ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ναν: "Ο Ολυμπιακός πήρε παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους, στα ραντάρ μου το βραβείο του MVP, στόχος το back-to-back"

Ο Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν INTIME SPORTS

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε στα κανάλια Novasports, σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους και τόνισε ότι έχει στα ραντάρ του το βραβείο του MVP της EuroLeague.

Ο Κέντρικ Ναν αναφέρθηκε στους ομαδικούς στόχους που έχει θέσει με τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και στις προσωπικές του βλέψεις, σε δηλώσεις του στα κανάλια Novasports. Ο σούπερ σταρ των πράσινων ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι η back-to-back κατάκτηση της EuroLeague με το "τριφύλλι" και ανέφερε ότι έχει στα ραντάρ του τόσο τον τίτλο του MVP, όσο και εκείνον του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Ερωτηθείς για την ενίσχυση του "αιώνιου" αντιπάλου, Ολυμπιακού, επισήμανε ότι οι Πειραιώτες έχουν προσθέσει παίκτες στο ρόστερ τους, οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξία τους και στο NBA και στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κέντρικ Ναν:

Για τον στόχο της νέας σεζόν: "Το Repeat. Δεν μπορώ να πω τίποτα λιγότερο για την δεύτερη σεζόν. Έχω μερικά προσωπικά επιτεύγματα στο ραντάρ μου αλλά η κούπα της Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν είναι ο στόχος".

Για την συνταγή για την δεύτερη σερί Euroleague: "Είναι η νοοτροπία! Είναι εύκολο να χαλαρώσεις για κάποιους, όχι για μένα, αλλά θα χρειαστεί η διπλή, η τριπλή προσπάθεια για να το κάνεις ξανά. Επειδή τώρα έχεις το «Χ» στη πλάτη σου. Πέρυσι είχαμε πάλι το σημάδι στη πλάτη μας γιατί ήμασταν κοντά στη κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά τώρα είμαστε οι εν δυνάμει πρωταθλητές, οπότε όλοι θέλουν να μας κερδίσουν.

Είναι η νοοτροπία να κυριαρχήσεις ολοκληρωτικά. Η συνταγή είναι απλά να βλέπεις κάθε μέρα ξεχωριστά. Να έχεις τη νοοτροπία να γίνεσαι καλύτερος 1% κάθε μέρα, να δίνεις προσοχή στη λεπτομέρεια, στη προπόνηση και να παίζουμε σαν αληθινοί νικητές. Αυτό είναι που ενθαρρύνω όλους να κάνουν και βοηθάμε ο ένας τον άλλον στη διαδρομή, οπότε θα είναι μία μεγάλη πρόκληση αλλά προετοιμαζόμαστε για αυτό".

Για το αν προβληματίζεται που οι άμυνες θα είναι προσαρμοσμένες πάνω του: "Είμαι πολύ επιθετικός στην επίθεση αλλά δεν επιδιώκω απαραίτητα πράγματα που δεν γίνονται. Αν η άμυνα είναι πάνω μου και πρέπει να πασάρω την μπάλα στον ελεύθερο παίκτη, αυτό θα κάνω.

Θα είναι δύσκολο σίγουρα αλλά αν θέλουν να στείλουν δύο παίκτες πάνω μου ή να προσαρμόσουν την άμυνα τους πάνω μου, εγώ θα το κάνω εύκολο για κάποιον άλλον στην ομάδα μου, ο οποίος θα σκοράρει όλους τους πόντους. Θα είναι δύσκολο να προσαρμόζουν την στρατηγική τους πάνω μου".

Για την πίεση που υπάρχει: "Δεν είμαστε η μόνη καλή ομάδα στην Euroleague. Υπάρχουν κι άλλες σούπερ ομάδες με μεγάλη εμπειρία, με πολύ ταλέντο. Δεν θα μας το δώσει κανείς, πρέπει να πάμε να το πάρουμε. Αυτή τη νοοτροπία θα έχω εγώ και αυτή θέλω να περάσω στους υπόλοιπους όντας ένας από τους ηγέτες στο παρκέ. Να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να τους το κάνω όσο πιο εύκολο γίνεται".

Για αυτά που θέλει να δει στο αγωνιστικό σκέλος από τον Παναθηναϊκό: "Να παίξουμε μπάσκετ που κερδίζει. Να μοιράζουμε την μπάλα, να βρίσκουμε το καλό σουτ σε κάθε κατοχή, να βρίσκουμε τον ελεύθερο παίκτη και να έχουμε ροή. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να κερδίσει ένα παιχνίδι. Είναι ένα ομαδικό άθλημα και παίζεις στο παρκέ με τέσσερις άλλους παίκτες, οι οποίοι είναι καλοί. Οπότε πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και να βγεις μπροστά όποτε χρειάζεται".

Για την κόντρα με Ολυμπιακό: "Θα είναι μία μεγάλη μάχη. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα του, κάποιους παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους στο NBA αλλά και την Euroleague. Έχουν εμπειρία και θα είναι πρόκληση για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε και να χτίζουμε σε αυτά που κάνουμε εμείς. Να επικεντρωθούμε σε εμάς και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε".

Για το που βλέπει την ομάδα τον Μάιο: "Θέλω να είμαστε ξανά στο Final-Four αναμφίβολα. Όπως ξέρουμε όλα μπορούν να συμβούν όταν φτάσεις εκεί γιατί είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι. Αλλά σε μία τόσο μακρά σεζόν το να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το Final-Four θα είναι ικανοποιητικό".

Για το βραβείο του MVP: "Το έχω στο ραντάρ μου".

Για το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" για τον τοπ σκόρερ της διοργάνωσης: "Πάλι! Και αυτό είναι στο ραντάρ μου για να τα καταφέρω φέτος"

Για το πιθανό Final Four της σεζόν 2024/25: "Θα βάλω την Ρεάλ εκεί, δείχνουν αρκετά δυνατοί. Η Φενέρμπαχτσε είναι αρκετά δυνατή στα χαρτιά και θα πω ότι η Μπαρτσελόνα είναι πεινασμένη για να φτάσει στο Final-Four".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΕΝΤΡΙΚ ΝΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ