NBA

NBA: Γιόκιτς ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, Γουεμπανιαμά ο κορυφαίος σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με προπονητές και GM

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά με τον Νίκολα Γιόκιτς
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά με τον Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2024 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Το ESPN δημοσίευσε την ετήσια έρευνά του για το NBA της σεζόν 2024/25 με την συμμετοχή προπονητών, σκάουτ και GM, με τους Νίκολα Γιόκιτς και Βικτόρ Γουεμπανιαμά να συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή σεζόν, το αμερικανικό μέσο ESPN προχώρησε σε μία εκτενή έρευνα για το NBA, συγκαταλέγοντας τις απόψεις 18 ανθρώπων που εργάζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ως προπονητές, scouts ή μέλη στις διοικήσεις των ομάδων.

Από τις απαντήσεις τους ξεχωρίζει η απόλυτη αποδοχή του ταλέντου του Νίκολα Γιόκιτς και η προσμονή για την εξέλιξη που θα έχει τα επόμενα χρόνια ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Στην ερώτηση για τον κορυφαίο παίκτη του NBA αυτή τη στιγμή, ο Νίκολα Γιόκιτς συνέλεξε τις 15 από τις 18 ψήφους, ενώ στην ερώτηση για τον καλύτερο παίκτη σε πέντε χρόνια, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά επιλέχθηκε από 12 ερωτηθέντες, μετά και τις εξαιρετικές του επιδόσεις στο πρόσφατο ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι, όπου οδήγησε τη Γαλλία μέχρι το ασημένιο μετάλλιο.

Ακόμα, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Λούκα Ντόντσιτς αναμένεται να μονομαχήσουν για τον τίτλο του MVP, ενώ εντύπωση προκαλεί πως κανείς από τους ερωτηθέντες δεν επέλεξε ως κορυφαίο ρούκι για την προσεχή σεζόν το No.1 του φετινού NBA Draft, Ζακαρί Ρισασέ. Αντί αυτού, στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ο ύψους 2,24 μέτρων Ζακ Έντι των Γκρίζλις και το No.3 του NBA Draft Ριντ Σέπαρντ των Ρόκετς.

Σχετικά με την ανάδειξη του πρωταθλητή της σεζόν 2024/25, τον τίτλο του φαβορί από τους ειδικούς έχουν πάρει οι νυν πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς και το νεανικό και πολλά υποσχόμενο ρόστερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 8 και 7 ψήφους αντίστοιχα. Σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, μόλις ένας εκ των ερωτηθέντων πιστεύει ο Greek Freak θα καταφέρει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του, μετά από τρία χρόνια και το πρωτάθλημα του 2021.

TAGS NBA ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ