NBA

NBA, Καρμέλο Άντονι: "Ήθελα να επιστρέψω στους Νικς το 2022, αλλά μου πρότειναν να είμαι ο 12ος παίκτης της ομάδας και δεν δέχθηκα"

Ο Καρμέλο Άντονι
Ο Καρμέλο Άντονι Ⓒ 2024 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καρμέλο Άντονι παραδέχθηκε ότι το καλοκαίρι του 2022 συζήτησε με τους Νικς για να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη και να κλείσει την καριέρα του εκεί, αλλά του προτάθηκε να είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας και για αυτό αρνήθηκε.

Ο Καρμέλο Άντονι υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας απλός παίκτης για τους Νικς. Από το 2011 έως το 2017 που φόρεσε την φανέλα της ομάδας ήταν ο σταρ της. Ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Νέα Υόρκη. Βρέθηκε κοντά στο να το κάνει αυτό την σεζόν 2022/23. Αυτό όμως δεν έγινε. Και υπήρχε λόγος για αυτό.

Ο παλαίμαχος NBAερ μίλησε στο podcast που διατηρεί και κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στο πόσο κοντά βρέθηκε πραγματικά στους Νικς το καλοκαίρι του 2022, όπως είχε γραφτεί. Φρόντισε λοιπόν να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

"Είχαμε μία κανονική κουβέντα. Μου είπαν τότε: Μπορείς να είσαι στην ομάδα αύριο, αλλά αυτή είναι η θέση που έχουμε" δήλωσε αρχικά ο Μέλο, εννοώντας ότι οι Νικς του πρόσφεραν μεν θέση στο ρόστερ, αλλά ως τον τελευταίο παίκτη του ροτέισον, για να προσθέσει:

"Τότε ήταν που είπα, όχι, όχι, δεν μπορώ. Το να μην ξέρω πότε θα παίξω και πότε όχι... δεν θέλω να το περάσω αυτό. Θα αρνηθώ ευγενικά. Είχα μία καλή σεζόν στους Λέικερς στον ρόλο μου (σ.σ την σεζόν 2021/22 είχε 13.3 πόντους και 4.2 ριμπάουντ μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής).

Δεν είναι μπασκετικό το πρόβλημα. Δεν μπορώ να το κάνω. Είναι μεγάλη η πτώση (σ.σ στον ρόλο του). Όταν κοιτάζω τη μεγάλη εικόνα, ήταν μεγάλη πτώση. Μου έλεγαν ότι μπορεί να έπαιζα σε ένα παιχνίδι και να μην έπαιζα στα έξι επόμενα".

Ακολούθως, ο Άντονι πρόσθεσε: "Επίσης.... νομίζω ότι μου πρόσφεραν με δισταγμό την θέση, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου αν ήμουν εκεί και δεν έπαιζα. Θα ήμουν περισπασμός, όχι κάτι θετικό, αν ήμουν στον πάγκο και όλο το γήπεδο φώναζε 'Θέλουμε τον Μέλο'! Έπρεπε να συμπεριφερθώ κι εγώ έξυπνα. Ήθελα να είμαι ο 15ος παίκτης της ομάδας;

Δεν αφορούσε τα λεφτά όλο αυτό. Τα δύο τελευταία μου συμβόλαια τότε ήταν στο μίνιμουμ. Έπαιζα 26 λεπτά στο Λ.Α, ένιωθα καλά στον ρόλο μου, που ήταν κάτι καινούριο για μένα. Σίγουρα αν με σύγκρινες με τον Άντονι των Νικς, που είχα 26 πόντους μέσο όρο, ήταν διαφορετικό. Ήμουν άλλος παίκτης όμως τότε και άλλος εκείνη την στιγμή.

Όταν είχα μία τέτοια σεζόν, ήταν δύσκολο να πάρω ξανά το μίνιμουμ των βετεράνων απλώς... γιατί έτσι. Δεν ήθελα να παίξω το παιχνίδι των αριθμών με τους Νικς. Το να είμαι ο 12ος παίκτης των Νικς σε εκείνη την φάση της καριέρας μου δεν το ήθελα. Δεν ήθελα αυτό το πράγμα συναισθηματικά. Δεν είναι ότι ξεκίνησαν ως σταρ και έπεφτα διαρκώς ώστε να γίνω ξαφνικά 12ος παίκτης. Έπρεπε να κρατήσω κάτι. Δεν θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού, αλλά δεν μπορούσα να το δεχτώ.

Δεν είναι ότι ζήτησα να είμαι σταρ. Αλλά δείτε τι έκανα στον ρόλο που είχα στους Λέικερς (σ.σ ως 6ος παίκτης). Θέλετε να μου πείτε ότι 3 μήνες μετά δεν μπορούσα να έχω έναν παρόμοιο ρόλο; Οι Νικς ήθελαν έναν καλό σουτέρ, ιδανικά έναν έμπειρο παίκτη.

Πήραν όμως τον Ταζ Γκίμπσον, ο οποίος σε εκείνη την φάση της καριέρας του μπορούσε να δεχθεί να παίζει ένα ματς, μετά να μένει εκτός για 10 παιχνίδια, να κόβεται από το ρόστερ και να επιστρέφει. Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό όμως. Δεν ξέρω αν θα άντεχα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ