ΑΡΗΣ

Μπλατ: "Μόνο νίκη με ΑΕΚ"

Μπλατ: "Μόνο νίκη με ΑΕΚ"
Μπλατ

Στη σημασία του παιχνιδιού με την ΑΕΚ (Σάββατο, 17:00, Αλεξάνδρειο) στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ομάδα οφείλει να "ξεχάσει" τις απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και την επερχόμενη σύγκρουση της Τετάρτης με τη Βαλένθια για την προημιτελική φάση του Eurocup.
Ο τεχνικός των "κίτρινων" δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, αλλά είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει εκτός απροόπτου στον Άντριου Μπετς, ο οποίος αναμένεται να στηρίξει την προπσπάθεια της ομάδας που παλεύει για την είσοδο στην εξάδα ενώ ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

" Φαίνεται πως κάθε αγώνας είναι και δυσκολότερος από τον προηγούμενο. Για μας κάθε παιχνίδι είναι όχι μόνο δύσκολο αλλά και σημαντικό, ειδικά με δεδομένο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς".

"Η ΑΕΚ προέρχεται από μία σημαντική νίκη κόντρα στον Πανελλήνιο, που είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία της δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εμείς χρειαζόμαστε μία νίκη οπωσδήποτε και για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Όσοι παίξουν πρέπει να τα δώσουν όλα για να κερδίσουμε αφού δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας

".

Αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες, σχολίασε: " Όταν δεν αγωνίζονται αθλητές, όπως αυτοί που λείπουν από μας, σίγουρα επηρεάζεσαι. Το θέμα όμως είναι όχι μόνο ποιοι παίζουν αλλά και αυτοί που αγωνίζονται πόσο καλά το κάνουν. Θα πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και με το Περιστέρι ήμασταν αρκετά καλοί απλά δεν έμπαινε η μπάλα στο καλάθι".

Για τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ, είπε: " Νομίζω πως η ΑΕΚ παίζει γύρω από συγκεκριμένους παίκτες και το κάνει αρκετά καλά. Έχουν καλό παιχνίδι εντός κι εκτός ρακέτας. Φυσικά υπάρχουν κι αδυναμίες στο παιχνίδι της, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει όμως να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να παίξουμε δυνατά και σκληρά και να έχουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα".

Στη συνέχεια τόνισε ότι ενδέχεται να δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και σε κάποιον από τους νεαρούς αθλητές της ομάδας: " Αυτή τη στιγμή όποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος και είναι πιθανό κάποιος από τους νεαρούς να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής".

Ο Μπλατ κατέληξε λέγοντας ότι προς το παρόν η προσοχή της ομάδας του είναι αποκλειστικά στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι: " Όπως λέω διαρκώς στους παίκτες, κάθε αγώνας οδηγεί στον επόμενο. Η σημερινή δουλειά μας διαμορφώνει την αυριανή κατάσταση".

"Αν λοιπόν παίξουμε καλά με την ΑΕΚ, θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για την αναμέτρηση με τη Βαλένθια. Προς το παρόν, το μόνο που μας απασχολεί είναι το παιχνίδι του Σαββάτου".

"Από το βράδυ του Σαββάτου, θα αφοσιωθούμε στην προετοιμασία του αγώνα με τη Βαλένθια. Θα έχουμε άλλωστε μία επιπλέον μέρα στη διάθεσή μας, αφού για πρώτη φορά θα αγωνιστούμε Τετάρτη και όχι Τρίτη



".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε και μία σύγκριση μεταξύ Άρη και Σαν Αντόνιο Σπερς, με αφορμή ένα μπλουζάκι που φορούσε το οποίο είχε το λογότυπο της ομάδας του ΝΒΑ: " Νομίζω πως θέλουμε λίγο μπάσκετ επιπέδου των Σπερς αν και επίσης αυτοί έχουν πολλούς τραυματισμούς όπως εμείς και γι’ αυτό μπορούμε να παραλληλίσουμε τις δύο ομάδες".

Από πλευράς παικτών μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Γάιος Σκορδίλης: " Το παιχνίδι με την ΑΕΚ κρύβει κινδύνους γιατί είναι μια ομάδα που αντιμετώπισε προβλήματα και αυτά έκαναν τους παίκτες να δεθούν περισσότερο μεταξύ τους. Αυτό φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα με τον Πανελλήνιο. Στον αγώνα του πρώτου γύρου χάσαμε, αλλά τώρα δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί αυτό και ειδικά μέσα στην έδρα μας".

"Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες ήττες στο πρωτάθλημα καθώς έχουμε μείνει πίσω. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 40 λεπτά. Το μυαλό μας πρέπει να είναι εδώ και όχι στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στη Βαλένθια. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλει να βλέπει

".














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ