NBA

NBA Draft 2024: Ο Τόπιτς ενδέχεται να χάσει την ρούκι σεζόν του λόγω του τραυματισμού του - πέφτουν οι μετοχές του

Ο Νίκολα Τόπιτς
Ο Νίκολα Τόπιτς ABA LEAGUE OFFICIAL WEBSITE J.T.D./ DRAGANA STJEPANOVIC

Ανησυχητικά νέα για τον Νίκολα Τόπιτς, αφού ο νεαρός γκαρντ αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο και ενδέχεται να χάσει την ρούκι σεζόν του, κάτι που έχει ρίξει τις μετοχές του.

Ο Νίκολα Τόπιτς είναι πιθανό να μείνει εκτός δράσης στην ρούκι σεζόν του στο NBA (2024/25). Την είδηση έκανε γνωστή το ESPN, αναφέροντας πως ο τραυματισμός του Σέρβου στο αριστερό γόνατο (μερική ρήξη χιαστού) θα τον υποχρεώσει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Την δεδομένη στιγμή δεν είναι γνωστό το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης ο Σέρβος, ωστόσο - όπως αναφέρεται - είναι πιθανό όποια ομάδα τον επιλέξει να προτιμήσει να τον προστατεύσει, σε έναν δρόμο που έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι Θάντερ με τον Τσετ Χόλμγκρεν πέρυσι και οι Σίξερς με τον Τζοέλ Εμπίντ (την διετία 2014-2016) με τον Μπεν Σίμονς (το 2016).

Όλη αυτή η αβεβαιότητα μάλιστα έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πέσει και οι μετοχές του Τόπιτς ενόψει του NBA Draft 2024. Μέχρι και τον Μάρτιο - παρά τον πρώτο τραυματισμό του στο γόνατο - ο Σέρβος θεωρείτο δεδομένο ότι θα επιλεγεί μέσα στην πρώτη 5αδα, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για το Νο1. Πλέον όμως έχει πέσει στο Νο10, ενώ κάποια mock draft τον έχουν ακόμα πιο κάτω.

Την φετινή σεζόν ο Τόπιτς είχε 18.6 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα της Μέγκα Μότσαρτ. Οι καλές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να διακόψει ο Ερυθρός Αστέρας τον δανεισμό του, ωστόσο έκτοτε ξεκίνησε το μαρτύριο για τον νεαρό γκαρντ, αφού δεν κατάφερε να μείνει υγιής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ