθεί και στο παρελθόν, χωρίς να τύχει τις απαραίτητης ανταπόκρισης από τους προπονητές. Πρόκειται για το ενδεχόμενο σύναψης ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου για τα μέλη. Διαπιστώσαμε ότι με πολύ μικρό ετήσιο κόστος σε σύγκριση με αυτό των ατομικών συμβολαίων, μπορεί κάθε μέλος μας να έχει μια αξιόλογη κάλυψη νοσηλείας, ανικανότητας και σύνταξης.

Η επιθυμία κι η διάθεση υπάρχει αλλά απαιτείται κι η ανταπόκριση σας για να γίνει η σκέψη πραγματικότητα. Ο Σύνδεσμος αισθάνεται την ανάγκη να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος κι έτσι ξεκινώντας με τον πήχη τοποθετημένο ακόμη ψηλότερα, κάνει παράλληλα την ευχή το 2009 να είναι ακόμη δημιουργικότερο".

Τιμώμενα πρόσωπα


Στη συνέχεια τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι Κώστας Διαμαντόπουλος, Κώστας Κουτσούκος, Κώστας Κουμανάκος και Ουρανία Βλαντή.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης παρέδωσε το αναμνηστικό στον Κώστα Κουτσούκο, με τον τελευταίο να ευχαριστεί το Σύνδεσμο Προπονητών και τον Φαίδωνα Ματθαίου. Γύρισε μάλιστα το χρόνο θυμίζοντας μια ανέκδοτη ιστορία με τον «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ και τα καθήκοντα του ως διερμηνέα σε ένα παλαιότερο σεμινάριο.

Ο "Ξανθός" που είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών τόνισε: "Νιώθω σαν το σπίτι μου. Θα πρέπει να υπάρχει ταμείο αλληλοβοήθειας για τους προπονητές, διότι ορισμένο –ιδιαίτερα οι παλαιότεροι- είναι πλήρως ανασφάλιστοι. Είναι επίσης σημαντικό ο ελληνικός αθλητισμός να μεταγγιστεί και στο εξωτερικό μέσω των προπονητών, όπως δηλαδή οι Σέρβοι έκαναν τόσα χρόνια εξωτερικό πολιτική μέσω των σπορ".

Η Βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη βράβευσε τον Κώστα Κουμανάκο που έγραψε τη δική του ιστορία στο μπάσκετ της Καλαμάτας. "Πρώτη φορά που έπαιξα μπάσκετ ήταν σε ένα χωμάτινο γήπεδο. Το πρώτο καλάθι της ζωής μου ήταν σε μια μπασκέτα χωρίς ταμπλό. Όταν το πέτυχα, όμως, ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία με οδήγησαν σε αυτό το άθλημα. Ξεκίνησε τότε ένα μαγικό ταξίδι. Και σήμερα με την τιμή που μου κάνει ο Σύνδεσμος νιώθω τα ίδια έντονα συναισθήματα. Ευχαριστώ τους αθλητές, παράγοντες, προπονητές που με τους οποίους συνεργάστηκα και κυρίως την οικογένεια μου".



Η κ. Αποστολάκη από τη δική της μεριά συμπλήρωσε: " Εύχομαι υγεία και ειρήνη γιατί τη χρειαζόμαστε. Νιώθω κι εγώ σαν το σπίτι μου, μιας και έρχομαι κάθε χρόνο σε αυτή την εκδήλωση. Το μπάσκετ μας μαθαίνει πολλά. Από μικρή ηλικία βιώνουμε τη χαρά της νίκης και την πειθαρχία της ήττας. Έχει μεγάλη σημασία για τη συγκρότηση μας ως προσωπικότητες. Κι είναι σημαντική αυτή η ενθάρρυνση που δίνει εκτός από την οικογένεια κι ο δάσκαλος του μπάσκετ. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι στόχοι του ΣΕΠΚ δεν είναι μόνο αμιγώς συνδικαλιστικοί, αλλά και κοινωνικοί, όπως το αίτημα για ασφάλιση. Η Πολιτεία οφείλει να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια".



Η Ουρανία Βλαντή πήρε το δικό της αναμνηστικό από τον Βουλευτή Αναστάσιο Νεράτζη και στη συνέχεια υπογράμμισε: "Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο για την τιμή που μου κάνει. Μια τέτοια στιγμή αισθάνομαι ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια. Όσο δούλεψα ως προπονήτρια δούλεψα με πάθος. Θέλω να ευχαριστήσω στον άντρα μου, διότι όταν ξεκίνησα οι συνθήκες για μια γυναίκα προπονήτρια ήταν δύσκολες".



Ο Αναστάσιος Νεράτζης σχολίασε: "Συγχαρητήρια διότι η εκδήλωση σας είχε και εορταστικό χαρακτήρα και διεκδικητικό. Οι προπονητές είναι οι πρεσβευτές του μπάσκετ κι η Πολιτεία πρέπει να τους στηρίξει σε όποια πρωτοβουλία πάρουν".



Ο Κώστας Διαμαντόπουλος εμφανώς συγκινημένος, αφού πήρε το βραβείο του από τον Σταύρο Δουβή σχολίασε: "Είναι η πρώτη φορά που με τιμούν. Συγκινούμαι βλέποντας τόσα γνωστά πρόσωπα, όπως τον Φαίδωνα Ματθαίου. Οφείλω πολλά σε αρκετά άτομα που βλέπω τώρα μπροστά μου, γιατί με βοήθησαν ως παίκτη, ως προπονητή κι ως άνθρωπο. Οφείλω να ευχαριστήσω και τη γυναίκα μου γιατί ήταν κοντά μου αυτά τα 36 χρόνια και με στήριξε τόσες στις χαρές και στις λύπες του επαγγέλματος, όσο και στα 16 χειρουργεία που έκανα στα γόνατα μου. Είμαι ευτυχής που τα δύο μας παιδιά ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό".



Ο Σταύρος Δουβής πρόσθεσε: "Το μπάσκετ μας έχει κάνει περήφανους. Έχει βοηθήσει πολύ την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικογένεια".



Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μιαούλης βράβευσε τον Γιώργο Βλασσόπουλο που το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των προπονητών που τη σεζόν 2007-2008 κατέκτησαν το πρωτάθλημα ή την άνοδο με την ομάδα τους. Την αρχή έκανε ο Φαίδωνας Ματθαίου, που έστειλε με τον μοναδικό του τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα.

"Γίνεται όλα αυτά τα χρόνια ένας μεγάλος αγώνας για την καθιέρωση του Έλληνα προπονητή, που έχει πετύχει τόσα πολλά. Και ξαφνικά ακούμε το εξής παράδοξο: η Ομοσπονδία να ψάχνει ξένο τεχνικό για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Πως συμβαδίζουν αυτά" αναρωτήθηκε ο "Πατριάρχης" του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Τόλης Καρνέσης που τιμήθηκε για το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τη Νήαρ Ηστ στη Β’ Εθνική έκανε αφιέρωση στον αείμνηστο Αντώνη Κλήμη, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές βδομάδες.

Ακόμη βραβεύτηκε κι ο «προπονητής της χρονιάς» Σούλης Μαρκόπουλος (από τον Ζαχαρία Αλεξάνδρου) ο οποίος έφτασε καθυστερημένος μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού (νικηφόρου) αγώνα με τη Ζαντάρ "Ευχαριστώ πολύ τον ΣΕΠΚ. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά σε όλο το προπονητικό τιμ του Αμαρουσίου. Ευχαριστώ και τους παίκτες γιατί αυτοί παίζουν και φέρνουν τα αποτελέσματα. Καλό είναι τέτοιες στιγμές που βρισκόμαστε οι προπονητές όλοι μαζί να είμαστε φιλαλήθεις κι όταν λέμε ότι συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον, να το κάνουμε πράξη κι όχι να μένουμε στα λόγια".

Ο Κώστας Μουρούζης που τίμησε τον Γιάννη Σμυρνιώτη ( "όλοι ονειρευόμαστε μια τέτοια στιγμή" είπε) χαρακτήρισε τους προπονητές "τους πνεύμονες και το οξυγόνο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γιατί γλιτώνουν τα παιδιά από κακοτοπιές".



Ο Αλέκος Δάγλας που χειροκροτήθηκε για το νταμπλ που κατέκτησε με τις Εσπερίδες στην Α1 Γυναικών υπογράμμισε: "πολλοί υποτιμούν το γυναικείο μπάσκετ θεωρώντας ότι όποιος ασχολείται δεν είναι τόσο καλός ή ανήσυχος προπονητής. Αλλά κάνει λάθος για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες και βρίσκεται σε ανοδική πορεία, απλά δεν προβάλλεται αντίστοιχα", ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να σηκώσει στο πόντιουμ τον άμεσο συνεργάτη του στο, Αντώνη Κουρμούλη και να του παραχωρήσει το βραβείο.

Ο Κώστας Αναστασάτος που τίμησε τον Αλέκο Δάγλα παραδέχτηκε ότι το "μπάσκετ είναι το ωραιότερο και εξυπνότερο άθλημα", συμπληρώνοντας ότι "ο προπονητής βελτιώνει τους παίκτες στην προπόνηση και τους φιλάθλους στους αγώνες, για αυτό θα πρέπει να έχει κόσμια συμπεριφορά στον πάγκο".



Ο Βασίλης Γκούμας που παρέδωσε το βραβείο στον Κώστα Ζέρβα έδωσε –με το μοναδικό του στυλ- τη δική του διάσταση. "Πρέπει να ευχόμαστε και λίγο τύχη εκτός όλων των άλλων, γιατί κι αυτή παίζει ρόλο. Άλλωστε τα χίλια άτομα που ήταν στον Τιτανικό υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν…" είπε και προκάλεσε τα γέλια στην αίθουσα.

Το δικό του μήνυμα έστειλε κι ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΚ, Παναγιώτης Ντουμάνης, που τίμησε τον Βασίλη Νιπεργιάλη λέγοντας: "Ευχαριστούμε τον ΣΕΠΚ για τη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα μας. Απέδειξαν ότι σκέφτονται το δικό τους παιδί, δηλαδή τον αθλητή. Δεν σταματάμε εδώ. Τώρα ξεκινήσαμε να πετυχαίνουμε τις συνθήκες για το δικό μας μπάσκετ".

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν προπονητές από τα Εθνικά Πρωταθλήματα, την ΕΣΚΑ, την ΕΣΚΑΝΑ, την περιφέρεια, αλλά κι ο Διονύσης Γαζής που κατέκτησε με την Εθνική Κωφών το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Γερμανίας.

Οι περισσότεροι αφού ευχαρίστησαν για την τιμή, έκαναν τις δικές τους αφιερώσεις, ενώ ορισμένοι ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να θίξουν σημαντικά ζητήματα όπως τον σχολικό αθλητισμό και τις συνθήκες ζητώντας τη βοήθεια της Πολιτείας.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις

Κώστας Κουτσούκος



Ο Κώστας Κουτσούκος ήταν από τους πρωτεργάτες της επανίδρυσης του ΣΕΠΚ διατελώντας Γενικός Γραμματέας. Ως παίκτης αγωνίστηκε στο Μαρούσι και στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Ως προπονητής κάθισε στον πάγκο του ΖΑΟΝ, του Τυφώνα, του Πορφύρα, των Αμπελοκήπων, της ΕΦΟΑ, του Απόλλωνα Αθηνών και κυρίως του Αμαρουσίου από το για 23 συναπτά έτη. Έχει καταφέρει μάλιστα να υπηρετήσει τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου ως παίκτης, προπονητής και πρόεδρος, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Κώστας Διαμαντόπουλος



Ο Κώστας Διαμαντόπουλος έγραψε ιστορία ως παίκτης –με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα- όσο και ως προπονητής. Έχει εργαστεί σε όλες τις κατηγορίες, σε Παίδες-Εφήβους και στο Γυναικείο. Δημιούργησε την περίφημη ομάδα του Παπάγου που έφτασε από τη Γ’ Εθνική στην Α1, ενώ συνολικά έχει τέσσερις ανόδους στην Α1: δύο με τον Σπόρτιγκ, μια με τον Παπάγου και άλλη μια με τον Ηλυσιακό. Έχει δουλέψει με επιτυχία ακόμη στον ΒΑΟ και στον Απόλλωνα Πατρών.

Κώστας Κουμανάκος



Έπαιξε για πρώτη φορά το 1964 και αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτα, μετάπειτα Ποσειδώνα, στον Παναθηναϊκό, στον Πειραϊκό και στην Καλαμάτα '80. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα από το 1977 ως το 1980 στα τμήματα υποδομής του Πειραϊκού, πριν επιστρέψει στην Καλαμάτα, όπου δούλεψε από το 1981 και για 19 ολόκληρα χρόνια: στον Ποσειδώνα και στην Καλαμάτα '80. Έχει αναδείξει σπουδαία ταλέντα όπως ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Δημήτρης Αβδάλας, ο Νίκος Χατζής κι ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ενώ έχει κατακτήσει την άνοδο στη Β' Εθνική με τον Ποσειδώνα, στη Γ΄Εθνική με την Καλαμάτα '80 και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Παίδων το 1987.

Ουρανία Βλαντή




Η Ουρανία Βλαντή, που διατέλεσε αθλήτρια του Σπόρτιγκ κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα, ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα το 1982 έχοντας σημειώσει αρκετές επιτυχίες στον Παπάγου, στον Αστέρα Εξαρχείων, στον Σπόρτιγκ, στη Νήαρ Ηστ, στη Δόξα Βύρωνα, στον Πορφύρα, στον Ηλυσιακό, στον ΑΟ Πετρούπολη και στον ΠΑΟ Καλογρέζας.

Κι οι:



Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Πρωτάθλημα Α1 με τον Παναθηναϊκό)

Τόλης Καρνέσης (Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με τη Νήαρ Ηστ)

Γιάννης Σμυρνιώτης (Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με τον Αρκαδικό)

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑ με την ΑΕΝ Κηφισιάς)

Γιάννης Ρεμεντέλας (Άνοδος στη Γ’ Εθνική με το Ψυχικό)

Βασίλης Νιπεργιάλης (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΗ Κόροιβος Αμαλιάδας)

Κώστας Ζέρβας (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ με τη Νικόπολη Πρέβεζας)

Κώστας Κλιγκόπουλος (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΝΑ με την Προοδευτική)

Δημήτρης Κωστούρος (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΚ με το Νέο Σχολείο)

Γιάννης Κυριάκογλου (Πρωτάθλημα Α’ ΕΚΑΣΚ με τον ΠΑΟ Δειληνά )

Παναγιώτης Κοκκίνης (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΣΕ με την ΑΕ Λειβαδιάς)

Γιώργος Κωλέτσης (Πρωτάθλημα Β’ ΕΣΚΑ με τη Νήαρ Ηστ)

Γιάννης Γκολφινόπουλος (Άνοδος στη Α’ ΕΣΚΑ με τον Αετό)

Αθανάσιος Κοντός (Πρωτάθλημα στη Β’ ΕΣΚΑ με την Κερατέα)

Ρόμπερτ Σγουρός (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με το Πέρα Κλουμπ)

Δημήτρης Σεντούκας (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με την ΕΦΟΑ/Σπύρος Λούης)

Βαγγέλης Σιταράς (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με τους Θρακομακεδόνες)

Τάκης Φραγκογιάννης (Πρωτάθλημα Γ’ ΕΣΚΑ με τα Καλύβια)

Σεραφείμ Σφήκας (Άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ με τον Κρόνο Γέρακα)

Νίκος Ζαμινός (πρωτάθλημα Γ’ ΕΣΚΑ με την Ένωση Βύρωνα)

Μιχάλης Καλαμάρας (άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με την ΦΑΟ Αναγέννηση Καισαριανής)

Νίκος Γακόπουλος (Άνοδος Β’ ΕΣΚΑ με τον Κυψελιακό)

Γιώργος Σουρμελής (Πρωτάθλημα Γ’ ΕΣΚΑ με τον Αχιλλέα)

Δημήτρης Σώχος (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με τον Μελά Άγιο Ελευθέριο)

Γιώργος Λειβάδης (Πρωτάθλημα Δ’ ΕΣΚΑ με την Παιανία)

Κωνσταντίνος Μπουζούλιας (Άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ ΑΣ Ροδόπολης)

Κώστας Αθανασίου (Άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ με τους Αγίους Αναργύρους)

Κώστας Τσιαφούτης (Άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ ΠΑΟ Δάφνη)

Μανώλης Γονιδάκης (Άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ Διαγόρας)

Παναγιώτης Δημητρίου (Πρωτάθλημα στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ με τον Πρωτέα Βούλας)

Μάκης Ποτόσογλου (Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με την Ελευθερία Μοσχάτου)

Πολύβιος Χαρεράς (Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με τον ΑΟΝΑ)

Παύλος Κάσσης (Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με τον Θεμιστοκλή)

Κώστας Μανωλιάδης (Πρωτάθλημα Γ’ ΕΣΚΑΝΑ με την Τερψιθέα)

Γιώργος Κεφαλίδης (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ με τον Προφήτη Ηλία)

Στέφανος Νικολαΐδης (πρωτάθλημα Δ’ ΕΣΚΑΝΑ με την Ένωση Αρμενίων)

Κωνσταντίνος Καλαποθαράκος (Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τη Μάνη)

Αντώνης Λιβάνιος (Πρωτάθλημα ΕΣΚΚ με την Ερμούπολη)

Γυναίκες

Αλέκος Δάγλας (Πρωτάθλημα Α1 με τις Εσπερίδες)

Αντώνης Μπουμπούς (Πρωτάθλημα Α2 με το Παλαιό Φάληρο)

Άγγελος Γιαννουλάκης (Άνοδος στην Α1 με τον ΔΑΣΑΛ)

Σταύρος Νανάκος (Πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑ με την Εν. ΠΑΠ)

Βασιλεία Δουκέλη (Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑ με τα Μελίσσια)

Γιώργος Συκαράς (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με την ΑΕΝ Κηφισιάς)

Δημήτρης Δαβάκης (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με την Εν. Ηράκλειο-Τυφώνας)

Βασίλης Μαρίνος (Άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ με τις Αμαζόνες)

Γιώργος Χατζηδάκης (Πρωτάθλημα Α ΕΣΚΑΝΑ με τον Κρόνο)

Ανδρέας Μαύρος (Πρωτάθλημα ΕΣΚΚ με την Ερμούπολη)

Πανελλήνια πρωταθλήματα

Αργύρης Παπαπέτρου (Πρωτάθλημα Εφήβων με τον Ηλυσιακό)

Άγγελος Γιαννουλάκης (Πρωτάθλημα Κορασίδων με τον ΔΑΣΑΛ)

Γιώργος Κάβουρας (Πρωτάθλημα Νεανίδων με τον ΔΑΣΑΛ)

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Διονύσης Γαζής (3η θέση με την Εθνική Κωφών στο Πανευρωπαϊκό της Γερμανίας)

















































































































































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ