ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουρούσης-Πρίντεζης: Οι διαφορές...

Μπουρούσης-Πρίντεζης: Οι διαφορές...
Μπουρουσης Πριντεζης

Οι διαφορές στα θέματα των Μπουρούση-Πρίντεζη, η αναμονή για Χόλντεν και η νέα οικονομική νοοτροπία

Μετά τις συνεχόμενες συναντήσεις και τα ραντεβού για τα θέματα του Γιάννη Μπουρούση και του Γιώργου Πρίντεζη, περνάμε για τις επόμενες ημέρες σε στάση αναμονής. Άλλωστε, δεν βγήκε και κάτι θετικό μέχρι τώρα από τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δύο παικτών. Απλώς, υπάρχουν συγκεκριμένες διαφορές ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις:
Στην υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση η οικονομική διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη. Από την πλευρά του παίκτη, κρίνεται μάλιστα αρκετά μεγάλη, αφού δεν είναι ίση ούτε με την οικονομική πρόταση που έχει με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο "ψηλός", λοιπόν, περιμένει να ακούσει από τον Ολυμπιακό κάτι καλύτερο, πάνω από 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι βέβαιο ότι θα γίνει νέο ραντεβού, πιθανόν και περισσότερες από μία συναντήσεις. Το θέμα είναι κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα αυξήσει την πρότασή του προς τον Έλληνα σέντερ και κορυφαίο παίκτη της ομάδας του για τη φετινή σεζόν. Πόσο θα αυξήσει τα χρήματα και κατά πόσο θα μεγαλώσει τη διάρκεια του νέου προτεινόμενου συμβολαίου.

Αν λάβουμε ως δεδομένο την απόφαση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου να συμμαζέψουν τα οικονομικά ανοίγματα της ΚΑΕ και να σταματήσουν τις αλόγιστες σπατάλες, δεν περιμένουμε να εντυπωσιαστούμε από το νούμερο που θα ακουστεί στο επόμενο ραντεβού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ευκαταφρόνητα ποσά. Σε καμία περίπτωση. Αλλά οι προ συνάντησης φήμες που ακούγονταν για 7 εκατομμύρια σε συμβόλαιο τριών ετών, μοιάζουν πλέον με σενάρια επιστημονικής φαντασίας!

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θέλει να κρατήσει τον Μπουρούση και ο παίκτης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι αν θα τα βρουν με όρους που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές και οι οποίοι δεν θα αφήσουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις σε καμία από τις δύο μεριές.

Η διαφορά με την υπόθεση του Πρίντεζη είναι ότι ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ανεβάσει πολύ την πρόταση που έκανε στο πρώτο ραντεβού με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Και κανείς, επίσης, δεν ξέρει πότε θα γίνει η δεύτερη συνάντηση, κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερες απορίες γύρω από την παραμονή του Έλληνα φόργουορντ, που έχει την επιλογή των Τορόντο Ράπτορς, αλλά θα περιμένει ως την 1η Ιουλίου για να επιβεβαιωθεί και επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον με συγκεκριμένη πρόταση από την ομάδα του ΝΒΑ.

Φυσικά, οι δύο παίκτες παίζουν μεγάλο ρόλο όχι μόνο στην ομάδα της επόμενης σεζόν, αλλά και στο σχεδιασμό των μεταγραφών τόσο για τη φροντ λάιν, όσο και για την περιφέρεια. Αν δεν μείνει κανείς από τους δύο, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει αρκετές μεταγραφές. Υπάρχει ο Νίκολα Βούισιτς αλλά μόνος του δεν μπορεί να γεμίσει τη ρακέτα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με τα συνήθη ερωτηματικά γύρω από την απόδοσή του και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, κλεισμένος, αλλά όχι για πρώτο ρόλο. Επίσης, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανήκει στους ερυθρόλευκους, αλλά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για την περίπτωσή του.

Ο κόσμος της ομάδας, πάντως, έχει αρχίσει να αποπροσανατολίζεται, για τις κινήσεις του Ολυμπιακού και τους παίκτες που αναμένεται να αποκτήσει. Οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν σίγουρα ένα 4αρι που θα μπορεί να παίξει και κοντά στο καλάθι, ενώ αν δεν μείνει ο Πρίντεζης, υπάρχουν ήδη συγκεκριμένοι στόχοι από την ελληνική αγορά, πλην φυσικά του Ζόραν Έρτσεγκ και του Μαυροκεφαλίδη. Τέλος, δεν πρέπει να αποκλείουμε σε καμία περίπτωση προσθήκη ψηλού με μεγάλες ικανότητες από το εξωτερικό. Ίσως και από τις ΗΠΑ.

Κοντά σε Χόλντεν;

Η πρόταση που έγινε στον Τζέι Αρ Χόλντεν το βράδυ της Πέμπτης ήταν σοβαρή, καλύτερη από τα χρήματα που επιθυμεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να του δώσει, οπότε ο Ολυμπιακός έχει κάνει αυτά που έπρεπε για να δεχθεί τη θετική απάντηση από τον Αμερικανό με το ρωσικό διαβατήριο που δεν θα πιάσει θέση ξένου και θα δώσει τη δυνατότητα για να αποκτηθεί Αμερικανός στη θέση "2" ή όπως είπαμε και πιο πάνω μέσα στη ρακέτα. Όλα αυτά πάντα με δεδομένη την παραμονή του Τζος Τσίλντρες και των Γιοτάμ Χαλπερίν και Νίκολα Βούισιτς.

Ο Χόλντεν πάντως δεν θα αργήσει να απαντήσει, αφού θέλει και ο ίδιος να διευθετηθεί το θέμα του, πιέζει την ΤΣΣΚΑ να αποφασίσει τι θέλει και τι δίνει στον ίδιο, άρα ο Ολυμπιακός θα έχει μια απάντηση που θα του ξεδιαλύνει το τοπίο για τις υπόλοιπες κινήσεις. Άλλωστε, στη θέση του πλέι μέικερ είναι δεδομένο ότι θα πάρει κοινοτικό παίκτη.

Και ο Σάρας;

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Πρόκειται για έναν παίκτη που αν τον δεις να κυκλοφορεί ελεύθερος τον παρατηρείς και του δείχνεις ενδιαφέρον, γιατί σπανίζουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανάλογοι παίκτες, παρά τα προβλήματα που έχει στο αμυντικό κομμάτι. Όμως, όσο ο Λιθουανός δεν τελειώνει τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κουνηθεί προς το μέρος του. Οι Αγγελόπουλοι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα, ώστε να βοηθήσουν έμμεσα τον Σάρας να πάρει περισσότερα χρήματα από τους πράσινους, ούτε θα του δώσουν τον ουρανό με τα άστρα για να τον αποκτήσουν. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί για πρώτη φορά προς την απόκτηση του παίκτη. Εκτίμησή μας, πάντως, είναι ότι δεν θα προχωρήσει η υπόθεση, γι' αυτό και το θέμα του Χόλντεν είναι το βασικό που απασχολεί τον Ολυμπιακό, όπου και πάλι έχει κινηθεί προσεκτικά, προτείνοντας 1+1 χρόνια συμβόλαιο και όχι κλειστό διετές.






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ