BASKETBALL ANALYSIS

Μπεν ΜάκΛεμορ, analysis: Το ρεσιτάλ εκτέλεσης κόντρα στον Απόλλωνα και αυτό που τον κάνει ξεχωριστό

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ INTIME

Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την μαγική εκτελεστική βραδιά του Μπεν ΜάκΛεμορ στον αγώνα της ΑΕΚ Betsson με τον Απόλλωνα Πάτρας, όπου σταμάτησε στους 26 πόντους. Οι τρόποι που σκόραρε και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους σκόρερ. 

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ ήταν απολαυστικός στην νίκη της ΑΕΚ Betsson κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (100-70). Ο Αμερικανός σκόρερ πήρε φωτιά στην πρώτη περίοδο σημειώνοντας 16 μαζεμένους πόντους, για να σταματήσει τελικά στους 26 πόντους, σε μία ονειρεμένη βραδιά.

Ο ΜάκΛεμορ είχε ξεκινήσει την σεζόν σε (πολύ) χαμηλούς ρυθμούς. Στα φιλικά ψαχνόταν - ενώ τραυματίστηκε κιόλας. Κόντρα στο Λαύριο την 1η αγωνιστική της Basket League δεν αγωνίστηκε επειδή δεν είχε έρθει το letter of clearance από την Κίνα. Εναντίον του Ολυμπιακού για την 2η αγωνιστική έμεινε στους 5 πόντους με 5/6 βολές και 0/9 σουτ. Κόντρα στην Λούντβιχσμπουργκ έδειξε σημάδια ζωής έχοντας 13 πόντους στην νίκη της ΑΕΚ Bettson με 84-79. Και, κόντρα στον Απόλλωνα, ήρθε το ξέσπασμα.

Η μαγική βραδιά και η ποικιλία στον τρόπο εκτέλεσης που τον κάνει ξεχωριστό

Ο ΜάκΛεμορ ήταν ζεστός από την αρχή. Σκόραρε όπως και όποτε ήθελε. Το τέλος της βραδιάς τον βρήκε να έχει 26 πόντους με 4/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ και +26 στο σύστημα +/- σε 17 (!) λεπτά συμμετοχής. Κοινώς, σκόραρε 1.5 πόντο κάθε λεπτό που βρέθηκε στο παρκέ (!), ενώ - σύμφωνα με το Hudl Instat - σημείωνε 2.04 πόντους ανά κατοχή, σε ένα μυθικό νούμερο. Ιδού και το Shot Chart του.

Το Shot Chart του Μπεν ΜάκΛεμορ κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας
Το Shot Chart του Μπεν ΜάκΛεμορ κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI - HUDL INSTAT

Ο ΜάκΛεμορ ήρθε με την ταμπέλα του σκόρερ στην ΑΕΚ Betsson. Σε όλη την καριέρα του ήταν σκόρερ. Αυτό που πάντα τον έκανε να ξεχωρίζει όμως είναι ότι αποτελεί μία πολύπλευρη απειλή. Ο ΜάκΛεμορ δεν είναι απλώς ένας παίκτης που χρειάζεται την μπάλα στα χέρια του για να είναι αποδοτικός.

Ο άλλοτε NBAερ μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του, ωστόσο την ίδια στιγμή κινείται εξαιρετικά χωρίς την μπάλα. Κάνει έξυπνα κοψίματα. Ξέρει να βγαίνει από σκριν για να εκτελέσει. Μπορεί να σουτάρει σε καταστάσεις Spot Up (σουτ από στάση). Έχει το πλήρες πακέτο ως σκόρερ, αποτελεί μία πολύπλευρη απειλή για μία άμυνα και για αυτό είναι ξεχωριστός. Οι τρόποι που σημείωσε τους 26 πόντους του κόντρα στον Απόλλωνα το δείχνουν αυτό:

Ο ΜάκΛεμορ έχει το ξεχωριστό προσόν να είναι αποδοτικός σε κάθε κατάσταση στην επίθεση. Είτε έχει την μπάλα στα χέρια του, είτε όχι, αποτελεί απειλή. Δεν σταματάει να κινείται, απασχολεί μία άμυνα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που η ΑΕΚ θεωρεί ότι μπορεί να ταιριάξει με τους άλλους σκόρερ που έχει στο ρόστερ της (ΜακΡέι, Ραντλ), αλλά και να συμπληρώσει παίκτες όπως ο Χολ και ο Κουζμίνσκας. Μέρος όλων αυτών φάνηκαν και κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.

Είναι δεδομένο ότι είναι νωρίς για να ενθουσιαστεί κάποιος από την απόδοση του ΜάκΛεμορ κόντρα στον Απόλλωνα. Όπως ήταν νωρίς για να απογοητευτεί κάποιος από το κακό ξεκίνημά του. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι ο ΜάκΛεμορ δείχνει πλέον να πατάει καλά. Και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, τότε η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ