NBA

NBA, Νάγκετς: Τίμησαν τον Ντικέμπε Μουτόμπο με VIDEO και Standing Ovation 55 δευτερολέπτων

Στιγμιότυπο από το VIDEO των Νάγκετς για τον Ντικέμπε Μουτόμπο
Στιγμιότυπο από το VIDEO των Νάγκετς για τον Ντικέμπε Μουτόμπο PRINTSCREEN

Οι Ντένβερ Νάγκετς τίμησαν την μνήμη του Ντικέμπε Μουτόμπο, πού έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου με ένα VIDEO πριν την πρεμιέρα τους με τους Θάντερ, ενώ το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί 55 δευτερόλεπτα, σε μία συμβολική κίνηση για τον αριθμό της φανέλας του.

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Σεπτεμβρίου, οι Νάγκετς όμως δεν γινόταν να μην τιμήσουν την μνήμη του, αφού είχε φορέσει την φανέλας της ομάδας από το 1991 έως το 1996, αποτελώντας έναν παίκτη-σύμβολο των 90s για το Ντένβερ.

Έτσι, στο πρώτο εντός έδρας αγώνα τους στο NBA, απέναντι στους Θάντερ (87-102), έπαιξαν στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου ένα VIDEO με στιγμές από την καριέρα του και στη συνέχεια κάλεσαν όσους βρίσκονταν στο γήπεδο να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν επί 55 δευτερόλεπτα - θυμίζοντας έτσι και το No. 55, το οποίο φορούσε ο Hall of Famer ψηλός στην καριέρα του.

Δείτε την ατμόσφαιρα από το γήπεδο την ώρα του VIDEO και το standing ovation που ακολούθησε:

Ο Μουτόμπο πέθανε σε ηλικία 58 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλό του. Υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής, ο οποίος μάλιστα εισήχθη το 2015 στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, ενώ παράλληλα είχε και έντονο φιλανθρωπικό έργο, ιδίως στις αφρικανικές χώρες.

Στην καριέρα του ήταν οχτώ φορές All-Star, τέσσερις φορές κορυφαίος αμυντικός και τρεις φορές πρώτος μπλοκέρ. Η φανέλα του με το No. 55 έχει αποσυρθεί από τους Χοκς.

Δείτε το VIDEO των Νάγκετς:

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ