EUROLEAGUE

"Να αποδείξουν ότι είναι φίλαθλοι"

"Να αποδείξουν ότι είναι φίλαθλοι"
Αγγελόπουλος, Γιαννακόπουλος

Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλος συμφώνησαν απόλυτα ότι είναι αντίπαλοι μόνο στο παρκέ

Η συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Μεγάλη Βρετάνια, εκτός από τις κοινές δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ, είχε και τις τοποθετήσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μετά τις επίσημες ομιλίες, έδωσε περισσότερες ειδήσεις, όπως άλλωστε συνηθίζει και αναμενόταν.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, διευκρίνισε ότι περιμένει να δει περισσότερους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο, καθώς εκείνοι κινήθηκαν πιο γρήγορα και έκλεισαν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει μαζί του περίπου 2.200 φιλάθλους, ο Ολυμπιακός 1.800, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1.300 και η Μπαρτσελόνα 1.200.

Ο Μπερτομέου εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι δεν θα συμβεί τίποτα το κακό στο Βερολίνο, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για από τη διοργάνωση και κυρίως από το νέο σύστημα που όριζε να γίνεται ακόμη και πέμπτο παιχνίδι στα προημιτελικά. Όσο για το άμεσο μέλλον της Ευρωλίγκα, ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να συμπεριληφθούν ομάδες από την Ολλανδία ή το Βέλγιο, παρά να μπει μια πέμπτη ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα όσο καλό κι αν είναι.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε, από τη σεζόν 2012-13 θα ισχύσουν τα ανοιχτά συμβόλαια, με τις ομάδες να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα μέσω των αποτελεσμάτων τους στο γήπεδο, τα οποία θα κρίνουν το αν θα είναι ή όχι στην Ευρωλίγκα.

Κοινό μήνυμα από Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλο

Το -κοινό- μήνυμα ήταν σαφές και από τους δύο: "Ημιτελικός χωρίς επεισόδια και ένας αγώνας μπάσκετ, αλλά όχι ένας πόλεμος". Σε αυτό συμφώνησαν τόσο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παύλος Γιαννακόπουλος, όσο και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εκτός από τους ισχυρούς άνδρες των δύο ομάδων, στη συνάντηση ήταν παρών ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, και ο Υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος, καθώς υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου υπουργείου έγινε αυτή η συνέντευξη Τύπου, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Απουσίαζε, πάντως, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, σε αντίθεση με τον εορτάζοντα Γιώργο Αγγελόπουλο που έδωσε και αυτός το "παρών".

Είδηση βέβαια δεν βγήκε, ούτε κάποια δήλωση που προκάλεσε σοκ. Άλλωστε, η λακωνικότητα ήταν στόχος και από τις δύο πλευρές αφού ο ημιτελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες πλησιάζει και τα λόγια στην παρούσα φάση κρίνονται κάπως περιττά. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η συμπεριφορά των οπαδών και των δύο ομάδων, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να συμφωνούν απόλυτα στο ότι δεν πρέπει να γίνουν επεισόδια στο Βερολίνο και ο ημιτελικός να εξελιχθεί σε διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ.

Σε ερώτηση που δέχθηκαν και οι δύο για το αν θα μπουν στο γήπεδο Ο2 αγκαλιασμένοι, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε " δεν ξέρω, το θέμα είναι να μην γίνει τίποτα το άσχημο από τους φιλάθλους των δύο ομάδων", για να συμπληρώσει ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΚΑΕ ότι " δεν ξέρουμε αν το επιτρέπει το πρωτόκολο της Ευρωλίγκα".

Γιαννακόπουλος: "Να αποδείξουν τη φίλαθλη αξία τους"


Πιο αναλυτικά ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε: "Θέλω να πω ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον Υπουργό Τουρισμό, Κώστα Μαρκόπουλο, τον κ. Τζόρντι Μπερτομέου για τις προσπάθειες που κάνει υπέρ του μπάσκετ και στη διοίκηση του μεγάλου σωματείου που λέγεται Ολυμπιακός. Ελπίζω και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και οι Έλληνες που θα πάνε στο Βερολίνο, θα αποδείξουν ότι αξίζουν να τους αποκαλούν φιλάθλους. Πρέπει όλοι τους να είναι προσεκτικοί για την καλύτερη δυνατή εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Δεν πρέπει να τη δυσφημίσουν, αλλά να την τιμήσουν. Θέση του Παναθηναϊκού είναι μην συμβούν επεισόδια και καταβάλλουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Για το αγωνιστικό κομμάτι εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και εύχομαι αυτή να είναι η ομάδα μου".

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε, επίσης, για το ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχει στο μυαλό του από Φάιναλ Φορ και χωρίς πολλή σκέψη απάντησε: " Το 1996, όταν πήραμε το τρόπαιο στο Παρίσι!".

Αγγελόπουλος: "Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου: " Είναι μια ιστορική στιγμή. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στο παρκέ, αλλά αγαπάμε το μπάσκετ και η όποια αντιπαλότητα σταματάει εκεί. Ευχή μου είναι να χαρούν οι φίλαθλοι το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και να κερδίσει ο καλύτερος. Κάλλιστα, αυτός ο ημιτελικός θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός της Ευρωλίγκα. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι δεν έχουμε να χωρισουμε κάτι και πως αγωνιζόμαστε ο καθένας για την ομάδα του. Όσον αφορά για την κερκίδα του Ολυμπιακού, μπορώ να σας πω ότι θα δείτε μόνο φιλάθλους, αφού έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία".

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, από την πλευρά του, έκανε και μια διευκρίνιση για το ποιον από τους τίτλους προτιμάει να κατακτήσει η ομάδα του, τον ελληνικό ή τον ευρωπαϊκό: " Κάθε τίτλος έχει την αξία του, είτε είναι ελληνικός είτε ευρωπαϊκός. Τον Οκτώβριο θέλαμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ, τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Μπερτομέου: "Το ζευγάρι δείχνει το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ"

Δηλώσεις έκανε και ο Μπερτομέου, τονίζοντας: " Ευχαριστώ τους φίλους μου, τους ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ευχαριστώ και το υπουργείου τουρισμού. Έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στο Φάιναλ Φορ που δείχνει το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να εκφράσουμε την ευχή να έχουμε ένα ωραίο Φάιναλ Φορ. Είναι ο στόχος που όλοι θέλουν να πετύχουν. Η Αθήνα το φιλοξένησε πριν από δύο χρόνια.

Είμαστε σίγουροι για το υψηλό επίπεδο των ομάδων, είμαστε σίγουροι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανά τον κόσμο θα το δουν, σε 170 χώρες μέχρι την Κίνα. Φάιναλ Φορ είναι γιορτή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία από τις ωραιότερες πόλεις, που είναι το Βερολίνο. Θα τιμήσουμε τα αστέρια της διοργάνωσης, στο γκαλά. Το Φάιναλ Φορ είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός".

"Μαρκόπουλος: Γιορτή του πρωταθλητισμού"



Νωρίτερα, ο Υπουργός Τουρισμού, Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε: " Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον κ. Μπερτομέου για την παρουσία του. Ευχαριστώ τους προέδρους των δύο ιστορικών συλλόγων που έχουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να γιορτάσουμε τη συγκυρία να είναι οι δύο ομάδες φιναλίστ. Να γιορτάσουμε την γιορτή του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού και να γιορτάσουμε την πρόοδο του αθλήματος στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη χρονιά που είμαστε χορηγοί σε αυτό το γεγονός. Το παρέλαβα από τους προηγούμενους και θα το παραδώσω στους επόμενους, γιατί νιώθω ότι στηρίζει τη γιορτή του μπάσκετ και γιατί στηρίζει τον τουρισμό στην Ελλάδα. Προφανώς θα νικήσει ο καλύτερος και αυτός μακάρι να σηκώσει και την κούπα".

































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ