ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας για EuroLeague: "Αλλοίωση της διοργάνωσης λόγω κορονοϊού"

EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε και αυτός ότι πλέον λόγω κορονοιού υπάρχει αλλοίωση της EuroLeague, αφού υπάρχουν ομάδες με πολλά κρούσματα.

Η EuroLeague επανέρχεται σήμερα (13/10) με την τρίτη αγωνιστική, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται διαρκώς και κάποιες ομάδες να εμφανίζονται αποδεκατισμένες. Η Βιλερμπάν έχει 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παίκτες, η δε Ζενίτ δεν πήγε καν στην Ισπανία για τους αγώνες με Μπασκόνια και Βαλένθια, οι οποίοι αναβλήθηκαν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για την νέα κατάσταση και ήταν ξεκάθαρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού (14/10, 21:00) αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" δεν έκρυψε τον προβληματισμό του.

"Ξεκάθαρα είναι αλλοίωση αποτελέσματος. Επειδή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, δεν ξέρω αν όλοι είχαμε ερμηνεύσει σωστά την κατάσταση" δήλωσε αρχικά ο κόουτς Μπαρτζώκας, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Προφανώς είναι αλλοίωση όταν μια ομάδα κατεβαινει με εφτά παίκτες. Δεν έχει καν αξιώσεις να κερδίσει το ματς. Η Ζενίτ δεν πήγε καν στην Ισπανία. Προφανώς και είναι αλλοίωση".

Κλείνοντας για το θέμα, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε προβληματισμένο: "Τους προπονητές δεν ευχαριστεί αυτό. Πώς να κάνεις την ομάδα σου να σκεφτεί το μπάσκετ, όταν η άλλη ομάδα έχει πέντε κρούσματα; Μπορεί να φοβούνται οι παίκτες να παίξουν. Είναι κάτι οι προπονητές της Ευρωλίγκας το συζητάμε και αναρωτιόμαστε πώς θα μπορέσει να βοηθήσεις την ομάδα του να συγκεντρωθεί. Είναι μία κατάσταση για την οποία άλλοι θα πάρουν τις αποφάσεις".

Όσον αφορά τον αγώνα με την Αρμάνι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: "Περιμένω να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Να γινόμαστε πιο συμπαγείς, να μην έχουμε κενά διαστήματα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είχαμε λιγότερα κενά διαστήματα από ό,τι απέναντι στη Ζαλγκίρις. Το αυριανό παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών. Η Αρμάνι δεν έχει χάσει καθόλου φέτος, άρα πρέπει να κάνουμε κάτι έξτρα για να την κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα με ποιότητα και εμπειρία σε όλες τις θέσεις

Δεν σκέφτεσαι πριν το ματς με πόσους παίκτες θα παίξεις. Εξαρτάται από το αν κάποιος παίκτης ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλεις, υπάρχει το ζήτημα των φάουλ και άλλα πολλά. Το Μιλάνο έχει δώδεκα πολύ καλούς παίκτες, άρα πρέπει όποιος είναι στο παρκέ να είναι συγκεντρωμένος και σκληρός, γιατί θα πρέπει να παίξουμε με δυναμισμό αν θέλουμε να νικήσουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ