ΓΑΛΛΙΑ

Μονακό: Η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος της επέβαλε νέο πρόστιμο

Ο Μάικ Τζέιμς
Ο Μάικ Τζέιμς AS MONACO BASKET

Η Μονακό τιμωρήθηκε εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος, αυτή τη φορά με πρόστιμο 18.000 ευρώ, επειδή δεν κατέθεσε τις λίστες των παικτών που συμμετείχαν σε πέντε φιλικά προετοιμασίας.

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τη Μονακό, καθώς η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος (LNB) ανακοίνωσε πως επιβλήθηκε στους Μονεγάσκους νέο πρόστιμο, ύψους 18.000 ευρώ, διότι δεν κατατέθηκαν ποτέ οι λίστες των παικτών που συμμετείχαν στα φιλικά προετοιμασίας.

Η Μονακό θα έπρεπε να έχει αποστείλει πριν τα παιχνίδια την ακριβή λίστα των παικτών που θα συμμετείχαν σε αυτά. Δεδομένου πως αυτό δεν συνέβη, η διοργανώτρια αρχή αξιολόγησε πως οι εν λόγω παίκτες δεν είχαν λάβει ποτέ την έγκριση για να αγωνιστούν.

Η ποινή μάλιστα θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο βαριά, αφού βάσει κανονισμού, το πρόστιμο ανέρχεται στις 5.000 ευρώ για κάθε παίκτη, ανά παιχνίδι, και η Μονακό κρίθηκε ένοχη για πέντε φιλικούς αγώνες (με Μάλαγα, Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπρεογκάν και Βαλένθια). Κοινώς, δεδομένου ότι παρατάχθηκε με 12αδα σε αυτά τα παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι για κάθε ματς θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, άρα συνολικό ποσό 300.000 ευρώ!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν που η διοργανώτρια αρχή τιμωρεί την Μονακό, καθώς οι Μονεγάσκοι έχουν ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ και την αφαίρεση μίας νίκης, καθώς δεν είχαν καταθέσει τα πλήρη στοιχεία του συμβολαίου του Μάικ Τζέιμς.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ