ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ: "Δεν το... δίνουμε"

Ο Μάικ Μπατίστ, παίκτης του μήνα, απειλεί μέσω SPORT 24: "Πρωτάθλημα; Ελάτε πάρτε το"

Είναι η πρώτη φορά στην τετραετή παρουσία του στον Παναθηναϊκό, που ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ αναδεικνύεται "παίκτης του μήνα" στην Ευρωλίγκα. Τι μπορεί να σημαίνει για τον Αμερικανό αυτή η τιμητική διάκριση; "Μην το παρεξηγήσετε αυτό που θα πω, ωστόσο αυτό το βραβείο έρχεται για να ανταμείψει τη δουλειά μου στον Παναθηναϊκό και να με βάλει στην κατηγορία των καλύτερων παικτών της Ευρώπης. Δεν το λέω καθόλου εγωιστικά, απλά έτσι είναι και θα ήμουν ψεύτης αν σας έλεγα ότι δεν αισθάνομαι ότι ανήκω στους κορυφαίους.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, χρειάστηκε να λειτουργήσει ένας ολόκληρος μηχανισμός, ο μηχανισμός του Παναθηναϊκού και να εμπλακούν άπαντες, παίκτες και προπονητές"

, εκμυστηρεύτηκε ο Μπατίστ και εξήγησε το σκεπτικό του.

"Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Σε αυτούς που με έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχαριστώ. Ξέρετε, αυτό που παίζω δεν είναι '1 εναντίον 5'. Είμαι μέλος μιας ομάδας, η οποία εργάζεται σκληρά, κερδίζει και μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν όλοι ωφελημένοι", σχολίασε ο "παίκτης του μήνα Νοεμβρίου» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

"Όταν λέω οι συμπαίκτες μου, εννοώ τους πάντες, αλλά κυρίως τον Διαμαντίδη, τον Χατζηβρέττα, τον Τσαρτσαρή, γενικώς τους παλιότερους, με τους οποίους συνεννοούμαστε με κλειστά τα μάτια. Με βοηθούν να σκοράρω και να παίζω άμυνα, κάνουν εύκολη τη ζωή μου στον αγωνιστικό χώρο", εξήγησε ο Μπατίστ για να περάσει και στην ουσιαστικά συμβολή των προπονητών του, οι οποίοι τον πίστεψαν και τον ανέδειξαν.

"Ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης ξέρουν να παίρνουν το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν και με μένα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και με την ίδια ένταση και λεπτομέρεια αντιμετωπίζουμε όλους τους αγώνες. Οι προπονητές θέλουν να παίρνουν το καλύτερο από μας και εμείς προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε γνωρίζοντας ότι άπαντες θα βγούμε ευεργετημένοι και εννοώ μέσα από τα αποτελέσματα της ομάδας", τόνισε ο 29χρονος φόργουορντ από τον Ινγκλγουντ της Καλιφόρνιας.

Μιας και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, του υπενθυμίσαμε ότι οι Πράσινοι κατέχουν το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη μετρώντας 18 νίκες σε 19 επίσημους αγώνες. Σε εκείνη τη μοναδική ήττα… σκάλωσε ο Μάικ! "Ε, λοιπόν, εκείνη η ήττα από την Ολυμπιάδα στην Πάτρα μας έθεσε προ των ευθυνών μας και να ξέρετε ότι το σερί οφείλεται στις αποφάσεις που πήραμε μετά από εκείνη την αναμέτρηση.

Τι θέλω να πω με αυτό; Αρχίσαμε να βλέπουμε τα πάντα υπό διαφορετικό πρίσμα. Είπαμε στους εαυτούς μας ότι αν δεν παίζουμε καλά, όλοι οι αντίπαλοι μπορούν να μας κερδίσουν και αποφασίσαμε να μην τους δώσουμε αυτή την ικανοποίηση. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το όνομα του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός είναι ο ίδιος. Σεβασμός προς όλους και έτσι έρχονται οι νίκες"

, υποστήριξε ο Αμερικανός αποκαλύπτοντας τη συνταγή της επιτυχίας του Τριφυλλιού.

Και με τον επίδοξο σφετεριστή του θρόνου τι γίνεται; Ο Μπατίστ αμέσως "έπιασε" το υπονοούμενο! "Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά εμείς δεν του το δίνουμε! Ετσι έχει η κατάσταση. Ισως να πιστεύουν ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να διεκδικήσουν τον τίτλο. Το βρίσκω απολύτως λογικό ως φιλοδοξία, αλλά όταν θα έλθει εκείνη η ώρα θα είμαστε εκεί. Και θα τους πούμε: Θέλετε πρωτάθλημα; Ελάτε πάρτε το!", ήταν το μήνυμα που απέστειλε μέσω του SPORT 24.









TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ