ΑΡΗΣ

Μπόισα: "Τα δίνω όλα στην άμυνα"

Μπόισα: "Τα δίνω όλα στην άμυνα"
Μπόισα

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Άρη, παραχώρησε ο Βλάντιμιρ Μπόισα, που υποσχέθηκε να τα δίνει όλα

Αρχικά, μίλησε για το παιχνίδι με την Τσιμπόνα, το οποίο παρακολούθησε από την τηλεόραση: " Ένιωθα πολύ περίεργα που δεν ήμουν και εγώ εκεί. Όταν υπέγραψα στον Άρη και μίλησα με τον κόουτς, του είπα ότι ήθελα να πάω στο Ζάγκρεμπ και να παίξω με την ομάδα. Το ήθελα πάρα πολύ, αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί και είδα τελικά τον αγώνα από την τηλεόραση, αφού προηγουμένως έκανα μια ατομική προπόνηση. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι κερδίσαμε και χάρηκα πολύ γι’ αυτό", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο νεοαποκτηθείς άσος, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε.

Βλάντιμιρ, παρά την ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας πως ένιωσες παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας;

" Από τη μια πλευρά είμαι χαρούμενος που έκανα το ντεμπούτο μου ως παίκτης του Άρη, αλλά από την άλλη πλευρά είμαι πικραμένος διότι χάσαμε. Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος εξάλλου όταν ο πρώτος του αγώνας σε μια ομάδα δεν είναι νικηφόρος. Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση ωστόσο ήταν η εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην κερκίδα. Έχω ακούσει πολλά για τους φιλάθλους του ΑΡΗ, αλλά είναι άλλο πράγμα να τους ζεις από κοντά. Με τέτοιον κόσμο σε ένα ιστορικό γήπεδο όπως το Αλεξάνδρειο είναι δύσκολο να μην έχεις το κίνητρο για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό μέσα στο παρκέ. Όλα αυτά είναι λογικό να σου δίνουν μια έξτρα ενέργεια και να αισθανεσαι σαν να "πετάς" όταν αγωνίζεσαι. Όσα ανέφερα τα αισθάνθηκα και με το παραπάνω στα 4΄ που έπαιξα στον χθεσινό αγώνα".

Από την στιγμή που εκδόθηκε το δελτίο σου, θα έχεις πλέον δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αρχής γενομένης στον αυριανό αγώνα με το Αιγάλεω. Οπότε θα έχεις αρκετές ευκαιρίες με την πάροδο του χρόνου να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου.

" Η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Υπολείπονται τέσσερις-πέντε μήνες αγωνιστικής δράσης και μπροστά μας έχουμε την πρόκληση της πρόκρισης στο Top-16 της Ευρωλίγκα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Στην συνέχεια μας περιμένουν άλλα έξι παιχνίδια, όπου ελπίζω όλα να πάνε καλά και να παίξουμε ακόμη περισσότερα. Υπάρχει βέβαια και το ελληνικό Πρωτάθλημα όπου και εκεί μας περιμένουν πολλές σκληρές αναμετρήσεις".

Κατά γενική ομολογία, ο Άρης απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, με εξαίρεση τα τέσσερα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σου και η ομάδα έχασε μια νίκη που φαινομενικά φάνταζε δική της;

" Είναι δύσκολο να δώσεις απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα διατηρούσαμε το προβάδισμα στο σκορ και γενικότερα είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Θεωρώ ότι καθοριστική ήταν η φάση όπου ο Μάσεϊ έκανε καθαρό κόψιμο πάνω στον Πράϊς, αλλά οι διαιτητές τον χρέωσαν με φάουλ. Ήταν κατά την γνώμη μου μια λάθος απόφαση, αφού σε διαφορετική περίπτωση όλα θα τελείωναν υπέρ μας. Ίσως και να πιστέψαμε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ότι είχαμε κερδίσει, με αποτέλεσμα να χάσουμε την συγκέντρωση μας και η Λιέτουβος Ρίτας μας τιμώρησε".

Παρόλα αυτά ο δρόμος προς το TOP 16 είναι ανοικτός για τον Άρη. Συμφωνείς;

" Ένας κανόνας λέει: "Ποτέ μην περιμένεις τι θα κάνουν οι αντίπαλοι σου, αλλά κοίτα εσύ τι κάνεις". Αναφέρομαι στην Τσιμπόνα που διεκδικεί και αυτή την πρόκριση, αλλά δεν μας νοιάζει τι θα κάνει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Έχουμε μια καλή ευκαιρία στο Μιλάνο απέναντι στην Ολύμπια να "καθαρίσουμε" την πρόκριση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε από την στιγμή που τα κατάφερε και η Τσιμπόνα, την οποία έχουμε κερδίσει και τις δύο φορές που παίξαμε. Επίσης, έχουμε και την τελευταία αναμέτρηση με τη Μακάμπι που θα είναι πολύ δύσκολη και θα μοιάζει σαν τελικός για μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας και να μην επαναλάβουμε το χθεσινό λάθος, όπου ενώ παίζαμε τόσο καλά, στα τρία τελευταία λεπτά αποσυντονιστήκαμε και χάσαμε τη νίκη. Η εμφάνιση μας γενικότερα ήταν εξαιρετική, με μοναδική εξαίρεση εκείνα τα τρία λεπτά πριν το φινάλε".

Έχοντας κάνει μερικές προπονήσεις και έχοντας παίξει σε έναν επίσημο αγώνα με τον Άρη, πως θα χαρακτήριζες το νέο βήμα στην καριέρα σου;

" Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου, αφού ήρθα στο καταλληλότερο μέρος για να παίξω μπάσκετ. Εδώ έχω την δυνατότητα να συμμετάσχω σε ένα υψηλού επιπέδου Πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό, όπως επίσης και στην Ευρωλίγκα που είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Σίγουρα η μεταγραφή μου στον Άρη αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη στην καριέρα μου και αναμφισβήτητα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να πάρω".

Ποιοι ήταν όμως οι βασικοί λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να υπογράψεις στον Άρη;

" Όλοι ξέρουν ότι ο Άρης είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Αρκετοί κόουτς μου είπανε ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να υπογράψω στον Άρη και ότι κάθε φόρα που θα παίζουμε εντός έδρας θα είναι μια μαγική στιγμή. Επίσης, η πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι θαυμαστή, αφού συμμετείχε στον τελικό του ULEB Cup, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια μετέχει στην Ευρωλίγκα. Αυτοί ήταν μερικοί από τους λόγους που με έκαναν να υπογράψω στον Άρη".

Η παρουσία του Γκόρντον Χέρμπερτ πόσο λειτούργησε στον ερχομό σου;

" Αυτός ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους που αποφάσισα να έρθω στον Άρη. Η παρουσία του κόουτς Χέρμπερτ στον πάγκο της ομάδας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, αφού τον γνωρίζω από την καλή συνεργασία που είχαμε στην εθνική Γεωργίας. Χάρη σε αυτόν έχω εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με τα συστήματα της νέας μου ομάδας και με έχει βοηθήσει να βρω γρήγορα τον ρόλο μου στην ομάδα. Ο κόουτς γνωρίζει εξάλλου τι μπορώ να κάνω και σίγουρα περιμένει πολλά από εμένα".

Έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα αγωνιζόμενος με την Ολίμπια Λουμπλιάνας και την Σιένα έχεις αποκομίσει αρκετές εμπειρίες και ξέρεις καλά πως πρέπει να αγωνίζεσαι στο ανώτατο επίπεδο της Ευρώπης. Ποια ήταν όμως η καλύτερη στιγμή σου στην Ευρωλίγκα;

" Με την Σιένα είχαμε πάει πολύ καλά πριν δύο χρόνια φτάνοντας μάλιστα μέχρι το TOP 16. Η καλύτερη όμως σαιζόν ήταν το 2004-05, όταν στα 23 μου χρόνια ήμουν ο αρχηγός της Ολύμπιας Λουμπλιάνας και παράλληλα ο καλύτερος παίκτης της. Είχαμε κερδίσει εκείνη την χρονιά αρκετές μεγάλες ομάδες όπως τον Παναθηναϊκό, τη Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι που αργότερα κατέκτησε την κούπα".

Τι πρέπει να περιμένουν από εσένα οι φίλαθλοι του Άρη όταν θα σε βλέπουν να αγωνίζεσαι για την αγαπημένη τους ομάδα;

" Παίζω σκληρά στην άμυνα, αφού η Ολύμπια είναι παραδοσιακά μια ομάδα που παίζει καλή άμυνα. Έπαιζα σε αυτήν από 17 χρονών και εκεί μπορώ να πω ότι έμαθα να παίζω άμυνα. Πάντα όμως προσπαθώ να βοηθώ και στο σκοράρισμα. Η επίθεση βέβαια είναι μια άλλη ιστορία, αφού θα πρέπει να μάθεις τα συστήματα της ομάδας σου και να ψάχνεις τις ευκαιρίες για το ανοιχτό σουτ. Βρίσκομαι σε μια νέα ομάδα και τα πάντα είναι καινούργια για μένα. Πρώτο μέλημα μου είναι να εξοικειωθώ απόλυτα με τα συστήματα που παίζουμε και όταν συμβεί αυτό θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα για το τι μπορώ να προσφέρω".

Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

" Ήρθα πριν μερικές μέρες στον Άρη και θέλω να τον βοηθήσω όπου κρίνει ο κόουτς ότι με χρειάζεται η ομάδα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους είναι ότι θα δίνω κάθε φορά τον καλύτερο μου εαυτό".







































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ