ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουρούσης & Βασιλόπουλος στο SPORT 24

Ο κόσμος κι η κούπα έχουν... πωρώσει Βασιλόπουλο & Μπουρούση όπως λένε στο SPORT 24

Στη διάρκεια του τέταρτου τελικού της Α1 αμφότεροι έβγαζαν από το στόμα τους φωτιές! Είχαν πεισμώσει και δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο "σπίτι" τους. Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη της ερυθρόλευκης νίκης και ενώ ο συμπαίκτης τους Χένρι Ντόμερκαντ αποχωρούσε φορώντας τη φανέλα του... Ριβάλντο (!), το πρώτο ερώτημα που έθεσε το SPORT 24 στους δύο διεθνείς ήταν από πού αντλούν τέτοια αποθέματα ενέργειας;

"Δεν έχω ιδέα!", αποκρίθηκε αυθόρμητα ο Βασιλόπουλος συμπληρώνοντας χωρίς να το πολυσκεφτεί: "Από πού αντλώ την ενέργεια; Μάλλον από τη θέληση για την κούπα! Το κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι τεράστιο. Θυμάμαι μια κουβέντα που μας είχε πει ο Μάνος Μανουσέλης, προπονητής μου στην εθνική Νέων όταν είχαμε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής το 2005.

Σε έναν τελικό –στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για σειρά αγώνων, αλλά όλοι τους είναι τελικοί- πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου, γιατί μπορεί να μην ξανατύχει ποτέ να παίξεις σε έναν τελικό. Βέβαια, εγώ είμαι ευλογημένος, γιατί μετά από λίγο καιρό πήραμε το χρυσό με την εθνική ανδρών στο Βελιγράδι και πέρυσι το καλοκαίρι παίξαμε τελικό με την Ισπανία στην Ιαπωνία. Εκείνη η φράση, όμως, με έχει σημαδέψει στην καριέρα μου και προσπαθώ να δίνω τα πάντα στο γήπεδο για να κερδίζει η ομάδα μου"

...

Στο ίδιο ερώτημα ο Μπουρούσης έδωσε μια πιο ορθολογιστική απάντηση: "Για αυτό πληρώνεσαι και μάλιστα με σοβαρά ποσά! Οταν είσαι αθλητής και ειδικά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει πάντοτε να έχεις ενέργεια για να μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου. Εννοείται ότι μετά από τόσους αγώνες υπάρχει κούραση και όταν υπάρχει κούραση, τα πόδια σου γίνονται βαριά.

Τότε, πρέπει να κερδίσεις τη μάχη με τον εαυτό σου και να τον ξεπεράσεις για να βγεις νικητής. Στον τέταρτο τελικό είχαμε τεράστια ενέργεια, την οποία προσωπικά αποδίδω στο πάθος και στη δίψα για την ισοφάριση της σειράς των τελικών. Δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε στο ΣΕΦ. Τώρα χρειάζεται λίγη ξεκούραση και προετοιμασία για τον πέμπτο τελικό. Οι λεπτομέρειες και τα λάθη θα κρίνουν τον πρωταθλητή και θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι στο ΟΑΚΑ"

...

Ποιά ήταν τα στοιχεία που... πώρωσαν τους δύο ψηλούς του Ολυμπιακού; "Εμένα με πώρωσε ο κόσμος!", εξομολογήθηκε ο Βασιλόπουλος εξηγώντας ότι "ο παλμός των οπαδών μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και αυτό που λέω το πιστεύω. Δεν το λέω για να κερδίσω τις εντυπώσεις. Το βίωσα και στους δύο αγώνες στο ΣΕΦ, ειδικά στον τέταρτο τελικό και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς του Ολυμπιακού για τη συμπαράστασή τους. Το πιστεύουν όπως το πιστεύουμε και εμείς πολύ".

Οσο για τον Μπουρούση; Ο καβγάς με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη λες και τον μετέτρεψε σε μέλος των... Fantastic Four και έγινε πέτρινος μέσα στις δύο ρακέτες! "Προς Θεού! Αυτά συμβαίνουν μέσα σε έναν αγώνα και οι τσακωμοί είναι στο πρόγραμμα. Αλλο πράγμα με είχε πεισμώσει από την αρχή. Ορισμένες δηλώσεις παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες υποστήριζαν ότι έρχονταν στο ΣΕΦ για να καθαρίσουν με 3-1.

Αυτά τα πράγματα δεν τα λες και προσωπικά δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Τώρα που το σκορ είναι 2-2 και οι δύο πλευρές θα παίξουν για τον τίτλο. Αλλο αυτό. Είναι λογικό να θέλουμε το πρωτάθλημα",

υποστήριξε ο Μπουρούσης συμπληρώνοντας ότι "η ομάδα μας έχει δεχτεί σκληρή κριτική κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κανείς δεν μας πίστευε και όλη αυτή η ατμόσφαιρα μας έκανε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στους τελικούς και να φτάσουμε να διεκδικούμε το τρόπαιο με αξιώσεις".

Αραγε ο διεθνής σέντερ φαντάζεται τον εαυτό του πρωταθλητή Ελλάδος το βράδυ της Τετάρτης (20/6); "Ακόμη δεν φαντάζομαι τίποτα! Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τον τίτλο. Ενα πράγμα μόνο δεν θα ήθελα με τίποτα να συμβεί. Να κριθεί το πρωτάθλημα από εξωγενείς παράγοντες και όχι από τους παίκτες!

Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου θα μονομαχήσουν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Ας πανηγυρίσει αυτή που θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα"

, κατέθεσε την άποψή του ο Μπουρούσης, ο οποίος κλείνοντας ευχήθηκε "να μην γίνουν επεισόδια, γιατί έτσι θα έχει πάει τσάμπα η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι μας και ειδικά οι παίκτες και οι προπονητές για να κρατηθεί το επίπεδο ψηλά. Δεν χρειάζονται παρατράγουδα. Φτάνει πια"...

Την άποψη του συμπαίκτη του ενίσχυσε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. "Εμεινε ένας τελικός. Θα μπούμε μέσα με ψυχή και ό,τι βγει. Το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Θα παίξουμε για να το ευχαριστηθούμε και ας πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα. Η παρουσία του κόσμου μας είναι σημαντική, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να γκρεμίσουν ό,τι με κόπο έχει κτιστεί σε αυτή τη σειρά", ήταν η ευχή του 23χρονου φόργουορντ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι έχει φυλάξει... ενέργεια και για την πέμπτη μάχη!











TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ