ΠΑΟΚ

Μούλα: "ΠΑΟΚάρα ομαδάρα..."

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς απαντά ερωτήσεις για τον ΠΑΟΚ, τις εμπειρίες του στην Ελλάδα και το μέλλον

"Προτού απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία για το νέο έτος και για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, το 2009 να φέρει ακόμη καλύτερο θέαμα, πιο συναρπαστικούς αγώνες, ποιοτικότερο πρωτάθλημα και πάντα μακριά από τη βία" τόνισε ο "Μούλα".

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στον ΠΑΟΚ που άφησες και στον ΠΑΟΚ που βρήκες; (Sportday,Πράσινη)

"Υπάρχει καλύτερη οργάνωση, ενώ και η ομάδα νομίζω ότι είναι καλύτερη".

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ΠΑΟΚ τούτη τη σεζόν; (Πράσινη,Sportday,EΡΤ)

"Δεν μου αρέσει να κάνω προγνωστικά. Είμαι σίγουρος όμως ότι σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για το καλύτερο".

Σκέφτεσαι να γίνεις προπονητής μόλις αποσυρθείς; (Ελεύθερος Τύπος)

"Ισως..."


Εχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή προς το καλύτερο τα χρόνια που αγωνίζεσαι στο ελληνικό μπάσκετ; (Ελεύθερος Τύπος)

"Τα πράγματα πάνε μπροστά. Εάν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό που έχουν ξεφύγει στο μπάτζετ, οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά σε καλό επίπεδο κι αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα".

Ποιο σύνθημα του ΠΑΟΚ θα ανέβαινες να φωνάξεις από την εξέδρα; (Gazzetta.gr)

“ΠΑΟΚάρα ομαδάρα”


Τι προτιμάς; Έξοδος στην Ευρωλίγκα ή νίκη επί του Άρη με 30 πόντους διαφορά; (Gazzetta.gr)

“Δύσκολη ερώτηση. Θα προτιμούσα όμως την Ευρωλίγκα, γιατί τον Αρη έτσι κι αλλιώς μπορούμε να τον κερδίσουμε”


Ελεγες αλήθεια όταν δήλωνες πως θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ; (EΡΤ)

“Σίγουρα είναι κάτι που θα το ήθελα, αλλά σεν εξαρτάται μόνο από μένα. Θα ήθελα βεβαίως να παίξω λίγο ακόμη, αλλά δεν ξέρω για πόσο διάστημα”.


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί μέσα στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα; (Εspresso)

“Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Στον αθλητισμό πολλά πράγματα δεν είναι προβλέψιμα και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε αυτές τις θέσεις”.


Τι περιμένεις να αλλάξει ο Γιώργος Καλαφατάκης για να αποκτήσει η ομάδα περισσότερο σταθερή πορεία; (Αθλητική Μακεδονίας Θράκης)

“Να έχουμε καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Επίσης λίγο διαφορετική προσέγγιση των αντιπάλων μας και να πιστεύει περισσότερο στους παίκτες”


Πώς εξηγείς τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει μαζί σου οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ; (sport-fm.gr)

“Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να παίζεις με την καρδιά σου. Και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν πιστεύω το γεγονός ότι πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και δίνω τον εαυτό μου για την ομάδα, χωρίς να προσποιούμαι”.


Είναι αλήθεια όσα λέγονται πως θέλεις μετά την ολοκλήρωση της καριέρας σου να γίνεις μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης; (sport-fm.gr)

“Η Θεσσαλονίκη είναι το δεύτερό μου σπίτι. Το έχω στο μυαλό, είναι μία προοπτική και όχι μόνο για μένα. Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος εάν το επόμενό μου βήμα, θα έχει σχέση με την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα”



Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες κατά το παρελθόν. Ποιες θεωρείς ότι είναι οι δύο- τρεις μεγαλύτερες στιγμές μέχρι τώρα στην καριέρα σου; (Derby)

“Πιστεύω ότι η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκα στην Μπολόνια το 2002”


Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα; (sport24.gr)

“Σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός γιατί έχει το καλύτερο ρόστερ και σαν παίκτης ο Διαμαντίδης”.


Γνωρίζουμε ότι στο μυαλό σου υπάρχει η ιδέα της προπονητικής καριέρας. Θα σε ενδιέφερε να ξεκινήσεις από το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ;
(ΤΟ ΒΗΜΑ)

“Ναι, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Εάν πάντως κάποιος μου το πρότεινε, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά”

Τι σημαίνει για σας η επιστροφή σας στον ΠΑΟΚ; (Πρωταθλητής)

“Οταν ήρθα για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ, χτιζόταν μία ομάδα από την αρχή. Τώρα ήρθα στη μέση της σεζόν για να βοηθήσω. Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως ότι εάν αυτή την στιγμή με καλούσε κάποια άλλη ομάδα, ούτε που θα το σκεφτόμουν να πάω. Αυτή τη στιγμή όμως με κάλεσε ο ΠΑΟΚ και ήρθα για να βοηθήσω”.


Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που σε ώθησαν να πάρεις την απόφαση και να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ; (Φίλαθλος)

“Το έκανα γιατί στον ΠΑΟΚ ξέρω ποια είναι η κατάσταση και ήρθα σε μία ομάδα που την γνωρίζω. Εχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός ότι εδώ νιώθω άνετα και δεν χρειάστηκε να μάθω πολλά πράγματα, νέες καταστάσεις και μία νέα πόλη”.


Στην αρχή της σεζόν, διοίκηση και τεχνικό επιτελείο έθεσαν ως στόχο την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Πιστεύεις ότι αυτό άγχωσε περισσότερο τους παίκτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν όσο θα ήθελαν; (Φίλαθλος)

“Οχι. Η πίεση είναι φυσιολογική, γιατί πολύ απλά πίεση υπάρχει παντού. Το να βάλεις ένα στόχο δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να το θεωρήσεις δεδομένο ότι θα γίνει. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Πρέπει να βάλεις έναν στόχο και να προσπαθήσεις να τον πετύχεις, κάνοντας πάντα το καλύτερο που μπορείς”.


Έχεις κερδίσει πολλούς τίτλους στην καριέρα σου με πολλές ομάδες. Εντούτοις θα έλεγες ότι η… αγαπημένη σου ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν έχεις κερδίσει κάποιον τίτλο με αυτόν; (Goal)

“Στον ΠΑΟΚ πέρασα δύο πολύ σπουδαία χρόνια και πραγματικά τα απόλαυσα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή ήταν μία σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκα κι επίσης έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ ήταν μία νέα ομάδα, με νεαρούς παίκτες που ξεκίνησε από τη μηδέν και στο τέλος καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι. Αισθανόμουν πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, αγαπούσα το μπάσκετ ακόμη περισσότερο από πριν, αλλά το πιο σημαντικό, το λέω ξανά, ήταν ότι στον ΠΑΟΚ συνδύασα δύο πράγματα. Επαιζα μπάσκετ και το απολάμβανα κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που ήταν πολλές φορές γεμάτο”.


-Είναι αυτό το τελευταίο απωθημένο της καριέρας σου; Δηλαδή να κερδίσεις έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ; (Goal)

"Θα ήταν πραγματικά σπουδαίο να συμβεί κάτι τέτοιο. Και για μένα, αλλά πολύ περισσότερο για τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή όμως, όταν υπάρχουν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, δεν είναι ρεαλιστικό να πηγαίνεις για να κατακτήσεις έναν τίτλο. Παρόλα αυτά, επειδή όλα είναι πιθανά στον αθλητισμό, πρέπει να είναι πάντα έτοιμος και να προσπαθείς για το καλύτερο, ώστε εάν σου δοθεί η ευκαιρία να μην τη χάσεις”.



























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ