STOIXIMAN GBL

Μπαρτζώκας: "Δεν υπολογίζω τον Γουίλιαμς-Γκος για την Αρμάνι, ίσως παίξει την Παρασκευή ο Μιλουτίνοβ, αλλά ιδανικό να μπει με την Μπάγερν"

Μπαρτζώκας: "Δεν υπολογίζω τον Γουίλιαμς-Γκος για την Αρμάνι, ίσως παίξει την Παρασκευή ο Μιλουτίνοβ, αλλά ιδανικό να μπει με την Μπάγερν"
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε τη πρώτη νίκη στο "σπίτι" του για φέτος στην Stoiximan GBL. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη λήξη του αγώνα στο Φάληρο και εξήγησε ότι δεν υπολογίζει τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Νίκολα Μιλουτόνοβ για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (15/10, 21:15).

Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι ο Σέρβος σέντερ θα μπορούσε να παίξει με την Αναντολού Εφές την Παρασκευή (18/10, 20:30), ωστόσο τόνισε ότι το ιδανικό ματς για να επιστρέψει θα ήταν εκείνο στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν (25/10, 21:45).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Καλησπέρα σας. Ήταν το 2ο από μια σειρά συνεχόμενων δύσκολων παιχνιδιών για εμάς. Έχουμε γνώση για να παίζουμε την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ξέραμε ότι θα έπρεπε να καταναλώσουμε ενέργεια, είναι μια ομάδα που επιτίθεται στην μπάλα, παίζει σκληρά και έχει ταυτότητα. Βέβαια τώρα ο Άρης έχει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, είχε και το ταξίδι στη Λιθουανία, που έριξε το επίπεδο της ενέργειάς τους. Εμάς κάθε παιχνίδι σε μια περίοδο ενσωμάτωσης που διανύουμε μας κάνει καλύτερους, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί και μια διαδικασία επανένταξης. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα δείγμα καλού παιχνιδιού συνεργασίας. Καλή συνέχεια στον Άρη.

Για τον λόγο που οι ομάδες φέτος δυσκολεύονται περισσότερο από άλλες χρονιές στα πρωταθλήματά τους: "Κάθε ομάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Υπάρχουν ομάδες που έχουν χάσει παίκτες από τραυματισμούς. Η Ολυμπιάδα όπως και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι δημιούργησε μια ειδική συνθήκη για τις ομάδες, με παίκτες που το καλοκαίρι δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Κάποιες ομάδες έχασαν κομβικούς παίκτες αν εννοείτε για τη Ρεάλ.

Έφυγε και ο Γιαμπουσέλε και έτσι κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο για να ξαναπαίξει καλά, χρειάζεται χρόνο στο αμυντικό της παιχνίδι, αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αστάθεια για το πώς παίζουμε. Νομίζω η αιτία είναι αυτή. Επίσης οι παίκτες με την εμπειρία να παίξουν 80-90 παιχνίδια τη χρονιά, δεν είναι ακόμα στα κόκκινα. Αυτό δεν το επιτρέπει η Ευρωλίγκα βέβαια, γιατί η βαθμολογία είναι σημαντική, όπως και κάθε νίκη. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια αυτή τη στιγμή. Στο να παίξουμε βοηθάει το μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όσες ομάδες θέλουν να τη βγάλουν με ρόστερ 8-9 παικτών, θα δυσκολευτούν πολύ.

Για το διάστημα που ο Ολυμπιακός έχασε τα ριμπάουντ: "Χάθηκαν σε ένα διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, που το παιχνίδι είχε ξεφύγει στους 25 πόντους. Όταν κάναμε ομαδική δουλειά, παίρναμε τα ριμπάουντ και περιορίσαμε τον Άρη σε χαμηλά επίπεδα. Νομίζω ότι το διάστημα που χάσαμε τα ριμπάουντ έγινε λόγω χαλάρωσης. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να προσεγγίζουμε το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο για 40 λεπτά. Τούς είχα εξηγήσει εγώ για τον χρόνο συμμετοχής. Βέβαια όταν το παιχνίδι έπεσε στους 16 πόντους, ξανά πήγαμε στους 25. Αλλά είναι κάτι που σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπεται".

Για το αν υπολογίζει Γκος και Μιλουτίνοβ για τα ματς της διαβολοβδομάδας: “Για το πρώτο ματς, της Τρίτης, όχι δεν τους υπολογίζω είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για τον Νάιτζελ να επανέλθει, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό βέβαια. Για τον Μιλουτίνοβ, θα πρέπει να κάνει κάποιες ομαδικές προπονήσεις, δεν έχει κάνει ούτε μία στο 5v5. Μέχρι τώρα δείχνει σε καλή κατάσταση, αλλά άμα δεν κάνει 2-3 ομαδικές προπονήσεις... Τόσες έκανε ο Φαλ για να παίξει ένα εξάλεπτο προχθές. Ίσως στο ματς της Παρασκευής, αλλά και πάλι νομίζω ότι για τον Μιλουτίνοβ το ιδανικό θα ήταν το παιχνίδι στο Μόναχο. Ο Πετρούσεβ είχε και προχθές ψιλό ίωση που δεν το κράτησε έξω, αλλά σήμερα ήταν χειρότερα, για αυτό δεν έπαιξε".

TAGS STOIXIMAN GBL ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ