ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μίτσελ Γουίγκινς: Ο άνθρωπος που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον να κλάψει

Μίτσελ Γουίγκινς: Ο άνθρωπος που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον να κλάψει
EUROKINISSI

Ο Μίτσελ Γουίγκινς έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη τον μπασκετικό κόσμο και ο - τότε - Γενικός Αρχηγός του Μίλωνα, Λευτέρης Τονικίδης, διηγείται στο SPORT24 το story του ερχομού του Αμερικανού στην Ελλάδα, αλλά και όμορφες στιγμές από την καθημερινότητά του στην ομάδα.

Η είδηση του θανάτου του Μίτσελ Γουίγκινς βύθισε στη θλίψη τον μπασκετικό κόσμο, με την απώλεια του άλλοτε NBAer που έφερε το χαρισματικό του ταλέντο στην Ελλάδα, να είναι μεγάλη.

Ο Μίλωνας ήταν η ομάδα που έφερε τον Αμερικανό στη χώρα μας και ο - τότε - Γενικός Αρχηγός, Λευτέρης Τονικίδης, διηγείται στο SPORT24 ιστορίες από την καθημερινότητα του Γουίγκινς, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ντύθηκε στα πράσινα των Νεοσμυρνιωτών.

"Τον φέραμε ξαφνικά. Δεν είχαμε μεγάλο μπάτζετ. Μόλις είδαμε τον Μιτς, τον πήραμε κατευθείαν. Ο (Νίκος) Λώτσος (σ.σ. ατζέντης) μου τον έστειλε. Θέλαμε έναν παίκτη all around. Ψάξαμε και τον βρήκαμε. Ο κύριος Σγουρός (σ.σ. τότε πρόεδρος του Μίλωνα) είπε 'αυτόν κατευθείαν τον υπογράφουμε'. Έκανε απίστευτα πράγματα", ήταν το σχόλιο του Τονικίδη για το story της μεταγραφής του στον Μίλωνα.

Μίτσελ Γουίγκινς: Ο άνθρωπος που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον να κλάψει
Η σύνθεση του Μίλωνα της σεζόν 1993-94, με τον Γουίγκινς να φορά το No14. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΙΛΩΝΑ (ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ)

Τους δύο άνδρες τους συνέδεε φιλία και εκτός γηπέδου, με τον - τότε Γενικό Αρχηγό - να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Γουίγκινς και να αναφέρεται στην απλότητα της καθημερινότητάς του.

"Είχαμε φιλία, βγαίναμε κάθε μέρα. Ήταν ένα μεγάλο παιδί. Του άρεσε η παρέα, να βγαίνει τα βράδια, του άρεσε η μουσική. Ένας απλός αξιαγάπητος άνθρωπος. Τον Άντριου (σ.σ. τον γιο του και νυν παίκτη των Γουόριορς) τον είχαμε να τριγυρίζει στον Μίλωνα.

Φεύγαμε το πρωί για προπόνηση και κάθε απόγευμα μου έλεγε τι θα κάνουμε το βράδυ. Του άρεσε να βγαίνουμε το βράδυ".

Ο Γουίγκινς επισκεπτόταν το σπίτι του Τονικίδη και όπως μας αποκαλύπτει ο τελευταίος, του Αμερικανού του άρεσε να βλέπει εκπομπές της Ρούλας Κορομηλά. "Βάλε να δούμε Ρούλα" έλεγε.

Μίτσελ Γουίγκινς: Ο άνθρωπος που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον να κλάψει
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΟΝΙΚΙΔΗ

Το ταλέντο του ήταν μοναδικό και το ξεδίπλωσε σε μεγάλο βαθμό στα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα. Τα επιτεύγματά του στις ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακά και ο Γουίγκινς φρόντισε να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους συμπαίκτες του.

"Δεν ξέρετε τι έχω κάνει στην Αμερική" τους έλεγε ο "Μιτς", ο οποίος είχε μαζί του και τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δεν ήταν άλλα από εφημερίδες της εποχής στις ΗΠΑ. "Ο άνθρωπος που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον να κλάψει" έγραφαν στην Αμερική για τον Γουίγκινς.

"Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό με έναν ξένο. Τους έπαιζε μόνος του", θυμάται ο Τονικίδης από μία αναμέτρηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης με το τριφύλλι.

Ο Μίλωνας δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και υποβιβάστηκε το 1994. Τότε, ο Σπόρτιγκ κέρδισε την άνοδο και ο προπονητής της ομάδας εκείνη την εποχή, Κώστας Διαμαντόπουλος ρώτησε τους ανθρώπους του Μίλωνα για τον Γουίγκινς. ε κλειστά μάτια παρ' τον" ήταν η απάντηση.

Ο Μίτσελ Γουίγκινς φόρεσε τη φανέλα του Μίλωνα, του Σπόρτιγκ και του Πανιωνίου επί ελληνικού εδάφους και αγαπήθηκε όπου κι αν αγωνίστηκε. Ένας απλός άνθρωπος με αστείρευτο ταλέντο που κόσμησε τα ελληνικά παρκέ με την παρουσία του...

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ NBA STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ