NBA

NBA: Ο Ανουνόμπι έκανε opt out από το συμβόλαιό του με τους Νικς, παραμένουν φαβορί οι Νεοϋορκέζοι για να τον υπογράψουν

Ο Όου Τζι Ανουνόμπι
Ο Όου Τζι Ανουνόμπι Ⓒ 2024 ETER K. AFRIYIE/ ASSOCIATED PRESS

Ο Όου Τζι Ανουνόμπι ενεργοποίησε - όπως αναμενόταν - τον όρο στο συμβόλαιό του που του έδινε το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος από του Νικς και να ψάξει για πολυετή συμφωνία, με τους Νεοϋορκέζους να εξακολουθούν ωστόσο να θεωρούνται το φαβορί στην κούρσα για την υπογραφή του.

Ο Όου Τζι Ανουνόμπι είχε δικαίωμα το φετινό καλοκαίρι να κάνει opt out από το συμβόλαιό του και να γίνει free agent. Αυτό ακριβώς έκανε, αφήνοντας στο τραπέζι περίπου 20 εκατ. δολάρια (19.9 για την ακρίβεια) που αναμενόταν να πάρει από τους Νικς και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Στην Νέα Υόρκη το περίμεναν πάντως αυτό όταν τον αποκτούσαν με ανταλλαγή από τους Ράπτορς τον χειμώνα και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι έχουν το πάνω χέρι για την παραμονή του. Ο δυναμικός φόργουορντ αναμένεται να ζητήσει ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα ξεκινούν από τα 30 με 35 εκατ. δολάρια.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος των Νικς στην προσπάθεια να κρατήσουν τον Ανουνόμπι είναι οι Σίξερς, οι οποίοι εκτός από τα χρήματα μπορούν να του προσφέρουν και την προοπτική της διεκδίκησης του τίτλου στο πλευρό των Τζοέλ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξι. Η Φιλαντέλφεια πάντως έχει στο στόχαστρό της και τον Πολ Τζορτζ, οπότε ίσως εστιάσει από εκεί.

Την φετινή σεζόν ο Ανουνόμπι είχε 14.7 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 38.2% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής με τις φανέλες των Νικς και των Ράπτορς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ