ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουρούσης: "Πλέον μόνο πράξεις"

ΡΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπουρούσης INTIME SPORTS

"Τέρμα τα λόγια, τώρα μόνο πράξεις" δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης σε "ερυθρόλευκη" συνέντευξή του

- Το συμβόλαιό σου έληξε αυτό το καλοκαίρι. Ήσουν ελεύθερος να πας σε όποια ομάδα της Ευρώπης ήθελες... ακόμη και στο ΝΒΑ. Ποιοι λόγοι σε έκαναν να μείνεις;

«Δεν είχαμε κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό και για μένα αρχή μου ήταν να μην φύγω σαν αποτυχημένος. Είχαμε κάποιες δυσκολίες να τα βρούμε με την ομάδα ως προς την ανανέωση του συμβολαίου, έκανα κάποια υποχώρηση και τελικά έμεινα στον Ολυμπιακό που... ήθελα να μείνω! Ήθελα να μείνω για να πετύχω όσα έχουμε θέσει στόχο με αυτή την ομάδα.»

- Ο συναισθηματικός παράγοντας έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;

«Φυσικά ναι! Με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δένεσαι! Δένεσαι με την ομάδα και με τον κόσμο της και με όλους τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι καθημερινά για τόσα χρόνια.»

- Ποιες διαφορές βλέπεις στον Ολυμπιακό με τις προσθήκες αυτού του καλοκαιριού;

«Πρώτον, πήραμε έναν παίκτη που εμένα προσωπικά μου άρεσε πάντα πάρα πολύ. Αναφέρομαι στον Λίνας Κλέιζα, ο οποίος χρειαζόταν για την ομάδα. Ο Τζος (Τσίλντρες) που έμεινε πλέον ξέρει και το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα και σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερος φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι. Ακόμη κι ο Θοδωρής (Παπαλουκάς) θα προσφέρει πολλά περισσότερα πιστεύω γιατί μετά από έξι χρόνια απουσίας στο εξωτερικό είναι δύσκολο να προσαρμοστείς αμέσως. Η ομάδα έχει κάνει καλές μεταγραφές, αυτές θα τις αξιοποιήσει ο προπονητής μας και συνεχίζουμε.»

- Ο Κλέιζα τριάρι ή τεσσάρι;

«Κοίτα δεν είμαι προπονητής. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να παίξει και τρία όπως έπαιζε στον ΝΒΑ, αλλά μπορεί να παίξει και τέσσερα. Το τεχνικό τιμ θ’ αποφασίσει πως θα τον χρησιμοποιεί αναλόγως με τις ανάγκες κάθε αγώνα.»

- Ο βελτιωμένος Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποτελεί μία ακόμη «μεταγραφή»;

«Ο... Σοφοκλής! Θα βάλουμε μία παύλα και θα το δούμε. Ελπίζουμε να είναι καλά και βλέπουμε.»

- Συν και η επιστροφή του πιο έμπειρου πλέον Λουκά Μαυροκεφαλίδη;

«Σίγουρα και ο Λουκάς θα βοηθήσει... όσους επέλεξε ο προπονητής μας θα είναι εκεί για να δώσουν το 100% για να κατακτήσουμε τίτλους.»

- Με τον Σχορτσιανίτη και τον Γλυνιαδάκη περάσατε όλο το καλοκαίρι μαζί στην Εθνική. Θα είστε πανέτοιμοι για τη σεζόν με τον Ολυμπιακό;

«Με τα παιδιά γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Άλλος ο τρόπος παιχνιδιού μπορεί να είναι εδώ, άλλος τρόπος μπορεί να είναι στον Ολυμπιακό. Σαν παίκτες μεταξύ μας γνωριζόμαστε ήδη. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το διαφορετικό ή αξιοσημείωτη βελτίωση ας πούμε.»

- Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού φέτος είναι η πιο ισχυρή στην Ελλάδα ίσως και στην Ευρώπη. Συμφωνείς;
«Δεν θέλω να πω τέτοια. Κι αυτό γιατί ήδη έχουμε πει πάρα πολλά. Μόνο έργα να κάνουμε!»

Η πίεση θα είναι μεγαλύτερη φέτος;

«Η πίεση υπάρχει πάντα, κάθε φορά. Το ίδιο θα είναι και φέτος.»

- Κάθε χρόνο η βελτίωσή σου είναι εκπληκτική. Που οφείλεται;

«Στη σκληρή δουλειά και στην υπομονή που δείχνω μέσα στο γήπεδο. Με βοηθάνε πολύ οι προπονητές μου»

-Σημαίνει κάτι για σένα να είσαι ο κορυφαίος Έλληνας σέντερ;

«Δεν τρελαίνομαι να το σκέφτομαι αυτό. Εγώ απλώς θέλω να προσφέρω στον Ολυμπιακό. Αν είμαι ή δεν είμαι είναι κάτι που θα κρίνετε εσείς οι δημοσιογράφοι.»

- Το μυαλό και η καρδιά σου βρίσκονται τώρα εδώ στην Πολωνία με την Εθνική. Ανυπομονείς, όμως και για την ώρα που θα ενσωματωθείς στην προετοιμασία της ομάδας σου;

«Δεν το σκέφτομαι καν. Τώρα είμαστε με την Εθνική ομάδα εδώ δώδεκα παίκτες με μοναδικό στόχο να παίξουμε πολύ καλά και να πάμε την Ελλάδα ψηλά. Έχουμε περάσει θεωρητικά στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σκεφτόμαστε αποκλειστικά τα επόμενα παιχνίδια.»

-Δύο φιλικά με Σαν Αντόνιο και Κλίβελαντ στο ΝΒΑ τον Οκτώβριο. Εμπειρία ή ταλαιπωρία;

«Όσον αφορά εμένα αισθάνομαι τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω απέναντι σε μία ομάδα από τις οποίες με ήθελαν στο ΝΒΑ το καλοκαίρι, το Σαν Αντόνιο. Το ότι θα βρεθώ μέσα σε δύο μήνες μόλις αντίπαλος σε μία ομάδα που με ήθελε, με ικανοποιεί και με ευχαριστεί. Σίγουρα για την ομάδα μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της λόγω της κούρασης και της ταλαιπωρίας. Είμαστε επαγγελματίες. Από τη στιγμή που πρέπει να πάμε και να παίξουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, θα το κάνουμε. Προσωπικά για μένα είναι τιμή, όπως είναι τιμή που με ήθελε το ΝΒΑ και θα χαρώ πάρα πολύ να είμαι εκεί να παίξω.»

-Το ΝΒΑ παραμένει πάντα στόχος για τον Γιάννη Μπουρούση;
«Σίγουρα το ΝΒΑ υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τώρα έχω υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και μόνο αυτόν σκέφτομαι. Θέλω πρώτα να πετύχω τους στόχους που έχω με τον Ολυμπιακό και μετά θα ήθελα να το δοκιμάσω.»

Μετά την πρώτη νίκη της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ επί της ΠΓΔΜ είπες «την αφιερώνω στον Μπόγα». Εννοούσες τον πρώην μάνατζερ του Ολυμπιακού;

«Βασικά ήταν για τον γιο του, αλλά μαζί με τον γιο του πήρε την αφιέρωση και ο μπαμπάς Μπογατσιώτης. Δεν θα ήθελα να δημοσιοποιήσω γιατί... είναι κάτι προσωπικό.»

-Εν κατακλείδι;

«Υγεία να έχουμε πάνω απ’ όλα. Ξέρουμε τι θέλει από εμάς ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ξέρουμε και πως τον έχουμε στενοχωρήσει. Ελπίζουμε φέτος να τους κάνουμε υπερήφανους!»

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ