ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήτογλου: "Πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο"

ACROPOLIS AEGEAN 2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
ACROPOLIS AEGEAN 2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε μετά από τη λήξη του αγώνα με τις Μπαχάμες και εξήγησε ότι οι διεθνείς θα πρέπει να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική ομάδα έφτασε σε μια άνετη νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά (2-7/7) και ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε μετά από τη λήξη του αγώνα με τις Μπαχάμες στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του Βασίλη Σπανούλη και εξήγησε πώς διαμορφώνεται το πλάνο της "γαλανόλευκης" με την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντίνου Μήτογλου:

Για το παιχνίδι με τις Μπαχάμες: "Ήταν πολύ σημαντικά παιχνίδια αυτά, για να διαμορφώσουμε μια εικόνα για το πώς θέλουμε να παίξουμε, γιατί δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε, είχαμε το πρώτο φιλικό με την Πολωνία. Μετά είχαμε το τουρνουά ‘Ακρόπολις’, έπρεπε να βρεθούμε ως ομάδα, να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Η εικόνα μας μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλή, υπάρχει μεγάλη θέληση, δουλεύουμε στην προπόνηση καθημερινά και το μυαλό μας τώρα είναι στα επίσημα. Τελείωσαν τα φιλικά, τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επίσημα παιχνίδια".

Για αυτά που ζητάει ο Βασίλης Σπανούλης: "Θέλει να είμαστε μια σκληρή ομάδα. Θέλει να βλέπει όρεξη, θέλει να βλέπει ότι υπάρχει θέληση να κερδίσεις πιο πολύ από τον άλλο. Θέλει να βλέπει νικητές και να έχει νικητές στο γήπεδο. Αυτό καταλαβαίνω και βιώνω από τον κόουτς. Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση με την αλλαγή σχημάτων, σήμερα που ήρθε ο Γιάννης είδαμε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον Γιάννη, να δούμε πώς κινούμαστε. Για αυτό το αποψινό φιλικό ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Διότι δεν έχει καμία σχέση η προπόνηση με τα παιχνίδια. Πολλοί παίκτες είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, ξέρουμε πώς κινούμαστε, έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετική. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο".

Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ο Γιάννης είναι αυτή τη στιγμή, αν όχι ο καλύτερος, είναι μέσα στους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έχει μέγεθος, μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις. Τα κάνει όλα στο γήπεδο αμυντικά και επιθετικά. Ο ρόλος μας είναι όταν κινηθεί εκείνος, να ξέρουμε που να κινηθούμε και οι υπόλοιποι. Πιστεύω θα παίξει μεγάλο ρόλο και στα επίσημα παιχνίδια".

Για τον Νικ Καλάθη και τον Τόμας Γουόκαπ: "Ο Νικ και ο Τομ είναι εξαιρετικοί παίκτες. Όλοι ξέρουμε την ποιότητά τους. Είναι pass first και team first. Έχουν το μυαλό τους πρώτα να δημιουργήσουν και να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτό θα μας κάνει να προχωρήσουμε και να πάμε πιο μπροστά".

Για το αν είναι έτοιμοι για το Προολυμπιακό: "Είμαστε έτοιμοι. Μας λείπουν κάποιες λεπτομέρειες που θα δούμε στην συνολική εικόνα μας και μετά από αυτό το παιχνίδι. Θα δουλέψουμε πολύ καλά στην προπόνηση και θα προετοιμαστούμε για τα επίσημα παιχνίδια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ