ΑΡΗΣ

Μπάρλος: "Αντίπαλος ο κακός μας εαυτός"

Μπάρλος: "Αντίπαλος ο κακός μας εαυτός"
Μπάρλος

Ο Νίκος Μπάρλος απάντησε στις ερωτήσεις των ΜΜΕ για τον φετινό Άρη, το παρελθόν του και την Ευρωλίγκα

Ποιο είναι το πιο ισχυρό χαρτί του Αρη για να μπει στην τριάδα; (Sportday)

"Πρέπει ασφαλώς να συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια σοβαρότητα βλέποντας κάθε αντίπαλο με σεβασμό και να μην ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας. Με τον κόσμο στο πλευρό μας που αποτελεί την έξτρα δύναμη του ΑΡΗ μπορούμε να τα καταφέρουμε".



Ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας σου στη μάχη για το εισιτήριο της Ευρωλίγκα; (Sportday)

"Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός, σε περίπτωση που δεν κάνουμε πράξη αυτά που ανέφερα παραπάνω".

Μπορεί ο Αρης να μπει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; (Ελεύθερος Τύπος)

"Μπορεί σίγουρα να "χτυπήσει" κάθε ομάδα στην πολύ δυνατή έδρα που διαθέτει".

Ο Αρης ήταν η καλύτερη επιλογή σου; (EΡΤ)

"Είμαι σίγουρος ότι ήταν η καλύτερη επιλογή μου. Θεωρώ ότι το περασμένο καλοκαίρι που υπέγραψα στον ΑΡΗ ήταν η πιο ώριμη περίοδος για να ξεκινήσει η συνεργασία μας".

Είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου; (EΡΤ)

"Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος γιατί είμαστε μέσα στους στόχους μας και δεν έχουμε κάνει κάποιο "στραβοπάτημα" μέχρι τώρα και ελπίζω ότι έτσι θα συνεχίσουμε".

Αν ο Αρης φαντάζει το «λιμάνι» που θα ήθελε να μείνει για τα επόμενα χρόνια; (Εspresso)

"Ο ΑΡΗΣ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και γιΆ αυτό παλεύουμε κάθε στιγμή. Κάθε αθλητής θα ήθελε να αποτελεί μέλος του και είναι τιμή μου που αγωνίζομαι για λογαριασμό του".

Εάν βοηθάει στο καλό κλίμα και στην ψυχολογία της ομάδας η δεύτερη ιδιότητα του Αντρέα Ματσόν, δόκτορας ψυχολογίας; (Εspresso)

"Σίγουρα βοηθάει. Πιστεύω ότι εκτός από το να είσαι καλός στο τεχνικό κομμάτι πρέπει να είσαι καλός και στο ψυχολογικό, διότι έχεις να διαχειριστείς 15 διαφορετικές προσωπικότητες και πρέπει να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς από αυτούς προς όφελος της ομάδας".

Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στο ελληνικό μπάσκετ; (Ελεύθερος Τύπος)

"Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι τα κρούσματα βίας σε ορισμένους αγώνες που θεωρώ ότι πρέπει επιτέλους να εκλείψουν. Πρέπει να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα".

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ¶ρης. Σε ποια από τις τρεις ομάδες ένιωσες να υπάρχει μεγαλύτερο άγχος και γιατί; (Gazzetta.gr)

"Μεγαλύτερο άγχος ένιωσα στην ΑΕΚ γιατί υπήρχε η πίεση και ο πανικός για να γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα".



Η τρίτη θέση αποτελεί τον μίνιμουμ στόχο για τον Άρη. Πόσο εφικτό είναι το κάτι παραπάνω; (sport-fm.gr)

"Ο ΑΡΗΣ αν συνεχίσει την σωστή δουλειά που κάνει φέτος και με το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, νομίζω ότι αυτό αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για να πετύχει το κάτι παραπάνω".

Μετά από διαδοχικές συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, ο Άρης συμμετέχει φέτος στο λιγότερο λαμπερό Eurocup. Το κίνητρο είναι το ίδιο υψηλό; (sport-fm.gr)

"Σαφώς και είναι το ίδιο υψηλό. Παίζουμε στην δεύτερη καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και παράλληλα του χρόνου να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα".

Έχεις παίξει σε τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες. Τι έχεις να θυμάσαι από την κάθε μία μέχρι στιγμής; (Derby)



"Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έδωσε ώθηση στην καριέρα μου. Αυτό που έμεινε είναι ότι με το καλό κλίμα και τον κορμό που είχαμε καταφέραμε να πετύχουμε πολλά καλά πράγματα. Στην ΑΕΚ με δυνάμωσαν πάρα πολύ ως άνθρωπο και ως αθλητή οι δυσκολίες που περάσαμε πέρσι. Στον ΑΡΗ παρότι μετράω μόλις λίγους μήνες παρουσίας στην ομάδα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πολύ καλό κλίμα και το «δέσιμο» που υπάρχει μεταξύ μας, το οποίο μου θυμίζει εκείνο που βίωσα στον Ολυμπιακό".

Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς προπονητές στην καριέρα σου, τι είναι αυτό που έμαθες (τι σου έμεινε δηλαδή) από τον Αντρέα Ματσόν; (sport24.gr)

"Από κάθε προπονητή που συνεργάστηκα έχω κρατήσει μόνο τα θετικά. Όσον αφορά τον Αντρέα Ματσόν είναι ένας προπονητής που συνεργάζομαι μαζί του τους τρεις τελευταίους μήνες, τον εκτιμώ πολύ για τις ικανότητες του και είναι χωρίς αμφιβολία από αυτούς που χαίρεται ένας παίκτης να αγωνίζεται για λογαριασμό του. Αυτά που έχω μάθει μέχρι στιγμής από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας είναι λίγα σε σχέση με αυτά που πρόκειται να μάθω από εκείνον στο μέλλον".

Που αισθάνεσαι μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα; Στην ΑΕΚ πέρυσι η στον Αρη εφέτος; (ΤΟ ΒΗΜΑ)

"Όταν είσαι μέσα στους στόχους σου και δουλεύεις με σοβαρότητα, τότε όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει άγχος. Από την στιγμή λοιπόν που είσαι μέσα στους στόχους σου (φέτος) και έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την ομάδα, τότε δεν έχεις την ίδια πίεση, από ότι όταν έχεις μείνει πίσω στους στόχους που κυνηγάς. Εξάλλου το άγχος δημιουργείται συνήθως από τους προπονητές και τους διοικούντες του συλλόγου που αγωνίζεσαι, κάτι που δεν υπάρχει στον ΑΡΗ, διότι στην ομάδα μου υπάρχει σωστή διαχείριση".

Μέσα σε τρία χρόνια έχετε υπάρξει μέλος ισάριθμων ομάδων (σ.σ. ΑΡΗΣ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ) με λαϊκό έρεισμα. Ποια θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο και γιατί; (Πρωταθλητής)

"Είμαι αθλητής και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τόσο ο ΑΡΗΣ, όσο επίσης ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ διαθέτουν πολύ δυνατό και φοβερό κόσμο που στηρίζουν πολύ τις ομάδες τους, τόσο στις εύκολες, όσο και στις δύσκολες στιγμές. Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στον ΑΡΗ και νιώθω την ίδια στήριξη και αγάπη από τους φιλάθλους της ομάδας. Βάση της προσωπικότητας μου συνηθίζω να ταυτίζομαι κάθε φορά με την ομάδα που αγωνίζομαι, καθώς επίσης με τα πιστεύω και τις φιλοδοξίες του κόσμου της. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τον κόσμο του ΑΡΗ".

Τι βλέπεις στον Αρη, το οποίο δεν μπορούσες να φανταστείς όταν υπέγραφες το συμβόλαιό σου το περασμένο καλοκαίρι; (Φίλαθλος)

"Όταν ερχόμουν στο Αλεξάνδρειο για να παίξω ως αντίπαλος του ΑΡΗ πάντα ήξερα τις δυσκολίες που θα συναντούσα, καθώς επίσης ότι ο ΑΡΗΣ είναι μια πολύ σκληρή ομάδα που διαθέτει ένα ιδιαίτερα μπασκετικό κοινό. Αυτό που καταλαβαίνω τώρα που βρίσκομαι στον ΑΡΗ είναι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά οργανωμένο σύλλογοκαι γιΆ αυτό συγκαταλλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Επίσης, για να καταλάβεις το πραγματικό μεγαλείο των φιλάθλων του ΑΡΗ, θα πρέπει να το ζήσεις από μέσα".



Πού οφείλεται η επιστροφή του κόσμου στο Αλεξάνδρειο παρά την απώλεια της θέσης στην Ευρωλίγκα; (Πράσινη)

"Στο ότι κάνουμε κατάθεση ψυχής μέσα στο πάρκε και νιώθει ο κόσμος την χημεία που έχουμε μεταξύ μας και το καλό κλίμα. Γι' αυτό και εκείνοι έχουν συστρατευτεί μαζί μας".

Είναι η πρώτη σου φορά στη Θεσσαλονίκη. Νιώθεις αυτό που λένε ότι είναι μια πόλη με ξεχωριστή αγάπη για το μπάσκετ; (Goal)

"Το νιώθω και μάλιστα πολύ έντονα στον ΑΡΗ, διότι διαθέτει έναν αμιγώς μπασκετικό λαό. Αγαπάνε το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα".



























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ