NBA

NBA, Μπίλαπς για τον Γκομπέρ: "Δεν γίνεται να είναι καλός αμυντικός και να μπορείς να τον σημαδέψεις"

Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Γουλβς
Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Γουλβς Ⓒ 2023 ABBIE PARR/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τσόνσι Μπίλαπς εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το πόσο καλός αμυντικός είναι πραγματικά ο Ρούντι Γκομπέρ, δεδομένου πως οι περισσότερες ομάδες τον σημαδεύουν στα playoffs.

Ο Τσόνσι Μπίλαπς βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του πρώην συμπαίκτη του Ρασίντ Γουάλας, όπου και έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με τον Ρούντι Γκομπέρ και την αμυντική του αποτελεσματικότητα.

Ο προπονητής των Μπλέιζερς προσπάθησε να εξηγήσει το πώς γίνεται ο Γκομπέρ να έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές κορυφαίος αμυντικός στο NBA και παρόλα αυτά να θεωρείται από αρκετούς ως "αδύναμος κρίκος" στην άμυνα.

"Με έχει προβληματίσει κι εμένα αυτό το γεγονός" σημείωσε πριν συνεχίσει "Την πρώτη χρονιά μου ως προπονητής με τους Κλίπερς τον αντιμετωπίσαμε στη Γιούτα, όπου έπαιζε τότε και - μην παρεξηγηθώ - είναι εξαιρετικός αμυντικός, αλλά δεν είναι τόσο ευκίνητος όπως ήταν παίκτες σαν τον Μπεν Γουάλας. Για αυτό μπορείς να τον σημαδέψεις και να τον βγάλεις από το παιχνίδι αξιοποιώντας το spacing (σ.σ. τις αποστάσεις μεταξύ των παικτών) και το μακρινό σουτ".

Ο Μπίλαπς ανέλυσε ακόμα περισσότερο το θέμα εξηγώντας ότι "Τον σημαδεύαμε σε όλη τη σειρά, και ξαναλέω ότι είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά δεν σημαδεύεις έτσι απλά εξαιρετικούς αμυντικούς. Προσπαθείς να φύγεις μακριά τους, να τους βγάλεις από την φάση".

Η αναφορά του έμπειρου τεχνικού δεν ήρθε τυχαία. Και αυτό γιατί στο Game 6 του δεύτερου γύρου των playoffs του 2021 οι Κλίπερς - στους οποίους εργαζόταν ως βοηθός του Ταϊρόν Λου - χαμήλωσαν το σχήμα τους κόντρα στους Τζαζ του Γκομπέρ, βάζοντας τον Τέρενς Μαν στην πεντάδα - τον οποίο είχε χρεωθεί ο Γκομπέρ στην άμυνα - με τον νεαρό γκαρντ να σημειώνει σε εκείνο το ματς 39 πόντους με 7/10 τρίποντα, οδηγώντας το Λ.Α στην νίκη με 131-119. Κατά πολλούς, αυτή η σειρά ήταν που έδειξε και τα μειονεκτήματα του Γκομπέρ, τα οποία κάποιοι επισημαίνουν ακόμα και σήμερα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν ψηλούς που σουτάρουν από την περιφέρεια.

Καταλήγοντας, ο 47χρονος πλέον Μπίλαπς, σημείωσε πως αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ σήμερα "Ναι, είναι καλός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, παίζει δυνατά, κάνει τάπες, αλλά όταν έχει πολύ χώρο για να αμυνθεί έχει πρόβλημα, για αυτό και σε συνθήκες pick and roll μπορείς να του επιτεθείς, μπορείς να τον σημαδέψεις".

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ