ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Mπουρούσης: "Δεν είχα επαφή με Παναθηναϊκό"

Mπουρούσης: "Δεν είχα επαφή με Παναθηναϊκό"
μπουρουσης

"Λείπει ομοιογένεια", είπε ο Μπουρούσης που δεν μετανιώνει για Βερολίνο και διαψεύδει για ΠΑΟ

Ο Έλληνας σέντερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα "REAL Sports" αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους Αγγελόπουλους, αποκάλυψε πως είχε στον μυαλό του την πρόταση της Ρεάλ, τόνισε πως δεν νιώθει αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν νιώθει μετανιωμένος για την κίνηση του στο Βερολίνο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


- Ενιωσες να αγχώνεσαι όσο δεν έβρισκες σημείο επαφής με τους αδελφούς Αγελόπουλους για την ανανέωση του συμβολαίου σου;


"Πήρα την απόφαση να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τους προέδρους, γιατί ήθελα να τους εξηγήσω ο ίδιος πόσο πολύ θέλω να μείνω. Οι αρχικές συζητήσεις δεν είχαν θετική κατάληξη, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και συμφωνήσαμε.

Δεν ήθελα να αποχωρήσω σαν αποτυχημένος. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα, είμαι Ελληνας και ξέρω την ελληνική πραγματικότητα. Η Ρεάλ ήταν στο μυαλό μου, αλλά ήθελα να εξαντλήσω τα περιθώρια και να μείνω στον Ολυμπιακό"

.

- Είναι αλήθεια ότι λίγο πριν συμφωνήσεις με τον Ολυμπιακό σε προσέγγισε ο Παναθηναϊκός;


"Δεν συζήτησα με τον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρξε επαφή μεταξύ μας".

- Ποιο συστατικό λείπει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;


"Η ομοιογένεια. Η ομάδα δουλεύει από πέρυσι σωστά, έχουν μπει οι βάσεις και φέτος το καλοκαίρι δεν γίνονται πολλές αλλαγές. Φτιάχνουμε έναν κορμό. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε ομάδα που κυνηγά την κορυφή".

- Οι Ελληνες παίκτες έχετε κατηγορηθεί ότι νιώθετε αίσθημα κατωτερότητας όταν αντιμετωπίζεται τον Παναθηναϊκό.


"Εγω προσωπικά δεν αισθάνομαι κανένα αίσθημα κατωτερότητας. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου και κάνω αυτό που πρέπει να κάνω".

- Κατακρίθηκες έντονα για το διάλογο που άνοιξες στο Βερολίνο και έγινες κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Εχεις μετανιώσει για την κίνησή σου;

"Καθόλου και το λέω ειλικρινά χωρίς να θέλω να το παίξω κάποιος. Ηταν μια αντίδραση στενοχώριας, γιατί στον ημιτελικό ήμουν άρρωστος και δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν με στενοχωρεί το συμβάν, κοιτάω μπροστά. Ο χαρακτήρας μου είναι εκρηκτικός, αλλά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό απέναντι στον Παναθηναϊκό".

- Γιατί θα πρέπει ένας οπαδός του Ολυμπιακού να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας μετά από μια αποτυχημένη σεζόν;


"Ενας οπαδός που αγαπάει την ομάδα πρέπει να τη βοηθάει σε όποια κατάσταση κι αν είναι. Αν δεν θέλει να το κάνει, τότε είναι καλύτερο να κάτσει σπίτι του από το να έρθει στο γήπεδο για να πετάξει αντικείμενα. Δικαιολογώ κάποιες αντιδράσεις, αλλά δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να πάρεις τίτλους. Κι εμείς τους θέλουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΒΑ


- Είναι ζήτημα εγωισμού που οι κορυφαίοι Ελληνες παίκτες δεν τρελαίνονται με την ιδέα να παίξουν στο ΝΒΑ επειδή δεν θέλουν να είναι αναπληρωματικοί;


"Δεν είναι ζήτημα εγωισμού. Αν ήταν έτσι δεν θα ήθελα να παίξω εκεί. Απλά νιώθω ότι δεν είμαι ακόμη έτοιμος, πρέπει να βελτιώσω το σώμα μου και το παιχνίδι μου. Είμαι 26 και ο Αντερσεν για παράδειγμα πήγε στα 29 του. Οταν πάρεις την απόφαση να πας στο ΝΒΑ πρέπει να είσαι συμβιβασμένος για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση".

- Πως και που φαντάζεσαι τον εαυτό σου όταν λήξει το συμβόλαιό σου σε τρία χρόνια από τώρα;


"Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Κοιτάζω το παρών, τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα. Σίγουρα όμως θέλω να παίξω στο ΝΒΑ και ελπίζω ότι θα έχω και στο μέλλον την ευκαιρία για να το κάνω".



ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


- Τι είναι για τον Γιάννη Μπουρούση η εθνική ομάδα;


"Μεγάλη τιμή και περηφάνια. Εκπροσωπώ τη χώρα μου, το κάνω με μεγάλη αγάπη, θέλω να την δοξάζω και να τη φτάσω ψηλά".

- Πόσο θα επηρεάσουν την εθνική ομάδα οι σοβαρές απουσίες των Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Βασιλόπουλου και Τσαρτσαρή;


"Οι απουσίες σε μια τέτοια ομάδα επηρεάζουν συνήθως στο ξεκίνημα. Εχουμε όμως παίκτες και προπονητές που θα βρουν τις λύσεις. Υπάρχουν παίκτες για να καλύψουν όλα τα κενά. Δεν είναι κακό ένας αθλητής να θέλει να ξεκουραστεί. Εχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και κανείς δεν μπορεί να τον κατακρίνει".

- Με ποιον στόχο ξεκινάει η προετοιμασία για το ευρωμπάσκετ της Πολωνίας;


"Στόχος είναι να δέσουμε σαν ομάδα, να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή και να μείνουμε στην κορυφή, εκεί όπου βρισκόμαστε τα τελευταία πέντε χρόνια".



ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


- Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην ιστορία της Α1, με ομάδες πνιγμένες στα χρέη και τους αιωνίους έτη φωτός μπροστά σε αγωνιστικό επίπεδο.


"Το πρωτάθλημα έχει καταντήσει χάος. Είναι απαράδεκτο να τάζεις χρήματα και δεν το λέω επειδή είμαι ο Μπουρούσης που έκανε ένα καλό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Το έζησα κι εγώ αυτό όταν ήμουν στην ΑΕΚ.

Αν μια διοίκηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, καλύτερα να μην κατεβάζει την ομάδα στο πρωτάθλημα. Δεν έχεις να πληρώσεις; Μη γίνεσαι πρόεδρος. Δηλαδή είσαι σωστός όταν αφήνεις 14 παίκτες απλήρωτους; Αυτή είναι η δουλειά μας κι από αυτή πληρωνόμαστε. Δεν είναι υγιής η Α1 και κάτι πρέπει να γίνει"

.

- Μήπως η Α1 έχει καταντήσει το... προπονητήριο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για τους αγώνες της ευρωλίγκα;


"Στην ουσία αυτό συμβαίνει. Δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. Δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα".



- Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλός που έχεις αντιμετωπίσει ποτέ και ποιον θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη;


"Ο δυσκολότερος είναι ο Μπατίστ, που είναι και φίλος μου. Θα ήθελα να παίζω μαζί του, αλλά και με τον Βασίλη Σπανούλη".







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ