ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ ως το 2010

Μπατίστ ως το 2010
Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ δεν το... κουνάει από τον ΠAO, καθώς συμφώνησε να παραμείνει ως το 2010

Λειτουργώντας όπως ακριβώς στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη οι πρωταθλητές Ευρώπης έσπευσαν να ανανεώσουν τo συμβόλαιο του Αμερικανού πριν από το τέλος της χρονιάς προσφέροντάς του 5 εκατ. δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια!
Αυτή ήταν και η επιθυμία του 29χρονου πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είχε εκμυστηρευτεί στο SPORT 24 ότι η πρώτη επιλογή του ήταν ο Παναθηναϊκός, αρκεί οι Πράσινοι να κάλυπταν την προσφορά της Μπαρτσελόνα. "Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου στη Μόσχα. Είμαι μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, οπότε μου είναι αδύνατον!", είχε προσθέσει τότε ο Μπατίστ συμπληρώνοντας ότι "το ιδανικό για μένα θα ήταν εάν ο Παναθηναϊκός ερχόταν να τελειώσουμε το θέμα όπως έκανε με τον Μήτσο"...



Και οι πρωταθλητές έπραξαν αυτό ακριβώς! Χωρίς δυσκολίες και χωρίς δεύτερη σκέψη οι Πράσινοι «μάτσαραν» την προσφορά της μόνης ουσιαστικής αντιπάλου, της Μπαρτσελόνα και με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησαν με τον Αμερικανό για την ανανέωση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2010! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που του προσφέρουν είναι 5 εκατ. δολάρια, ωστόσο η διοίκηση του Τριφυλλιού προσανατολίζεται στο να μην προβεί σε ανακοινώσεις ώσπου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Οσο για τον Μπατίστ; Η μισθολογική πορεία του στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωφρενικά ανοδική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2003 αποκτήθηκε από τους Μέμφις Γκρίζλις με ετήσιες αποδοχές 350.000 δολαρίων, εν συνεχεία ο μισθός του ανέβηκε ως τις 900.000 δολάρια (περίοδος 2006-07) για να... εκτοξευτεί τώρα στο 1,6 εκατ. δολ. ετησίως! Μήπως, όμως, δεν ήταν εξόχως ανοδική και η αγωνιστική πορεία του στον Παναθηναϊκό;

Τον πρώτο χρόνο δεν ήξερε σε ποια θέση αγωνιζόταν ούτε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του. Την επόμενη χρονιά οι 7,8 πόντοι του κατά μέσον όρο στην Ευρωλίγκα έγιναν 11,4. Αμέσως μετά 13,3 (αναδείχθηκε MVP της 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου) και εφέτος –παρά τη δίμηνη απουσία του λόγω σοβαρού τραυματισμού στη γάμπα- οι αριθμοί του ήταν 12,8 πόντοι και 6,1 ριμπάουντ κατά μέσον όρο (16,1 π. και 7,1 ρ. στην κανονική περίοδο και 13,5 – 8,5 στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας, όπου είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου).

Επιπροσθέτως, τον Νοέμβριο αναδείχθηκε παίκτης του μήνα και όπως μας έλεγε εκείνη την εποχή "ο τίτλος αυτός με κάνει να αισθάνομαι ότι πραγματικά ανήκω στο κλαμπ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης. Και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη".

Οσο για τον Ομπράντοβιτς, για τον οποίο ο Μπατίστ έχει δηλώσει ότι "όπου και αν πάει, εγώ θα τον ακολουθήσω!"; Ο Σέρβος γνωρίζει ότι δίνοντας τη μια από τις δύο θέσεις ξένων στον Αμερικανό εξασφαλίζει οντότητα στη ρακέτα διαθέτοντας έναν παίκτη, ο οποίος ξέρει καλά τη δουλειά (που ο ίδιος του έχει μάθει), δεν δημιουργεί προβλήματα και πίνει νερό στο όνομά του. Εάν μάλιστα ο "Ζοτς" έβρισκε έναν ακόμη... Μπατίστ από την αγορά των Αμερικανών, θα ήταν τρισευτυχισμένος!








TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ