NBA

NBA, Μπακς: Ο Ραζόν Ρόντο στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας ως... εκπαιδευόμενος

Ο Ραζόν Ρόντο
Ο Ραζόν Ρόντο © 2022 JOHN BAZEMORE/AP IMAGES

Ο Ραζόν Ρόντο σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα ως προπονητής, με τον Ντοκ Ρίβερς να τον αφήνει να βρεθεί στο training camp της ομάδας ως εκπαιδευόμενος προπονητής, για να δει αν πραγματικά τον ενδιαφέρει.

Ο Ραζόν Ρόντο υπήρξε ως παίκτης ένα από τα σπουδαιότερα μυαλά του NBA τα τελευταία 20 χρόνια. Μέντοράς του - ειδικά στα πρώτα του βήματα στους Σέλτικς - υπήρξε ο Ντοκ Ρίβερς. Και είναι ο Ρίβερς αυτός που του έβαλε στο μυαλό την σκέψη να γίνει προπονητής, καλώντας τον στο training camp των Μπακς.

Όπως έγινε γνωστό, ο άλλοτε All Star γκαρντ βρίσκεται από την αρχή της προετοιμασίας στο πλευρό των Μπακς ως... εκπαιδευόμενος προπονητής. "Και θα τον βλέπετε πολύ. Αυτό είναι το μόνο που θα πω" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίβερς, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ρόντο από την πλευρά του δήλωσε ότι "υπάρχουν πολλοί παράγοντες όταν θες να γίνεις προπονητής. Δεν μπορείς απλώς να πεις ' θα γίνω προπονητής' και όλα θα μπουν στην θέση τους. Πρέπει να γίνουν πολλές θυσίες. Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνω, όπως οι πρωινές συναντήσεις και ο χρόνος που περνάς στο VIDEO".

Ο Ραζόν Ρόντο επιλέχθηκε στο Νο21 του NBA Draft 2006 από τους Σανς για χάρη των Σέλτικς. Αγωνίστηκε στο NBA από το 2006 έως το 2022, φορώντας τις φανέλες των Σέλτικς, των Μάβερικς, των Κινγκς, των Μπουλς, των Πέλικανς, των Λείκερς, των Χοκς, των Κλίπερς και των Καβαλίερς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 9.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο σε 29.9 λεπτά συμμετοχής (957 αγώνες - 733 ως βασικός).

Κατά την διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, κλήθηκε σε 4 All Star Game και αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος πασέρ στο NBA.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ