NBA

NBA: Η 52αρα του Σιάκαμ κόντρα στους Νικς και οι 70 από τους 113 πόντους των Ράπτορς που ήταν υπεύθυνος

Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς
Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την μαγική βραδιά του Πασκάλ Σιάκαμ κόντρα στους Νικς, όπου σταμάτησε στους 52 πόντους. Το Shot Chart του, οι συνολικά 70 πόντοι που ήταν υπεύθυνος και ο τρόπος που σκόραρε.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ τα διέλυσε όλα κόντρα στους Νικς, οδηγώντας τους Ράπτορς στην νίκη με 113-106 μέσα στην Νέα Υόρκη, σπάζοντας το σερί των Νεοϋορκέζων στις 8 νίκες.

Ο σταρ των Ράπτορς βρέθηκε σε μαγική βραδιά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 52 πόντους με 15/19 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 16/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ , 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 41 λεπτά συμμετοχής, σε μία απίθανη εμφάνιση.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την εμφάνιση του φόργουορντ των Ράπτορς.

Το τρομερό Shot Chart και η ικανότητά του να απειλεί με κάθε τρόπο

Ο Σιάκαμ είδε ότι οι Νικς δεν ειχαν παίκτη στα κυβικά του και τους τιμώρησε με κάθε τρόπο. Η δε άνεσή του να πηγαίνει προς το "ζωγραφιστό" και να τελειώνει φάσεις ήταν χαρακτηριστική, παρά την παρουσία μεγάλων κορμιών στο ρόστερ των Νεοϋορκέζων. Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Πασκάλ Σιάκαμ κόντρα στους Νικς
Το Shot Chart του Πασκάλ Σιάκαμ κόντρα στους Νικς INSTAT SCOUT

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Σιάκαμ σκόραρε με τους εξής τρόπους:
Isolation (Ένας εναντίον ενός): 16 πόντοι σε 9 κατοχές
Pick and Pop: 7 πόντοι σε 5 κατοχές
Pick and Roll όπου ήταν ο χειριστής της μπάλας: 7 πόντοι σε 4 κατοχές
Transition (Κατάσταση αιφνιδιασμού): 5 πόντοι σε 3 κατοχές
Επιθετικό ριμπάουντ: 4 πόντοι σε 3 κατοχές
Catch and Drive (υποδοχή της μπάλας, προσποίηση, ντρίμπλα και σουτ): 4 πόντοι σε 2 κατοχές
Off Screen (Βγαίνοντας από σκριν): 2 πόντοι σε 1 κατοχή
Post Up (παιχνίδι με πλάτη): 2 πόντοι σε 1 κατοχή

Αν κάποιος κάποιος να παρατηρήσει τους τρόπους που επιτέθηκε ο Σιάκαμ, βλέπει γιατί ο Αφρικανός φόργουορντ σκόραρε με τρόπους που σκοράρουν τόσο οι περιφερειακοί, όσο και οι παίκτες ρακέτας. Ο Σιάκαμ έχει την δυνατότητα τόσο να επιτεθεί από τα έξω προς τα μέσα σαν πάουερ φόργουορντ, όσο και να παίξει το Pick and Pop ως ψηλός, αλλά και το Pick and Roll ως χειριστής της μπάλας. Αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει και να ξεχωρίζει, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους αντιπάλους του.

Ο Σιάκαμ κάνει φέτος σεζόν καριέρας, αφού έχει 26.2 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 8.6 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας), 6.8 ασίστ (ρεκόρ καριέρας), 1 κλέψιμο, 0.4 κοψίματα και 2.4 λάθη μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής. Παίζει σαν σταρ, αλλά οι Ράπτορς βρίσκονται μόλις στην 10η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 14-18. Οι διεκδικητές του τίτλου τον κοιτάζουν, ελπίζοντας να τον "κλέψουν" από τους Ράπτορς. Προς το παρόν ωστόσο ο Σιάκαμ είναι καλά στο Τορόντο. Και εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Νικς υπενθυμίζουν ότι και οι Ράπτορς είναι μία χαρά μαζί του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ