NBA

NBA, Ντίβατς: "Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα λάθος με τον Ντόντσιτς, αυτή την στιγμή έτσι φαίνεται"

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2024 BRUCE KLUCKHOHN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Βλάντε Ντίβατς αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην απόφασή του στο NBA Draft 2018 να επιλέξει τον Μάρβιν Μπάγκλι και όχι τον Λούκα Ντόντσιτς στο Νο2, λέγοντας ότι ο χρόνος θα δείξει αν τελικά είχε δίκιο, ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτή την στιγμή φαίνεται να μην δικαιώνεται.

Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν ο Βλάντε Ντίβατς - ως μέλος της Διοίκησης των Κινγκς - είχε τον πρώτο λόγο στον ποιο παίκτη θα επέλεγε στο Σακραμέντο στο Νο2 του NBA Draft. Στο Νο1 οι Σανς επέλεξαν τον ΝτιΆντρε Έιτον. Στα μάτια αρκετών θεωρείτο δεδομένο ότι οι Κινγκς θα έπαιρναν τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Ντίβατς όμως επέλεξε τον Μάρβιν Μπάγκλι. Και - όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην κροατική ιστοσελίδα "index.hr" - δεν είναι ακόμα σίγουρος ότι έκανε λάθος.

Έξι χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το βράδυ. Ο Ντόντσιτς έγινε υποψήφιος MVP και την περσινή σεζόν οδήγησε τους Μάβερικς στους NBA Finals. Ο Μπάγκλι απλώς πηγαίνει από ομάδα σε ομάδα. Ο Ντίβατς δεν βρίσκεται πλέον στους Κινγκς, εν πολλοίς λόγω και εκείνης της επιλογής. Ακόμα και τώρα ωστόσο υπερασπίζεται αυτή του την απόφαση. Το βασικό του επιχείρημα; Οι Κινγκς είχαν τότε - και ακόμα έχουν - τον ΝτιΆρον Φοξ στο ρόστερ τους.

"Είχαμε τον ΝτιΆρον Φοξ - που έπαιζε στην ίδια θέση - και τον είχαμε επιλέξει έναν χρόνο νωρίτερα. Εκείνη την στιγμή πίστευα ότι ο Φοξ θα γίνει Franchise player στο μέλλον" δήλωσε αρχικά ο Ντίβατς όταν ρωτήθηκε, για να προσθέσει σχετικά με το πώς βλέπει ο κόσμος την απόφασή του να μην επιλέξει τον Ντόντσιτς εξαιτίας του Φοξ:

"Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα λάθος. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι έκανα λάθος, αλλά πιστεύω ότι ο Φοξ θα έχει μία καλύτερη καριέρα".

Ακολούθως ο Ντίβατς χρησιμοποίησε και συγκεκριμένο επιχείρημα για να δικαιολογήσει την επιλογή του το 2018, που εξακολουθεί να είναι το ίδιο εδώ και 6 χρόνια: "Ο Φοξ είναι ένας πόιντ γκαρντ που θέλει την μπάλα στα χέρια, όπως και ο Λουκα. Αν επέλεγα τον Λούκα, τότε θα έπρεπε να παραχωρήσω με ανταλλαγή τον Φοξ.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ούτε το Φοίνιξ τον επέλεξε αν και προπονητής της ομάδας ήταν ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ, που ήταν προπονητής του Ντόντσιτς στην εθνική Σλοβενίας. Η Ατλάντα τον επέλεξε (σ.σ στο Νο3) και τότε τον πήρε το Ντάλας (σ.σ σε ανταλλαγή με τον Τρέι Γιανγκ, τον οποίο επέλεξαν οι Μάβερικς στο Νο5).

Μου αρέσει το πώς παίζει ο Ντόντσιτς, αλλά είχαν τους δικούς μου λόγους που πήρα αυτή την απόφαση. Το αν έκανα λάθος είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος".

Κλείνοντας, ο Ντίβατς ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει πως ο λόγος που δεν επέλεξε τον Ντόντσιτς ήταν κάποια κόντρα που είχε με τον πατέρα του Σλοβένου σταρ, Σάσα: "Αυτά είναι δημοσιογραφικές αηδίες. Ξέρω τον Σάσα πολύ καλά, τον αγαπάω και τον εκτιμώ. Έπαιξε στο Κράλιεβο όταν ο Λούκα ήταν παιδί. Δεν έχει καμία σχέση όλο αυτό με την δική μας σχέση.

Παρακολουθώ το Λούκα και βλέπω ότι είναι σε καλό δρόμο. Πρέπει πάντως να προσέξει το σώμα του".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ