ΜΠΑΣΚΕΤ

Mήνυμα Τσαγκρώνη ενόψει τελικού

Mήνυμα Τσαγκρώνη ενόψει τελικού
ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το δικό του μήνυμα κατά της βίας έστειλε ενόψει του αιώνιου τελικού ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης

Αναλυτικά η δήλωσή του: " Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009. Η αγωνιστική αυτή εκδήλωση που δίκαια έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο θεσμό του αθλήματος, επιβάλλεται να αποτελέσει όχι ένα πεδίο έντονου ανταγωνισμού ομάδων και κατά το σύνηθες βιαιοπραγούντων οπαδών αλλά την κοινή γιορτή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης".

"Ο εορταστικός χαρακτήρας του Κυπέλλου Ελλάδας με την κοινή θέληση και συνεργασία θα υπερισχύσει ενός χωρίς αρχές και αξίες ανταγωνισμού των ομάδων, ενός ανταγωνισμού που δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο του αθλητικού θεσμού, στον οποίο αντίθετα θα πρέπέι να αναδεικνύεται ο συναγωνισμός τους για την προσφοράς του μοναδικού θεάματος που χαρακτηρίζει το δημοφιλές άθλημα μέσα σε μια ατμόσφαιρα που κυριαρχεί το φίλαθλο αθλητικό πνεύμα".

"Θέλω να πιστεύω ότι οι δύο ιστορικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας,ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, κατανοούν τη σημασία της εκδήλωσης και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα προσφέρουν τόσο στους παριστάμενους θεατές - φιλάθλους όσο και τους τηλεθεατές την εικόνα ενός αθλητισμού απαλλαγμένου από τις θλιβερές βιαιότητες που αμαυρώνουν τον χώρο και απομακρύνουν τους φιλάθλους από τα Στάδια".

"Θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι η εικόνα των άδειων Σταδίων από την επιβολή της ποινής των κεκλεισμένων θυρών αλλά και αυτή η αναγκαστική απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον αθλητισμό.Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε προληπτικά την αθλητική βία για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που η αρνητική αυτή εικόνα που όλοι στα λόγια αποδοκιμάζουμε δεν θα επανεμφανισθεί".

"Στον κορυφαίο αυτό αγωνιστικό θεσμό είναι φυσικό και λόγω της συμμετοχής των δύο συγκεκριμένων ομάδων και των βίαιων επεισοδίων που δημιουργήθηκαν σε αγώνες τους σε άλλα αθλήματα να εστιάζεται το έντονο ενδιαφέρον των φιλάθλων και των ΜΜΕ. Το άθλημά μας θα πρέπει να απογοητεύσει τις κινδυνολογούσες Κασσάνδρες αλλά και αυτούς που σχεδιάζουν να επαναλάβουν τον εαυτό τους με την παραγωγή της ανεξέλεγκτης βίας".

"Η ευθύνη αυτή ανήκει σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό και την κατίσχυση των ιστορικών του αρχών και αξιών και κανένα άλλοθι δεν μπορεί να προβληθεί για την παραβίασή τους ακόμη και αυτή η αγωνιστική ήττα που είναι ουσιαστικό στοιχείο του αθλητικού αγώνα. Το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην αγωνιστική συμμετοχή, στον συναγωνισμό για τη διεκδίκηση της επιτυχίας και κύρια στο αγωνιστικό θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές των δύο ομάδων".

"Δεν έχω την οποιαδήποτε αμφιβολία ότι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν με την οιαδήποτε ιδιότητα στη γιορτή αυτή του αθλήματος πρεσβεύουν και υπηρετούν τις ίδιες θέσεις για το κορυφαίο αυτό θεσμό του αθλήματος και ότι η συμβολή τους στην οργανωτική και αγωνιστική του επιτυχία και στην επικράτηση του φίλαθλου πνεύματος είναι δεδομένη και σημαντική".

"Από την επιτυχία των θέσεων αυτών νικητής θα αναδειχθεί η ελληνική καλαθοσφαίριση και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός. Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες όπως οι προσπάθειές του για την επιτυχία στους επιδιωκόμενους από αυτούς στόχους να έχουν θετική έκβαση













".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ