EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα-Μαρούσι: 79-69

Μπαρτσελόνα-Μαρούσι: 79-69
Μάικλ

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 79-69 το Μαρούσι που στάθηκε αξιοπρεπώς σε ακόμα ένα παιχνίδι

H αποστολή του Αμαρουσίου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και αυτό ήταν γνωστό πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" έβαλαν από πολύ νωρίς τις βάσεις για να φτάσουν σε μία εύκολη επικράτηση καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα άστοχα σουτ των φιλοξενούμενων αλλά και τα λάθη τους.
Η ποιότητα και ο πλουραλισμός της Μπαρτσελόνα ήταν αναμφισβήτητος και η διαφορά πολύ γρήγορα έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (14-3) την ώρα που η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε μόλις πέντε πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (19-5).

Ο Μπονιφάσε Ν' Ντόνγκ ήταν κυρίαρχος μέσα στις δύο ρακέτες με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ανεβάζουν συνεχώς της διαφορά και στο τέλος του πρώτου μέρους να προηγούνται με 41-27.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κοιτούσαν λίγο υπεροπτικά τους "κιτρινόμαυρους" ενώ το Μαρούσι προσπαθούσε να φανεί ανταγωνιστικό όσο αυτό ήταν εφικτό προκειμένου να μην ξεφύγει η διαφορά.

Με επιμέρους σκορ 13-7 η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους (54-34) για την Μπαρτσελόνα έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Τέρενς Μόρις. Το Μαρούσι, πάντως δεν τα παράτησε καθόλου και κατάφερε να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Η υπερπροσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα έφερε την ομάδα ακόμα πιο κοντά (57-49) στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις έξω από τα 6.25 σε αντίθεση με τους παίκτες του Αμαρουσίου βάζοντας ουσιαστικά τέλος αφού η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε να μεγαλώνει στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 19-5, 41-27, 57-47. 79-69

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 3 (1), Λάκοβιτς 10 (2), Ναβάρο 17 (3), Βάσκεθ 4, Ντονγκ 15, Μόρις 10 (2), Σάντα, Λόρμπεκ 7, Μάικλ 10, Γκριμάου

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 5 (1), Πελεκάνος 7 (1), Μπατής 2, Χόμαν 2, Μαυροειδής 12, Καλάθης 13 (3), Νάντζφεϊ, Καϊμακόγλου 4, Λούκας 24 (1)

Μπαρτζώκας: "Πετυχημένη εμφάνιση"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, στην Πορταριά, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάσουμε να παίζουμε στο ΤΟΡ 16 με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Μετρήσαμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και αν εξαιρέσουμε το δέος που αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Παίξαμε με θέληση, μυαλό και τακτική κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάναμε μόνο 6 λάθη. Μπορεί επί της ουσίας να μην διεκδικήσαμε τη νίκη, αλλά όταν η διαφορά πήγε στους 8 πόντους παλέψαμε για το 1% που μας αντιστοιχούσε. ΣΕ γενικές γραμμές η εμφάνισή μας ήταν πετυχημένη".

Ο Δημήτρης Μαυροειδής από την πλευρά του ανέφερε: " Στο ξεκίνημα, ίσως σεβαστήκαμε τον αντίπαλο περισσότερο από όσο έπρεπε. Κρατάμε την καλή εμφάνιση και συνεχίζουμε με στόχο να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".




















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ