NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα υπάρξουν ματς που θα παίξω 40 λεπτά, αλλά αν παίξω 25 δεν θα κλαίγομαι όπως παλαιότερα"

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα υπάρξουν ματς που θα παίξω 40 λεπτά, αλλά αν παίξω 25 δεν θα κλαίγομαι όπως παλαιότερα"
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι πλέον είναι συνειδητοποιημένος στην ηλικία που βρίσκεται και δεν θα κάνει παράπονα αν παίξει λιγότερα λεπτά σε κάποιο ματς που έχει κριθεί, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα ψάχνει τον ρυθμό της.

Υπήρξε μία περίοδος στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο - όχι πολύ μακρινή είναι η αλήθεια - που ήθελε να παίζει... συνέχεια. Πλέον όμως πλησιάζει στα 30 του χρόνια - θα τα κλείσει τον Δεκέμβριο για την ακρίβεια - και βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων μετά την νίκη των Μπακς επί των Σίξερς στην πρεμιέρα της σεζόν (124-109), όπου σταμάτησε στους 25 πόντους και τα 14 ριμπάουντ σε 31 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ανέφερε έπειτα από σχετική ερώτηση πως όποτε έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί σε μάθημα που έχει κριθεί θα την αρπάξει και δεν θα γκρινιάζει όπως έκανε στο παρελθόν επειδή απλώς ήθελε να βρίσκεται στο παρκέ.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε:

Για την εμφάνιση του Γκάρι Τρεντ: “Ήταν απίστευτη η άμυνά του. Είναι από τους παίκτες που θέλεις να μας ανοίγει το γήπεδο, να βάλει σουτ. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να του δώσουμε εύσημα. Είναι δύσκολο όμως να μαρκάρει έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες στο NBA. Σε όλο το γήπεδο, να σπάει τα σκριν, να βάζει το σώμα του μπροστά και αυτό έκανε.

Πήρε πολλά σουτ (σ.σ ο Μάξι), έβαλε πολλά σουτ και έχασε πολλά σουτ, αλλά ο Τρεντ τα μάρκαρε όλα και έκανε σπουδαία δουλειά. Σίγουρα είναι κουρασμένος.

Για την εμφάνιση του Ταϊρόν Πρινς: “Νομίζω ότι ξέρει πώς να πάει στο κενό στην επίθεση, να παίξει μακριά από την μπάλα. Είναι πάντα στο σωστό σημείο. Νομίζω εβαλε 4 τρίποντα. Θα τον χρειαστούμε. Ήταν πολύ καλός αμυντικά. Αυτό που είναι υποτιμημένο στοιχείο του είναι ότι βρίσκει το κενό στην αντίπαλη άμυνα και αν βρεθείς σε δύσκολη θέση θα σε βοηθήσει”.

Για τον Μπρουκ Λόπεζ: “Ήταν τέρας σήμερα. Νομίζω έκανε 6 τάπες, αλλά μάρκαρε κοντά στα 20. Το κάνει δύσκολο για όλους. Αν είσαι γκαρντ ή ψηλός και δυσκολέψεις τον προσωπικό σου αντίπαλο, ο Μπρουκ θα είναι πίσω σου. Αν κάποιος σε περάσει, ο Λόπεζ θα είναι εκεί. Πρέπει λοιπόν να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται στην άμυνα και ξέρουμε ότι πίσω μας θα είναι αυτός και θα μαρκάρει τα σουτ”.

Για την άμυνα των Σίξερς και πώς την αντιμετώπισε: “Πρέπει να έχεις υπομονή. Να πάρεις την σωστή απόφαση. Περιμένω να με παίξουν σκληρά, πρέπει να βρω τον ρυθμό μου. Τελευταία φορά που αγωνίστηκα σε αγώνα του NBA ήταν στις 9 Απριλίου, όταν τραυματίστηκα.

Ο ρυθμός είναι διαφορετικός στο NBA, άλλη ταχύτητα, άλλο physicality και αποστάσεις. Είναι περισσότερα τα λεπτά. Είχα καιρό να παίξω 32 λεπτά, αλλά θα είμαι καλά”.

Για το αν αισθάνεται πως όσο μεγαλώνει μπορεί να κυριαρχήσει πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν: “Κάποιες μέρες είναι πιο εύκολο και άλλες να περάσεις μέσα από την φωτιά. Θα είναι δύσκολο και πρέπει να συνεχίσεις. Άλλες φορές θα σου κάνουν double-team και άλλες χωρίς βοήθειες. Πρέπει απλώς να βρεις τρόπο να επηρεάσεις το παιχνίδι. Όταν τελειώνει ένας αγώνα ρωτάω τον εαυτό μου αν επηρέασα το παιχνίδι και σήμερα το έκανα, οπότε είμαι χαρούμενος”.

Για την απόδοση του Λίλαρντ: “Το έχω ξαναπεί. Πέρυσι είχε 38 στο πρώτο ματς της σεζόν και ήταν απίστευτος. Όταν πάει εκεί που θέλει στο παρκέ, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις, ειδικά όταν του κάνουμε καλά σκριν, επειδή ο αντίπαλος ψηλός πρέπει να αποφασίσει αν θα βγει μπροστά ή όχι. Γιατί αν ο αντίπαλος ψηλός βγει μπροστά, θα τον περάσει (ο Λίλαρντ). Αν του κάνουν double-team θα πασάρει. Ο αντίπαλος πρέπει να διαλέξει το δηλητήριό του. Τον χρειαζόμαστε να είναι τόσο επιθετικός όλη την σεζόν, κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι για όλους”.

Για το πόσο σημαντικό θα είναι για τον ίδιο να μην παίζει στα τελευταία λεπτά του αγώνα αν αυτός έχει κριθεί: “Δεν θα πω ψέματα. Αν βρεθούμε σε κατάσταση, όπως απόψε, όπου στα τελευταία 3-4 λεπτά ο αντίπαλος περνάει στο παρκέ τους αναπληρωματικούς, θα την αρπάξω την ευκαιρία. Θα το πάρω κάθε μέρα.

Ειμαι σε μία φάση της καριέρας μου που όταν ο αγώνας τελειώνει, χαίρομαι που είμαι υγιής και συμμετείχα. Σίγουρα θα υπάρξουν ματς που θα παίξω 36-40 λεπτά, αλλά αν σε ένα παιχνίδι παίξω λιγότερο, είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, ποιος είμαι και τι μπορώ να προσφέρω, ξέρω ότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι η επόμενη μέρα. Θα ξέρω ότι κάναμε καλή δουλειά και θα ετοιμαστώ από το επόμενο παιχνίδι. Και αν χρειαστεί εκεί να παίξω περισσότερο θα το κάνω. Αν παίξω 25 λεπτά δεν θα κλαίγομαι όπως παλαιότερα”.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ