EUROLEAGUE

"Νάτοι οι πρώτοι σ' όλη την Ευρώπη"

"Νάτοι οι πρώτοι σ' όλη την Ευρώπη"
Αφιξη Παναθηναϊκού

Θριαμβευτική υποδοχή στο Ελ.Βενιζέλος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, μετά από μια πολύ ήρεμη πτήση από το Βερολίνο στην Αθήνα. Το SPORT 24 ήταν στο αεροπλάνο του ΠΑΟ

Το πράσινο χρώμα υπήρχε παντού στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και το τραγούδι των οπαδών του Παναθηναϊκού ατελείωτο. Περίπου 1.500 οπαδοί του τριφυλλιού αποθέωσαν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο που κατέκτησαν για πέμπτη φορά την κορυφή της Ευρώπης.
"Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές" και "νάτοι οι πρώτοι σ' όλη την Ευρώπη", ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟ στην αποστολή. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εμφανώς χαρούμενος έκανε το σήμα της νίκης, ενώ οι παίκτες είχαν στήσει πανηγύρι μέσα στο πούλμαν.

Κεντρικά πρόσωπα ήταν ο "αρχιτέκτονας" Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο μεγάλος αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης που αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Τα εκατοντάδες τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι των πρωταθλητών Ευρώπης δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ το πούλμαν πήγαινε σαν... χελώνα αφού είχε περικυκλωθεί από τον κόσμο.

Στο "Ελ. Βενιζέλος" έδωσε το παρών και ο Παύλος Γιαννακόπουλος που για λόγους υγείας δεν πήγε στο Βερολίνο και για άλλη μια φορά καταχειροκροτήθηκε και έγινε σύνθημα στα χείλη των "πράσινων" οπαδών.

Είδαν το βίντεο στο αεροπλάνο

Η πτήση από το Βερολίνο στην Αθήνα, θύμιζε ... μια κανονική επιστροφή, από ένα συνηθισμένο ταξίδι στην Ευρωλίγκα. Μόνο η κούπα θύμιζε ότι η αποστολή επέστρεφε νικηφόρα από τον τελικό του φάιναλ-φορ και η ευρωπαϊκή σεζόν είχε τελειώσει με τον ιδανικότερο τρόπο.

Όλοι ήταν ήρεμοι, ίσως και άδειοι, πλέον, από ενέργεια καθώς μετά από δυο συγκλονιστικούς αγώνες αλλά και πανηγύρια όλο το βράδυ, πρώτα στο γήπεδο και μετά στο ξενοδοχείο ήταν επόμενο να επέλθει και η χαλάρωση. Γι αυτό τον λόγο, άλλωστε, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί αναχώρηση από το Βερολίνο αμέσως μετά τον τελικό, το τσάρτερ έφυγε την Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο Ομπράντοβιτς διάβαζε ένα βιβλίο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε ηρεμήσει και οι παίκτες είτε μισόκλειναν τα μάτια, είτε έβγαζαν φωτογραφίες με το Κύπελλο. Όσοι είχαν περιέργεια είδαν ξανά το βίντεο του τελικού, με τα σχόλια για την διαιτησία να είναι καυστικά. Ο Αρτεάγα είχε μπει στο στόχαστρο από το προηγούμενο βράδυ.

Ραντεβού την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ

Η Δευτέρα ήταν "ελεύθερη" για τους παίκτες. Οι περισσότεροι (πλην των ...συνηθισμένων υπόπτων που τους αρέσουν οι νυχτερινές έξοδοι) πήγαν για ύπνο και ξεκούραση. Ελεύθεροι θα είναι οι παίκτες και την Τρίτη αφού η πρώτη προπόνηση, μετά το Βερολίνο, προγραμματίστηκε για την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο ΠΑΟ πρέπει να ξεχάσει τα πανηγύρια, αφού το Σάββατο κιόλας ξεκινούν οι ημιτελικοί των πλέι-οφ με τον Άρη να περιμένει τους "πράσινους"στο Αλεξάνδρειο. Όπως έλεγε, άλλωστε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να πείσει τους παίκτες του να αφιερωθούν ψυχή τε και σώματι στα ελληνικά πλέι-οφ, λίγες μέρες μετά τον ευρωθρίαμβό τους.




















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ