EUROLEAGUE

Μονακό, Παρί, Βιλερμπάν: Αυτά είναι τα μπάτζετ των γαλλικών ομάδων της EuroLeague

Μονακό, Παρί, Βιλερμπάν: Αυτά είναι τα μπάτζετ των γαλλικών ομάδων της EuroLeague
AS MONACO BASKET

Αυτά είναι τα μπάτζετ των τριών γαλλικών ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή EuroLeague, με αυτό της Μονακό να συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη, ενώ η Παρί προσπέρασε τη Βιλερμπάν στη δεύτερη θέση.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα μπάτζετ της Μονακό, της Παρί και της Βιλερμπάν, το γαλλικό μέσο bebasket.fr, το οποίο αποκάλυψε τα μπάτζετ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο γαλλικό πρωτάθλημα της σεζόν 2024/25.

Όπως αναμενόταν, στην κορυφή - και με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες - βρίσκεται η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έχει συνολικό μπάτζετ που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ (29.375.000 για την ακρίβεια), ένα ποσό που παρουσιάζει μία αύξηση της τάξεως του 7% σε σχέση με την περσινή χρονιά και συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη και την EuroLeague.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ γαλλικής ομάδας δεν το έχει η Βιλερμπάν, αλλά η πρωτοεμφανιζόμενη στην EuroLeague, Παρί. Τα 18.885.000 ευρώ της σεζόν 2024/25 είναι περισσότερα από τα διπλάσια, συγκριτικά με τα περσινά 9.250.000 ευρώ που είχαν δαπανήσει οι Παριζιάνοι.

Το μπάτζετ της Βιλερμπάν από την άλλη είναι μειωμένο κατά σχεδόν 1/4 σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η ομάδα του παλαίμαχου πάικτη του NBA και της Εθνικής Γαλλίας, Τόνι Πάρκερ, θα διαθέσει συνολικά 16.223.000 ευρώ τη σεζόν 2024/25, πτώση 23% από τα περσινά 21.011.000 ευρώ.

TAGS EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ PARIS BASKETBALL ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ