ΑΡΗΣ

Μπλατ: "Δεν έχει έρθει η ώρα να αποφασίσω"

Μπλατ: "Δεν έχει έρθει η ώρα να αποφασίσω"
μπλατ

Δεν ξεκαθάρισε αν θα μείνει και του χρόνου στον Άρη ο Ντέιβιντ Μπλατ στη ΣΤ ενόψει Πανιωνίου (Σάββατο, 19:00)

" Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για το Πρωτάθλημα και στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να φύγει και θα πρέπει να το κερδίσουμε. Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με αυτήν ακριβώς την ιδέα. Η ομάδα είχε χάσει με 5 πόντους στην έδρα του Πανιωνίου και εκτός από την νίκη και η διαφορά πόντων είναι ένα στοιχείο που μας ενδιαφέρει», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μπλατ".

Όταν του ζητήθηκε να αναλύσει τον Πανιώνιο ο τεχνικός του Άρη είπε: " Ο Πανιώνιος στην διάρκεια της χρονιάς είχε καλές και κακές στιγμές. Έχουνε καλούς Έλληνες παίκτες αλλά και επικίνδυνους ξένους. Σίγουρα οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο αντιμετωπίζει μία δύσκολη ομάδα που αξίζει σεβασμού".

Με αφορμή και την εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης με την Μπανταλόνα για το Eurocup σημείωσε: " Θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια ένταση με το παιχνίδι με την Μπανταλόνα και θα πρέπει να το κάνουμε σε μόνιμη και σταθερή βάση. Είχαμε μία απόδοση υψηλού επιπέδου και κάτι τέτοιο θέλουμε να το έχουμε και στην Ελλάδα και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια".

Για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους μετόχους της ΚΑΕ Άρης και την σκέψη τους για περαιτέρω παραμονή του ιδίου υποστήριξε: " Πρώτα από όλα έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος από τον αριθμό αυτών των ανθρώπων που αποτελούν αυτό το πρόγραμμα. Και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτό το πάθος και την αγάπη που έχουνε για την ομάδα. Ποτέ δεν έκρυψα ότι το περιβάλλον στον Άρη είναι εκπληκτικό με ένα πολύ καλά οργανωμένο προσωπικό και διοίκηση".

"Οπωσδήποτε είναι ένας σύλλογος με ιστορία, παράδοση, τίτλους και φιλοδοξίες με την Ελλάδα να είναι μία πολύ ωραία χώρα για να ζήσεις. Κι όσο για την παραμονή μου υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία αλλά δεν έχει έρθει η ώρα για να το αποφασίσω. Από την αρχή είπα ότι στον Άρη και την Θεσσαλονίκη είναι ένα υπέροχο μέρος να είσαι

".

Όσο για τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα που δίνει το σύνολό του είπε: " Όταν παίζεις δύο σκληρά παιχνίδια την εβδομάδα υπάρχει ο φόβος οι παίκτες να μην παρουσιαστούνε με την ίδια ένταση ειδικά μετά από θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση δύο θετικά είναι ότι έχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μου χωρίς να υπάρχουνε μετακινήσεις που μπορεί να επηρεάσουνε στην απόδοση. Επίσης θα πρέπει να καλύψουμε και την ήττα στα Τρίκαλα οπότε έχουμε πολύ δουλειά να έχουμε".

Σε ερώτηση για την προετοιμασία της Εθνικής Ρωσίας απάντησε: " Έχω κάνει ήδη κάποιον προγραμματισμό αφού είχα χρόνο μέχρι να αναλάβω κάποια ομάδα και συγκεκριμένα τον Άρη. Έχει πραγματοποιηθεί το πλάνο της προετοιμασίας όπου και θα αντιμετωπίσουμε σε φιλικό παιχνίδι και την Εθνική Ελλάδος στην Κύπρο", για να προσθέσει: " Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω την προετοιμασία εδώ γιατί την έχω προγραμματίσει αλλού κάτι που θα το έκανα αν ήξερα ότι θα ήμουνα στον Άρη".

"Την στιγμή αυτή όμως μόνο ο Άρης είναι στο μυαλό μου αν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας θα είναι ένα φανταστικό τουρνουά και είμαι ενθουσιασμένος ότι θα συμμετάσχω σε αυτό. Και θεωρώ ότι σε αυτό θα παρουσιαστούνε νέα αστέρια".

"Βρισκόμενος πλέον στην Ελλάδα αντιλαμβάνομαι γιατί το επίπεδο της Εθνικής είναι τόσο υψηλό. Και είναι πρόβλημα για μένα ότι θα πρέπει να κρύψω κάποια πράγματα από τον βοηθό μου και βοηθό της Εθνικής Ελλάδας (σ.σ. Πρίφτη). Θυμάμαι εξάλλου και ότι ο κόουτς Γιαννάκης με είχε καλέσει σε ένα σεμινάριο για να μιλήσω για την ζώνη μου ώστε να δει πως την δουλεύω. Δείγμα του πόσο έξυπνος προπονητής είναι



".

Αργυρόπουλος: " Έχουμε βρει την ηρεμία μας"
Μιλώντας στον "ΆρηςFM" o Νίκος Αργυρόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, την αγωνιστική του κατάσταση και τη συνέχεια σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έφερε στην εικόνα της ομάδας ο ερχομός του Ντέιβιντ Μπλατ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας: " Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε βρει την ισορροπία μα και είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Επιτέλους, πρέπει να σταθεροποιηθούμε, γιατί μας ενδιαφέρουν και οι δύο στόχοι, το Πρωτάθλημα και η Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε από τα Τρίκαλα και να κερδίζουμε με μεγάλη διαφορά την Μπανταλόνα".

Για τους τραυματισμούς του και την κατάστασή του τώρα, δήλωσε: " Συνολικά ήμουν τρεις μήνες έξω, λόγω τραυματισμών. Είναι μεγάλο διάστημα, όμως, που είμαι 100% καλά και έτοιμος να δώσω ό, τι καλύτερο μπορώ, για το καλό της ομάδας".

Ερωτηθείς για το θεσμό του Eurocup και για το αν πιστεύει ότι μπορούν να φτάσει ο Άρης στον τελικό, απάντησε: " Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να φτάσουμε μέχρι εκεί. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα. Από’ δω και πέρα, είναι τεράστιας σημασίας όλα τα παιχνίδια. Έχουμε πολλές πιθανότητες και μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί".

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην ομάδα, τόνισε: " Έχουμε βρει όλοι την ηρεμία μας. Είναι μεγάλος προπονητής και είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω γι' αυτόν. Μας έχει περάσει πολλά καινούρια πράγματα, τη φιλοσοφία του. Είναι γεννημένος νικητής και δε δέχεται την ήττα. Ξέρει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, έχει μπει στην ψυχολογία μας και στην ψυχολογία του καθένα χωριστά. Μέχρι το τέλος πρέπει να είμαστε σοβαροί και θα κάνουμε ωραία πράγματα και αναφέρομαι περισσότερο στην Ευρώπη".

Σχετικά με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο σημείωσε: " Ο Πανιώνιος είναι δύσκολη ομάδα, παίζει καλά εντός και εκτός έδρας. Εμείς πρέπει να μπούμε με το ίδιο πάθος, που είχαμε και με την Μπανταλόνα, να πάρουμε τη νίκη και τη διαφορά. Τα επόμενα παιχνίδια είναι όλα σημαντικά. Η ενέργεια και η καλή ψυχολογική κατάσταση θα μας βοηθήσουν στα θετικά αποτελέσματα".

Αναφορικά με τους οπαδούς του Άρη στον αγώνα με την Μπανταλόνα, σχολίασε: " Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Στην αρχή, που ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ, χρειαζόμασταν το κάτι παραπάνω. Τότε, ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, γιατί εκεί μπλόκαραν οι αντίπαλοι και έδωσαν φτερά σε μας. Ήταν καταπληκτικοί, πραγματικά".

Συγκεκριμένα για τον αγώνα, τόνισε: " Ούτε εμείς περιμέναμε τέτοια διαφορά. Ζούσαμε γι’ αυτό το παιχνίδι και είχαμε δώσει όρκο για τη νίκη, αλλά όχι με τέτοια διαφορά πόντων. Αν παίζεις σοβαρός, όμως, μπορείς να έχεις αυτό το αποτέλεσμα".

Τέλος, για τα σχόλια του Ντέιβιντ Μπλατ σχετικά με την πολύ καλή παρουσία της ομάδας, συμπλήρωσε: " Για να κάνει τέτοια σχόλια, σημαίνει ότι όντως ήμασταν πολύ καλοί και νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κάνει, αν όχι το καλύτερο. Ειλικρινά ευχόμαστε και ζούμε για μια καλή θέση στην Ευρώπη, αλλά και στο Πρωτάθλημα, ξέροντας ότι έχουμε μείνει πίσω".




























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ