NBA

NBA: Ο Κάλντουελ-Πόουπ έκανε opt out από το συμβόλαιό του με τους Νάγκετς

Ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ
Ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ Ⓒ 2024 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ προχώρησε σε μία αναμενόμενη κίνηση και ενεργοποίησε τον όρο στο συμβόλαιό του με τους Νάγκετς για να γίνει free agent, με το Ντένβερ πλέον να... τρέχει προκειμένου να μην τον χάσει.

Οι Νάγκετς βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι ενδέχεται να μην έχουν καν το πάνω χέρι στην υπόθεση. Ο λόγος για την παραμονή του Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ, ο οποίος - όπως αναμενόταν - έκανε opt out από το συμβόλαιό του που προέβλεπε αποδοχές ύψους 15.4 εκατ. δολαρίων, ζητώντας μία καλύτερη συμφωνία.

Στο Ντένβερ υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ της ομάδας θα αποχωρήσει. Ο λόγος είναι ότι ο Κάλντουελ-Πόουπ θα αναζητήσει σίγουρα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα ξεκινούν από τα 20 εκατ. δολάρια, με τους Σίξερς και τους Μάτζικ να έχουν τον απαραίτητο χώρο στο σάλαρι καπ για να του δώσουν αυτό που θέλει.

Οι Νάγκετς θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν μία αντίστοιχη συμφωνία, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι θα εκτοξευτεί ο φόρος πολυτελείας που θα κληθούν να πληρώσουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως - οικονομικά - να είναι ασύμφορο να το κάνουν. Αν ωστόσο ο 31χρονος γκαρντ αποχωρήσει τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο και δύσκολα θα καλυφθεί το κενό του - οι Νάγκετς δεν έχουν χώρο στο σάλαρι καπ για να πάρουν παίκτη αντίστοιχης αξίας - κάτι που σημαίνει ότι θα προωθηθεί στην βασική πεντάδα ένας εκ των Κρίστιαν Μπράουν ή Πέιτον Γουάτσον. Αν συμβεί ωστόσο αυτό, τότε θα δεχθεί πλήγμα το βάθος και ο πάγκος της ομάδας.

Την φετινή σεζόν ο Κάλντουελ-Πόουπ είχε 10.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με 40.6% στα τρίποντα σε 32 λεπτά συμμετοχής. Η προσφορά του ωστόσο πάει πέρα από τους αριθμούς, αφού ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα μίας πεντάδας που περιλαμβάνει ακόμα τους Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ, Άαρον Γκόρντον και Νίκολα Γιόκιτς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ