ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπρατσιάκος: "Να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις Σειρήνες"

BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ  - ÏÓÖÐ.   (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος είδε από κοντά το Πανελλήνιο Παίδων και σχολιάζει στο Sport24.gr όσα έγιναν στο Μεσολόγγι, αλλά και τα μεταγραφικά δεδομένα στη Stoiximan.gr Basket League.

Με διπλή ιδιότητα βρέθηκε στο Μεσολόγγι τις προηγούμενες ημέρες ο Βασίλης Μπρατσιάκος, για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Πανελληνίου Παίδων. Η γνωστή είναι αυτή του προπονητή, με τον έμπειρο τεχνικό να γίνεται ευρέως γνωστό αφού "ανέβασε" την Κύμη από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι τα μεγάλα σαλόνια. Η άγνωστη είναι πως ο γιος του αγωνίζεται στην παιδική ομάδα του Δούκα, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οπότε μπορεί να σχολιάσει στο Sport24.gr όσα έγιναν στο Μεσολόγγι. Ο πρώην προπονητής της Κύμης στάθηκε αρχικά στο γεγονός πως " σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα -και λόγω ζέστης- το κλειστό του Μεσολογγίου φιλοξένησε τις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στην παιδική ηλικία. Θα έλεγα πως το επίπεδο ήταν εντυπωσιακά υψηλό, τόσο των ομάδων όσο και των νεαρών αθλητών μεμονωμένα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον", πριν του ζητηθεί να σχολιάσει ποιοι παίκτες του έκαναν περισσότερη εντύπωση.

Απέφυγε βέβαια να κατονομάσει, λέγοντας πως " δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια ονόματα, όμως πραγματικά είδα πολύ ταλέντο σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις θέσεις. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, πλάνο, και προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτά θα κάνουν τη διαφορά και θα τα βοηθήσουν να κάνουν την καριέρα που ονειρεύονται".

Τόνισε δε πως " το ταλέντο είναι τεράστιο, σημασία όμως έχει να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις Σειρήνες και τα παχιά λόγια, να παραμείνουν προσγειωμένα και συγκεντρωμένα στον στόχο τους. Να δουλεύουν με πάθος και πίστη για την πραγματοποίηση των ονείρων τους".

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, αφού εστίασε στη σημασία τέτοιων διοργανώσεων που " μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία. Η νέα γενιά μάς δείχνει τον δρόμο, στο τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και παλεύουμε όλοι μαζί".

Ακολούθως, η συζήτηση άλλαξε ύφος, αφού όλα περιστρέφονταν πλέον γύρω από τη Stoiximan.gr Basket: " Οι μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κι ιδιαίτερα αμφίρροπο. Εύχομαι να συνεχιστούν από τις λεγόμενες "μικρές ομάδες" οι δυνατές κινήσεις, έτσι ώστε κανένα παιχνίδι να μην είναι εύκολο για κάποια ομάδα. Όσο πιο πολύ μικραίνουν οι αποστάσεις με τους "μεγάλους" τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δυναμική θα αποκτά το δυναμικό πρωτάθλημα. Αυτό που θέλω να δω πιο πολύ απ' όλα είναι όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες παίκτες να παίζουν στο πρωτάθλημα, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ", ανέφερε χαρακτηριστικά επί των μεταγραφικών ζητημάτων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, για να ολοκληρώσει εστιάζοντας σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:

" Μετά από πολλά χρόνια, οι δύο "μεγάλοι" ξεκίνησαν με πραγματικά καλές μεταγραφές, προσδίδοντας ποιότητα στο ρόστερ και το παιχνίδι τους. Εύχομαι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, αλλά με περισσότερους μικρούς σε ηλικία Έλληνες παίκτες. Πιστεύω ότι ο πρωταθλητισμός με ταυτόχρονη παραγωγή νέων Ελλήνων παικτών είναι κάτι που μπορεί να γίνει αν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, πλάνο και πίστη στην προπονητική διαδικασία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ