ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Μου αρέσει η κορυφή του βουνού"

"Μου αρέσει η κορυφή του βουνού"
διαμαντιδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε στο περιοδικό DownTown: "Μου αρέσει η θέα από την κορυφή"

Δημήτρη πότε ένιωσες φέτος την ανάγκη να σπρώξεις τον εαυτό σου περισσότερο;

Στην περίοδο μετά την κατάκτηση του φάιναλ φορ. Ηξερα ότι ο ενθουσιασμός θα μας παρέσυρε. Γι’ αυτό έπρεπε ν’ ανεβάσω το επίπεδο της συγκέντρωσης. Η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία, αλλά όσο να ‘ναι, μετά το φάιναλ φορ χαλαρώσαμε. Όμως το σημαντικό είναι πως μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα χωρίς να παίξουμε καλά. Είναι και αυτό ένα χάρισμα του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν μυστικά πίσω από τη φετινή σας επιτυχία;

Δύο πολύ απλά πράγματα. Μία σοβαρή διοίκηση κι ένας προπονητής με όλη τη σηαμσία της λέξης. Από εκεί και πέρα η ομάδα είναι φτιαγμένη από ειδικό μέταλλο. Που δεν λυγίζει στα δύσκολα. Το αποδείξαμε στο φάιναλ φορ της Αθήνας. Το επαναλάβαμε στους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Θες να μου πεις ότι σε καμία στιγμή δεν είπες, «Δημήτρη ετοιμάσου να χάσεις το πρωτάθλημα»;

Ενιωσα έτσι στο τρίτο ματς με τον Ολυμπιακό. Το φοβήθηκα, έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι. Όμως εφ’ όσον δεν μας κέρδισαν τότε, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα μπορούσαν να ξανάρθουν στο ΟΑΚΑ και να φύγουν νικητές.

Εκανες φάουλ στον Σκούνι Πεν, στην τελευταία φάση της παράτασης;

Ναι. Ηταν φάουλ. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να σταθούμε σε μία φάση, η οποία κρίνει ένα παιχνίδι. Αλλά να ψάξουμε γιατί πήγε το ματς μέχρι εκεί. Γιατί δόθηκαν δύο σφυρίγματα εις βάρος μας. Αυτό όπου έχει σημασία και είναι το πιο θετικό, είναι πως τη συγκεκριμένη μέρα παίχθηκε ένα τρομερό ματς. Μ’ ένταση και πάθος. Στις λεπτομέρειες αναδειχθήκαμε νικητές.

Ηταν πάντως περίεργο το θέαμα, σ’ ένα γήπεδο 20.000 θεατών, να είναι περισσότερα τ’ άδεια καθίσματα.

Κανείς δεν το θέλει. Όμως στην Ελλάδα ζούμε. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να μετακινούνται οι φίλαθλοι. Να γεμίζει το γήπεδο και να τελειώνει η ιστορία. Τώρα δεν γίνεται έτσι δουλειά. Η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε. Πήρε κάποια μέτρα και τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Τηρουμένων των αναλογιών. Δεν είναι ωραίο θέαμα η ανταλλαγή κροτίδων και όλα αυτά.

Σας κλέβουν τη δόξα οι ταραξίες;

Όταν παίζεις ιδρώνεις και μάχεσαι για έναν τίτλο, είναι άσχημο να γίνεται κάτι και να διακόπτεται ο αγώνας. Δεν ευνοεί τις ομάδες. Χαλάει την εικόνα του αθλήματος. Την λαχτάρα του κόσμου να έρθει στο γήπεδο. Δεν είναι καλό.

Και τώρα πρέπει πάλι να ξαναμπείς στη διαδικασία της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

Ετσι είναι ο αθλητισμός. Μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν είναι δύσκολο να ξαναπροσπαθήσω να μείνω στην κορυφή. Δεν χαλάνε κανέναν οι τίτλοι. Μου αρέσει η θέα από την κορυφή του βουνού.

Εισαι πλήρης; Τα σάρωσες όλα φέτος. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ναι αλλά και δικαιωμένος, επειδή επιτεύχθηκαν οι στόχοι της χρονιάς.

Γιατί εξακολουθείς να ρίχνεις πόρτα στο ΝΒΑ;

Δεν είναι ότι δεν θέλω, αλλά δεν μπορώ να παίξω εκεί.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Απλά σ' εκείνο το υψηλό επίπεδο δεν μπορώ να παίξω. Ετσι το καταλαβαίνω και το αισθάνομαι. Από τη στιγμή που νιώθω ότι δεν μπορώ ν' ανταπεξέλθω, δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσω.

Σε δύο ή τρία χρόνια θα είσαι πιο έτοιμος για το ΝΒΑ;

Δεν το νομίζω. Δεν έχει να κάνει με την μπασκετική μου εξέλιξη, αλλά με τη γνώση μου ότι δεν μπορώ να παίξω εκεί. Επαναλαμβάνω ότι το επίπεδο εκεί είναι διαφορετικό. Το μπάσκετ είναι διαφορετικό. Δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Θα μου πεις, «άλλα λένε οι σκάουτερ».Ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει. Αν όμως εγώ δεν το πιστεύω τότε η γνώμη του πάει περίπατο.






















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ