Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε τελικά 3ος στην ψηφοφορία για τον MVP της κανονικής περιόδου 2022/23, όπου το βραβείο κατέκτησε ο Τζοέλ Εμπίντ. Στην 8η θέση ο Λούκα Ντόντσιτς, δεν πήρε ούτε μία ψήφο για πρώτη φορά στην καριέρα του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.
Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη σεζόν που ο Γιάννης βρέθηκε στην πρώτη 7αδα των υποψηφίων MVP, έχοντας ακόμα δύο κατακτήσεις (2019 και 2020), μία τέταρτη θέση (2021), μία ακόμα τρίτη θέση (2022), μία έκτη θέση (2018) και μία έβδομη θέση (2017).
Αν πάντως υπάρχει κάτι που τράβηξε την προσοχή του κόσμου ήταν ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πήρε καμία ψήφο φέτος (ούτε καν για 5η θέση), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην 21ετή καριέρα του! Ναι, ο ΛεΜπρόν είχε πάρει ψήφο ακόμα και στην ρούκι σεζόν του (2003/04) όταν είχε αναδειχθεί 9ος στην ψηφοφορία, ενώ – μέχρι φέτος – η χαμηλότερη θέση που είχε τερματίσει στην ψηφοφορία ήταν την σεζόν 2020/21, όταν είχε τερματίσει στην 13η θέση.
Για την ιστορία, ο Λούκα Ντόντσιτς τερμάτισε στην 8η θέση και ο Στεφ Κάρι στην 8η θέση, ενώ ψήφο πήραν ακόμα και οι Τζέιλεν Μπράνσον των Νικς και Τζα Μοράντ των Γκρίζλις. Οι δε Κινγκς ήταν η μόνη ομάδα που είδε δύο παίκτες της να ψηφίζονται από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με τον Ντομάντας Σαμπόνις να κατακτάει την 7η θέση και τον ΝτιΆρον Φοξ την 11η θέση.