ΑΡΗΣ

Μπλατ: "Κοιμισμένος γίγαντας ο Παναθηναϊκός"

Μπλατ: "Κοιμισμένος γίγαντας ο Παναθηναϊκός"
Μπλατ

Με "κοιμισμένο γίναντα" παρομοίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ τον Παναθηναϊκό. Τι δήλωσε ο προπονητής του Άρη

"Από την στιγμή που ήρθα εδώ και ανέλαβα τον Άρη δίνουμε μόνο δύσκολους αγώνες. Δεν θυμάμαι κάποιο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με το κερασάκι στην τούρτα να είναι αυτή η αναμέτρηση που έχουμε στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι όπου θα έχουμε να σκαρφαλώσουμε σε ένα υψηλό κτίριο και μία πολύ δύσκολη αποστολή", ήταν το σχόλιο του τεχνικού του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής.

"Δεν θα το επιτρέψω"

Σε ερώτηση για το ότι το σύνολό του είναι ταλαιπωρημένο από το ταξίδι της επιστροφής από το Βερολίνο είπε: "Σίγουρα το ταξίδι της επιστροφής μας από το Βερολίνο θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή δικαιολογία αλλά δεν θα μπορέσουμε την χρησιμοποιήσουμε αφού και ο Παναθηναϊκός είχε χθες αγώνα. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ένα κουραστικό ταξίδι χωρίς να γνωρίζω αν θα προπονηθεί απόψε.

Θα ήταν βολικό να χρησιμοποιήσουμε την κούραση ως δικαιολογία κάτι που δεν θα το επιτρέψω ούτε για τους παίκτες μου και θα έλεγα ότι έχουμε μπροστά ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου".



Το πραξικόπημα στο Περλ Χάρμπορ

Κι όσο για το αν ο Άρης έχει μία καλή ευκαιρία για κατάκτηση της νίκης δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε και χθες στην Βαρκελώνη στο παιχνίδι του για την Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα ότι δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση είπε: "Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ένα κομμάτι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ υπήρξε ένα πραξικόπημα με έναν Ιάπωνα Ναύαρχο να είχε παραδεχτεί για ένα τεράστιο λάθος του.

Και όπως εκείνος θεώρησε ότι ξύπνησαν έναν κοιμισμένο γίγαντα και ο Παναθηναϊκός με μπασκετικούς όρους είναι ένας γίγαντας. Οδηγεί ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και είναι και οι κάτοχοι του ευρωπαϊκού τίτλου. Έχουνε ένα σπουδαίο τεχνικό επιτελείο και ένα ποιοτικό ρόστερ. Για αυτό έχουμε έναν σωρό λόγους για να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για το ποιον Παναθηναϊκό θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή.

Πρόκειται σίγουρα για έναν κοιμισμένο γίγαντα. Σε όλα τα παιχνίδια ωστόσο που έχουμε δώσει μέχρι τώρα μπήκαμε για να κυνηγήσουμε την νίκη θέλοντας να παίξουμε το παιχνίδι μας διεκδικώντας ότι καλύτερο μας αναλογεί".





Τα κουίζ του Πόποβιτς



Για τα κουίζ που φροντίσει να βάζει στους παίκτες σημείωσε: "Το να βάζω κουίζ στους παίκτες μου δεν έγινε μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπανταλόνα. Είναι κάτι που το διδάχθηκα από τον τεχνικό των Σπερς, τον κ. Πόποβιτς, που μου είχε εξηγήσει ότι δεν είναι σημαντικό μόνο να ξέρουν να παίζουν αλλά και να σκέφτονται.

Οι ερωτήσεις είναι άλλοτε πιο δύσκολες και εύκολες ανάλογα με το πόσο θέλουνε να τρέχουμε στις προπονήσεις κάτι που το απολαμβάνουνε και οι παίκτες. Είναι κάτι που δημιουργεί χημεία και καλό κλίμα στην ομάδα"

, κι όσο για τις σημερινές ερωτήσεις προς τους παίκτες του ξεκαθάρισε πως: "Σήμερα οι ερωτήσεις προς τους παίκτες θα είναι πιο δύσκολες".

H αξιοποίηση του χρόνου συμμετοχής

Κι όταν ρωτήθηκε για την πορεία την κατάστασης του Ντράγκαν Λάμποβιτς και αν έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του φρόντισε να μην δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας: "Ο Λάμποβτς είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε στο τελευταίο μας παιχνίδι με την Άλμπα και ήταν καλά το ότι μας έδωσε.

Μιλώντας θεωρητικά και όσον αφορά τις αρχές μου για το μπάσκετ είναι στα χέρια των παικτών για να συνεισφέρουν κερδίζουν την ευκαιρία και για την παραμονή στο παρκέ. Αν δεν το εκμεταλλευτούνε τότε ο χρόνος συμμετοχής του αντί να αυξάνεται μειώνεται. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται περισσότερα ή λιγότερα λεπτά στο γήπεδο. όταν ένας παίκτης βοηθάει την ομάδα να κερδίζει και η εικόνα της ομάδας βελτιώνεται ανεξάρτητα από τα στατιστικά του συνεισφέρει για την ομάδα".

Οι αποσκευές και το πρόστιμο

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποστολή του Άρη μπορεί να έφθασε τελικά χθες το βράδυ λίγο πριν τις 23:00 στην Θεσσαλονίκη μετά από πολύωρη αναμονή στο αεροδρόμιο του Μονάχου ωστόσο όπως διαπιστώθηκε κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί και με τις αποσκευές τους. Αυτές ήρθανε τελικά σήμερα και ευτυχώς χωρίς κάποια απώλεια.

Τέλος με συνολικό χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ και μία έγγραφη επίπληξη, τιμωρήθηκε σήμερα η ΚΑΕ Άρης από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα όσα είχαν αναγραφεί από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα του αγώνα του περασμένου Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο με τον ΠΑΟΚ.






















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ