NBA

NBA, Αϊζάια Τόμας εναντίον Σέλτικς για ό,τι έγινε το 2017: "Δεν μου είπαν ποτέ πόσο σοβαρό τραυματισμό είχα, χρειάστηκα 3 χρόνια για να επανέλθω"

Ο Αϊζάια Τόμας
Ο Αϊζάια Τόμας Ⓒ 2017 ALEX BRANDON/ ASSOCIATED PRESS

Ο Αϊζάια Τόμας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τραυματισμό του στον γοφό την σεζόν 2016/17 που άλλαξε την καριέρα του και τα έβαλε με τους Σέλτικς και το ιατρικό τους επιτελείο, αναφέροντας με παραδείγματα τι έκαναν λάθος.

Η σεζόν 2016/17 ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Αϊζάια Τόμας, αφού είχε 28.9 πόντους και 5.9 ασίστ μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής, κερδίζοντας μία θέση στην 2η καλύτερη πεντάδα του NBA. Ήταν όμως πρακτικά και η τελευταία σεζόν που έπαιξε σε αυτό το επίπεδο λόγω ενός τραυματισμού στον γοφό που "κουβάλησε" σε εκείνα τα playoffs και έμελλε να του αλλάξει την πορεία.

Εφτά χρόνια αργότερα, αρκετά πράγματα από εκείνη την περίοδο είναι γνωστά. Το γεγονός ότι πήρε μέρος σε αγώνα την επομένη του θανάτου της αδελφής του σε έναν αγώνα και στην συνέχεια έπαιζε τραυματίας και το "ευχαριστώ" των Σέλτικς ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο ήταν να τον στείλουν στους Καβαλίερς για χάρη του Καϊρί Ίρβινγκ είναι μερικά από αυτά. Εξίσου γνωστό είναι ότι έκτοτε δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης.

Η λεπτομέρεια της υπόθεσης όμως είναι - σύμφωνα με τον Τόμας - ότι δεν ήξερε όλα τα δεδομένα για τον τραυματισμό του όταν επέλεξε να αγωνιστεί με πρόβλημα και πώς αυτό θα επηρέαζε την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ο Τόμας ανέφερε: "Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο είναι ότι δεν μου εξήγησαν ποτέ την κατάσταση. Αν μου έλεγαν ότι μπορεί να γίνει χειρότερα, τότε θα έπαιρνα εγώ την απόφαση. Δεν μου ειπώθηκε ποτέ όμως αυτό.

Εγώ νόμιζα ότι είχα απλώς μία μελανιά, ένα τράβηγμα και σκέφτηκα ότι θα το ξεπεράσω. Μου έκαναν όμως τρεις ενέσεις κορτιζόνης στα playoffs, με την τελευταία να την κάνω πριν από το Game 7 με τους Γουίζαρντς για τον δεύτερο γύρο των playoffs. Στο Game 1 με τους Καβαλίερς δεν ένιωθα καλά. Ξαφνικά, στο Game 2 της σειράς με τους Καβαλίερς δέχθηκα ένα σκριν και ένιωσα έναν πόνο στο πίσω μέρος του γοφού μου που δεν είχα ξανανιώσει και σκεφτόμουν, τι έγινε τώρα; Τότε ήταν που τελείωσε η σεζόν για μένα".

Κλείνοντας, ο Τόμας τόνισε: "Στα νέα παιδιά που μας βλέπουν, μην κάνετε ένεση κορτιζόνης επειδή παίρνει μέρος του χόνδρου σας. Σε εμένα συνέβη αυτό. Αυτό τα ξεκίνησε όλα. Μετά με έστειλαν με ανταλλαγή στους Καβαλίερς.

Ήμουν αναστατωμένος τότε επειδή ρίσκαρα την καριέρα μου για την ομάδα, επειδή δεν μου είπαν ποτέ πόσο σοβαρό τραυματισμό είχα, δεν μου είπαν τι θα συνέβαινε αν συνέχιζα να παίζω. Μου πήρε τρία χρόνια για να επανέλθω και να καταλάβω τι γινόταν.

Ήταν μία εμπειρία που μου έμαθε πράγματα. Ήταν δύσκολο για μένα. Πήρα αληθινή αγάπη από την Βοστώνη και τον οργανισμό. Σίγουρα ήταν λάθος αυτό που έγινε όμως τότε. Δεν κατηγορώ κανέναν στην Βοστώνη. Ο κόσμος ξέρει τι έγινε. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον. Ήταν κάτι άσχημο και έγινε σε μένα. Αν έμπαινα σε μία από τις καλύτερες πεντάδες την επόμενη χρονιά θα μπορούσα να πάρω super max συμβόλαιο.

Μεγαλώνεις και μαθαίνεις όμως. Δεν κρατάω κακία. Εκείνη την στιγμή πόνεσε, γιατί ρίσκαρα την καριέρα μου και μετά με παραχώρησε με ανταλλαγή. Δεν με ένοιαξε όμως αυτό, όσο το πώς έγινε. Ήμουν ο Franchise παίκτης της ομάδας και έπρεπε να μου πουν ότι ίσως γίνει αυτό. Ζεις και μεγαλώνεις όμως. Είμαι χαρούμενος, δεν πονάω τώρα, πέρασα δύσκολα τότε.

Πάντα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και η χειρότερη στιγμή της ζωής μου, αφού έχασα την αδελφή μου, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και έχασα πολλά λεφτά. Έχω όμως ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου πλέον, γιατί για 2-3 χρόνια έζησα πράγματα, γνώρισα την γυναίκα μου, έκανα τα παιδιά μου".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ